Σελίδες


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


Με τα δικά μας παιδια, τα παιδιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Κουμεντάκη Ραφαήλ (MVP της διοργάνωσης), Δαλακούρα Ανέστη, Κωνσταντινίδη Δημήτρη και Χατζόπουλο Δημήτρη κατεκτησε το Χρυσό μετάλλιο η εθνική παίδων στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ισπανίας.


To χρυσό μετάλλιο έφερε ο... Αη Βασίλης στο ελληνικό βόλεϊ. Η εθνική παίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Γουαδαλαχάρα στην Ισπανία, επικρατώντας της «οικοδέσποινας» με 3-1 σετ (25-15, 25-13, 21-25, 25-21).
 

Η σύνθεση και οι σκόρερ της εθνικής κόντρα στους Ισπανούς: Δαλακούρας 19, Κοκκινάκης 14, Λιόντας 3, Στίγγας 11, Χριστόφας 13, Κουμεντάκης 22, Ζήσης (λ - 67%), Σκαρλατίδης, Πρωτοψάλτης, Τζιουμάκας, Χατζόπουλος.

«Αυτή η ομάδα είναι μια ελπίδα για το ελληνικό βόλεϊ και πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε στα παιδιά τις ευκαιρίες που χρειάζονται. Το λέω συνεχώς και θα το λέω... Κάναμε πολύ καλή δουλειά εδώ, αλλά μην ξεχνάμε πως στόχος μας είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο τουρνουά αυτό είδαμε απλά δείγματα της αξίας αυτής της ομάδας», σημείωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μάκης Δημητριάδης.

Άψογη η διοργάνωση, με τα μέλη της ελληνικής αποστολής να μένουν απόλυτα ικανοποιημένα από τη φιλοξενία. Η «γαλανόλευκη» θα επιστρέψει από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Δευτέρα 3/1/2011 θα αναχωρήσει για το Στέινμπρουν της Αυστρίας, όπου και θα δώσει τους επίσημους αγώνες της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Να σημειωθεί, ότι μία από τις αντιπάλους μας στον προκριματικό όμιλο είναι και η Πορτογαλία την οποία κερδίσαμε άνετα...

Τα αποτελέσματα της Εθνικής στο τουρνουά:

Δευτέρα
Τυνησία - Ελλάδα 1-3 (19-25, 25-20, 18-25, 12-25)
Ελλάδα - Ισπανία Β’ 3-0 (25-22, 25-22, 26-24)

Τρίτη
Ελλάδα - Ισπανία Α’ 1-3 (21-25, 24-26, 20-25)
Ελλάδα - Πορτογαλία 3-0 (25-12, 25-18, 25-15)

Τετάρτη (τελικός)
20:30 Ελλάδα - Ισπανία Α’ 3-1 (25-15, 25-13, 21-25, 25-21)



ΠΗΓΗ : www.volleyball.gr

Το καλεντάρι για το 2011

 



Με τις μάχες των Εθνικών ομάδων παίδων και κορασίδων με φόντο την πρόκριση στις τελικές φάσεις των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ξεκινάει αγωνιστικά το 2011 για το ελληνικό βόλεϊ. Μέσα στον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα γίνουν οι επόμενες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ξεχωρίζουν τα φάιναλ φορ και οι τελικοί των μεγάλων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. 
 

Τον Μάιο ξεκινούν τις προσπάθειές τους οι Εθνικές εφήβων και νεανίδων για πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς και το Ευρωπαϊκό Λιγκ με τη συμμετοχή των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων σε άνδρες και γυναίκες.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, ως συνήθως, το ενδιαφέρον κλέβουν οι κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις της CEV και της FIVB, ενώ στην πορεία θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες των ελληνικών τουρνουά που όπως πάντα γεμίζουν τα καλοκαίρια μας.

Τον Σεπτέμβριο ξεχωρίζει η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών σε Αυστρία-Τσεχία, καθώς και η αντίστοιχη των γυναικών σε Ιταλία-Σερβία, δυστυχώς δίχως ελληνική παρουσία. Τον Νοέμβριο θα γίνουν τα Προ-Προολυμπιακά τουρνουά με τη συμμετοχή των Εθνικών ανδρών-γυναικών.

Αναλυτικά το καλεντάρι του 2011:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

4-8: Προκρ. Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή της Εθνικής παίδων στην Αυστρία: 4/1: Τσεχία - Ελλάδα, 5/1: Δανία - Ελλάδα, 6/1: Ελλάδα - Ρωσία, 7/1: Αυστρία - Ελλάδα, 8/1: Ελλάδα - Πορτογαλία.

5-9: Προκρ. Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή της Εθνικής κορασίδων στη Σερβία: Τετάρτη 5/1: Ελλάδα - Αυστρία, 6/1: Ελλάδα - Σερβία, 7/1: Κροατία - Ελλάδα, 9/1: Πορτογαλία - Ελλάδα.

22: Έναρξη β’ φάσης του πρωταθλήματος της Volleyleague

26: Α’ φάση Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών: Ηρακλής Κηφισιάς - Μαρκόπουλο, Ανατόλια - Πανελλήνιος, Ολυμπιακός - Πανιώνιος. Πειραματικό, Ηρακλής Θεσ/νίκης, ΑΕΚ, Κερατέα και Παναθηναϊκός πέρασαν bye στην επόμενη φάση.

26: Α’ φάση Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών: Κηφισιά - Απόλλων Καλαμαριάς, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Λαμία, Επίκουρος ISS - ΠΑΟΚ και Άρης Μαρμούρης - ΕΑΠ Λουξ. Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Πανελλήνιος πέρασαν bye στην επόμενη φάση.

29: Έναρξη β’ φάσης του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στον τελικό η Εθνική παίδων

Στον αυριανό (20:30) τελικό του διεθνούς τουρνουά της Γουαδαλαχάρα στην Ισπανία προκρίθηκε η Εθνική παίδων, καθώς αν και ηττήθηκε από την Ισπανία Α’ με 3-0 (25-21, 26-24, 25-20) στον πρώτο από τους δύο αγώνες που έδωσε την Τρίτη, θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη... ρεβάνς από τους Ίβηρες.
Και αυτό γιατί στον δεύτερο αγώνα της κέρδισε την Πορτογαλία με 3-0 (25-12, 25-18, 25-15) και εξασφάλισε θέση στον τελικό.
Στο πιο σημαντικό «τεστ» κόντρα στους δυνατούς Ισπανούς, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάκης Δημητριάδης, είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα και το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες με όλα τα σετ να είναι ντέρμπι.


Η σύνθεση και οι σκόρερ της Εθνικής κόντρα στους Ισπανούς ήταν: Στίγγας 4, Λιόντας 2, Κοκκινάκης 6, Χριστόφας 5, Δαλακούρας 14, Κουμεντάκης 11, Κωνσταντινίδης (λ. 53%), Τζιουμάκας, Σκαρλατίδης 1, Ζήσης, Πρωτοψάλτης 3, Χατζόπουλος 1.

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Δευτέρα 3/1/2011 θα αναχωρήσει για το Στέινμπρουν της Αυστρίας, όπου και θα δώσει τους επίσημους αγώνες της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Να σημειωθεί, ότι μία από τις αντιπάλους μας στον προκριματικό όμιλο είναι και η Πορτογαλία την οποία κερδίσαμε άνετα σήμερα.

Πηγή: http://liberovolley11.blogspot.com

Ντέρμπι στο φινάλε του 2010

Με τρεις αγώνες της 10ης αγωνιστικής της Βόλεϊ Λιγκ (Α1 ανδρών) θα ολοκληρωθούν για το 2010 οι αγώνες στα Εθνικά πρωταθλήματα. Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, ενώ ντέρμπι έχουμε και στην Πάτρα όπου η ΕΑΠ...
θα υποδεχτεί τον Άρη στον τελευταίο - κατά δήλωση του - αγώνα του Νίκου Ρουμελιώτη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην Κηφισιά η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, ενώ οι υπόλοιποι αγώνες θα γίνουν τον Ιανουάριο λόγω της συμμετοχής διεθνών αθλητών στην Εθνική Παίδων.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ
Στο κλειστό της Μίκρας διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντιπάλους τον πρωτοπόρο Ηρακλή και τον τρίτο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ.
Στους κυανόλευκους ο Φρέντι Μπρουκς δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και δεν αποκλείεται στο αυριανό ματς να δώσει χρόνο συμμετοχής αναλόγως με την εξέλιξη του αγώνα και στον Σέρτζιου Στάνκου.
«Για μας είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, που έχει και τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι και πόσο μάλλον φέτος που ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός», δήλωσε ο προπονητής του Γηραιού και συμπλήρωσε: «Το ότι είμαστε πρώτοι δεν λέει τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και είναι κάτι καλό για την ψυχολογία της ομάδας. Γενικά πάντως ο ΠΑΟΚ θέλει προσοχή γιατί παίζει καλό βόλεϊ και δεν είναι τυχαία εκεί που βρίσκεται».
Προβλήματα δεν έχει και ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Μέλκα να τονίζει από την πλευρά του: «Οι δυσκολίες είναι δεδομένες αφού ο Ηρακλής όπως έδειξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα και σαν τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα, αρκεί βέβαια να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας».

ΕΑ Πατρών - Άρης

Στην Πάτρα η ΕΑΠ Λουξ υποδέχεται σε ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι για τη μάχη της τετράδας τον Άρη Μαρμούρης ΑΕ.
«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς με αντίπαλο μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Εμείς έχουμε το πρόβλημα με τον Ροντρίγκο (έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα), αλλά θα πρέπει να καλύψουμε την απουσία του εκ των έσω για να πάρουμε τη νίκη και να κλείσουμε με χαμόγελα τη χρονιά», δήλωσε ο Βασίλης Κουρνέτας.
Στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, ο Μάρκο Σάμαρτζιτς (ο οποίος έχει πρόβλημα στον μηνίσκο) ακολούθησε την αποστολή και μάλλον θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Οικονομίδη με τον τεχνικό της ομάδας να τονίζει: «Είναι μια ακόμη δοκιμασία εκτός έδρας στην οποία θα αναζητήσουμε βαθμούς με αντίπαλο μία ομάδα που έχει τις ίδιες βλέψεις με εμάς. Θέλουμε να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις και αυτό το παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρίαι».

ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός

Τέλος στο Ζηρίνειο διεξάγεται η αναμέτρηση του ΑΟ Κηφισιάς με τον Παναθηναϊκό. Στους γηπεδούχους για ένα ακόμη παιχνίδι οπ Σωτήρης Δρίκος δεν υπολογίζει στον Κώστα Ιωάννου (πελματιαία απονεύρωση) με τον Ελληνα τεχνικό να δηλώνει: «Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος στη βαθμολογία, παίζει ποιοτικό βόλεϊ έχοντας και πολύ καλούς αθλητές, είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά ταυτόχρονα και η... αστάθμητη μεταβλητή του μεταξύ μας αγώνα. Εμείς προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανελλήνιο και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σ' αυτό το ματς το καλό μας πρόσωπο, διεκδικώντας αυτό που μπορούμε».
Με μια απώλεια θα αγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός, αφού ο Τζόρντι Γκενς εξακολουθεί να μην υπολογίζεται (λουμπάγκο) ενώ ο Ηλίας Λάππας δήλωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε νικηφόρα τη σεζόν με μια καλή εμφάνιση. Η ομάδα της Κηφισιάς είναι μια μαχητική ομάδα και θέλει προσοχή. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

10η αγωνιστική (29/12/2010)
29/12/10: Μίκρα 19.00: Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Θέμελης, Γεωργιάδης, παρ: Κάλλης)
29/12/10: Ζηρίνειο 19.00: ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός (Ονόπας, Κατσούλας, παρ: Βασιλειάδης)

19/01/11: Ολυμπιακός - Πανελλήνιος
12/01/11: Απόλλων Καλ. - Επίκουρος ISS
29/12/10: ΕΑΠ 19.30: ΕΑ Πατρών Λουξ - Άρης Μαρμούρης (Βαρθαλίτης, Πανούτσος, παρ: Ιορδανίδης)
12/01/11: ΓΣ Λαμία - Εθνικός Αλεξ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1.Ηρακλής 22 (24-10)
2.Παναθηναϊκός 20 (23-10)
3.ΠΑΟΚ 20 (22-10)
4.Ολυμπιακός 17 (21-13)
5.ΕΑ Πάτρας 16 (20-17)
6.Λαμία 15 (19-14)
7.Άρης 15 (16-15)
8.Κηφισιά 10 (12-20)
9.Εθνικός Αλεξ. 10 (13-21)
10.Απόλλων Κ. 8 (12-23)
11.Πανελλήνιος 6 (9-21)
12.Επίκουρος 3 (8-25)

Πηγή: volleynews.gr

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 
ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΫ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ



Λίγο πριν εκπνεύσει το 2010, η ιστορία του του νεαρού Νικ Γουίλιαμς συγκινεί. Ο βολεϊμπολίστας του Gibbons, πριν από δυο χρόνια έμεινε παράλυτος εξαιτίας αυτοκινητιστικού ατυχήματος, αλλά με τη δύναμη ψυχής του έκανε ξανά τα πρώτα του μικρά βήματα.

Ο Γουίλιαμς πλέον χαμογελάει, βλέποντας ότι κάνει έστω και μικρά βήματα αφού η πρόοδός του είναι εντυπωσιακή. Πριν από δυο χρόνια ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα «έριξε» τον αθλητή σε κώμα και όταν συνήλθε ήταν παράλυτος από το θώρακα και κάτω. Οι γιατροί αμφέβαλλαν για το αν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει αλλά ο ίδιος δεν θα μπορούσε να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Αφού επέτρεψε στο εαυτό του να κλάψει μια ολόκληρη νύχτα, ο Γουίλιαμ επαναπροσδιόρισε: «Απλά σκέφτηκα τον εαυτό μου. Κοίτα με, είπα. Συνήθιζα να παλεύω στους αγώνες. Αυτός εδώ είναι άλλος ένας αγώνας. Δεν είναι μια μάχη με το χρόνο ή για κάποια άλλη ομάδα αλλά μάχομαι για μένα και τις ικανότητές μου». Το Νοέμβριο ο Γουίλιαμ έκανε τα πρώτα του βήματα, στηριζόμενος στο «Π».

Ήταν ένα συγκινητικό θέαμα που άγγιξε φυσιοθεραπευτές, συναδέλφους, ασθενείς και το σημαντικότερο, την οικογένειά του. «Φωνάζω ακόμα κάθε φορά που το βλέπω», είπε η μητέρα του Γουίλιαμς, Ντόνα. «Όταν είδα το μωρό μου σε όρθια θέση, το αγόρι μου, για πρώτη φορά μέσα σε δύο έτη και έξι μήνες, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν τα πρώτα του βήματα που έκανε ως μωρό. Υπήρχε τόσο πολύ συναίσθημα».

Με τη δύναμη ψυχής του καθισμένος στην αναπηρική καρέκλα, κατάφερε να προσπεράσει τα εμπόδια, και να τελειώσει το σχολείο. Καθηγητές, συμμαθητές και φίλοι τον υποστήριξαν και τον υποστηρίζουν στο έπακρο.

Η οικονομική και ηθική βοήθεια ήταν μεγάλη, ακόμα και από τους «αντίπαλες» ομάδες (στα σχολεία). Παράλληλα, η ιστορία του «άγγιξε» τους ιδιοκτήτες του «SpectraCare», μια μονάδα φυσικοθεραπείας, οι οποίοι επειδή κατάλαβαν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας του Γουίλιαμ, πρόσφεραν δωρεάν τις θεραπείες. «Αν μπορούμε να κάνουμε τον Νικ να περπατήσει και να του δώσουμε την ελευθερία του ώστε να είναι ανεξάρτητος, αυτό είναι το όνειρό μας», δήλωσαν οι άνθρωποι που έκαναν αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά.

Πλέον, ο νεαρός ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό ως εκπαιδευτικός, καθηγητής μαθηματικών στο παλιό σχολείο του και αυτό το φθινόπωρο, έγινε βοηθός προπονητή στην ομάδα μπάσκετ του Gibbons, όταν ο προπονητής τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο σταφ. Ο στόχος του παραμένει πάντα ο ίδιος, να περπατήσει ξανά μόνος του!

ΠΗΓΗ : www.liberovolley.blogspot.com

«Τα αστεία τελείωσαν...»


ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑΠ ΣΤΗΝ ΕΣΑΠ

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΕΣΑΠ εξαπέλυσε το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών (ΠΑΣΑΠ ) για το ζήτημα της αλλαγής του νομικού πλαισίου των ΤΑΑ. Πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:...
Με τεράστια υπομονή και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις πανικού ομάδων, παραγόντων και της ένωσής τους, της Ε.Σ.Α.Π. προκειμένου να ''ανταποκριθούν'' -κατά πως νομίζουν- στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όχι μόνο στο βόλεϊ, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στην χώρα συνολικά.

Πρώτα αντιμετωπίσαμε με κατανόηση τη συνολική πολιτική μειώσεων , μολονότι ουδείς είχε φροντίσει νωρίτερα την αποπληρωμή χρεών. Εν συνεχεία εξακολουθήσαμε να βιώνουμε την ασυνέπεια (απο άλλους μεγαλύτερη, απο άλλους μικρότερη, απο άλλους ίσως κατανοητή).

Αργότερα, σε μια προσπάθεια ''απειλής'' (ποιόν τρόμαξαν άραγε;) τους είδαμε να αναστέλουν το πρωτάθλημα επιδιώκοντας συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού. Η συνάντηση έγινε , ο κύριος Νικητιάδης δεσμέυτηκε ότι η επιχορήγηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2012 (έτος στο οποίο θα αλλάξει συνολικά η πολιτική ως προς τον αθλητισμό και την κρατική βοήθεια). Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε και ξαφνικά διαβάσαμε για την άμεση σύσταση μιας επιτροπής (''σοφών'';) που θα αναλάβει να επαναφέρει το άθλημα στον ερασιτεχνισμό. Προφανώς , οι παράγοντες του αθλήματός μας είναι τόσο ερασιτέχνες που δεν αντέχουν τον επαγγελματισμό. Θέλουν να επαναφέρουν τα δελτία , για να γλιτώσουν τί; Τις ασφαλιστικές εισφορές και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Να παραγράψουν τα χρέη; Μα και έτσι να γίνει, ακόμα και να καταφέρουν να επαναφέρουν το άθλημα στην δεκαετία του '80, η ανικανότητα είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να καταφέρουν και πάλι να είναι συνεπείς. Αντί ,λοιπόν, να φροντίσουν να βρούν πόρους (χορηγούς,φιλάθλους στο γήπεδο, ο,τι κάνουν οι σοβαρές διοικήσεις δηλαδή), αντί να αναζητήσουν τρόπους να εξοφλήσουν τα τεράστια χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν προς έλληνες και ξένους παίκτες (αρκετά χρόνια πριν απο την κρίση, όταν το χρήμα υπήρχε εν αφθονία) , αντί να συζητήσουν με όλους τους φορείς (αλήθεια ποιά είναι η θέση της Ομοσπονδίας που είναι ο θεματοφύλακας του αθλήματος;), πήραν αποφάσεις μόνοι τους.
Τα αστεία ,όμως,κύριοι τελείωσαν. Η ανακοίνωσή σας ήταν μια πρωτοφανής παραδοχή ήττας. Αν εσείς δεν μπορείτε να γίνεται επαγγελματίες η λύση δεν είναι να γίνουμε εμείς ερασιτέχνες. Απο την στιγμή που ως μόνη λύση βλέπετε την καταπάτηση κάθε δικαιώματος των αθλητών (που τελικώς είμαστε οι μόνοι που επί της ουσίας στηρίζουμε το άθλημα στην πολύ δύσκολη φάση που περνάει) μπορείτε να σηκωθείτε να φύγετε. Ουδείς σας χρειάζεται. Μας κατηγορήσατε ότι δεν σας στηρίξαμε,αν και το κάναμε. Θα θέλατε να μας υπενθυμίσετε πότε ήταν η τελευταία φορά που στηρίξατε εσείς εμάς (εμάς που τελικά υπηρετούμε τις ομάδες που σας δίνουν το δικαίωμα να καμαρώνεται ότι είστε ''πρόεδροι''); Θα θέλατε να μας υπενθυμίσατε με ποιά ενέργειά σας στηρίξατε το ίδιο το βόλεϊ; Εάν θέλετε να καταστρέψετε το άθλημα , εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε και ασφαλώς δεν θα σας στηρίξουμε. Και ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ εσείς θα αποτύχετε. Εμείς θα παραμείνουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, όσο κι αν προσπαθήσετε για το αντίθετο.Αφού ποτέ δεν θελήσατε να είμαστε μαζί, πλέον είμαστε απέναντι. Εάν δεν μπορείτε ή δεν γνωρίζετε πώς να διοικείτε αφήστε να το κάνουμε εμείς.
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Α.Π.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό!

Στα… παλιά γυρίζει το βόλεϊ, αφού η προσπάθεια να γίνει το άθλημα επαγγελματικό δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ΕΣΑΠ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει στροφή στον Ερασιτεχνισμό.
Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες (βλέπε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ήδη πολλά σωματεία σκέφτονται να διαλύσουν τα επαγγελματικά τμήματά τους αναγκάζοντας την ΕΣΑΠ να μελετήσει την αλλαγή καθεστώτος που διέπει τα ΤΑΑ. Αυτό σημαίνει ότι από την αρχόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ερασιτεχνικές ομάδες.

«Γι' αυτό το σκοπό και μετά από την σχετική πρόσκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη στην πρόσφατη συνάντηση του με την ΕΣΑΠ, θα συσταθεί άμεσα ομάδα εργασίας την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης - πρότασης που θα υποβληθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ξεκινήσει άμεσα για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου της αμειβόμενης πετοσφαίρισης και της ρύθμισης των οφειλών προς τους αθλητές και προπονητές που προέρχονται από προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, έγινε γνωστή η μείωση του προϋπολογισμού της ΕΣΑΠ κατά 30%.

Πηγή: volleynews.gr

Φεύγει ο Ρουμελιώτης!

Είναι οριστικό. Ο Νίκος Ρουμελιώτης αποχωρεί από τον Άρη μετά την απόφαση της διοίκησης να μειώσει τα συμβόλαια όλων των αθλητών κατά 20%. Με δηλώσεις του στο VolleyNews πριν από λίγο είπε: «Πήρα την...
απόφαση μου. Ο αγώνας που θα δώσω την Τετάρτη θα είναι ο τελευταίος. Μετά τον αγώνα με την ΕΑΠ θα μείνω με την οικογένεια μου στην Πάτρα και θα κάνω προπονήσεις πιθανότατα με την Παναχαϊκή μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση της διοίκησης του Άρη. Θα δώσω στη δημοσιότητα μια δήλωση μου».

Η απόφαση της διοίκησης αλλά και αυτή του Ρουμελιώτη θα αλλάξει τον χάρτη της Α1 αλλά και τις ισορροπίες στις σχέσεις αθλητών - σωματείων.

Πηγή: volleynews.gr

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Στη Σόφια για φιλικά η Εθνική Παίδων

Φιλική ήττα με 3-2 (23-25, 25-22, 25-21, 24-26, 15-13) σετ από τη Βουλγαρία γνώρισε η Εθνική παίδων στη Σόφια εν όψει της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Αυστρία (4-8 Ιανουαρίου 2011). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπιασε αρκετά καλή απόδοση και πάλεψε στα ίσα σε όλα τα σετ, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο 4ο κατάφερε να γυρίσει το σκορ από 24-17 σε 24-16 και να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάκης Δημητριάδης, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, εκτός του Ραφαήλ Κουμεντάκη, ο οποίος ήταν άρρωστος. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη αυτή εμφάνιση. Τα ματς κόντρα στη Βουλγαρία ξεκίνησαν πέρσι τέτοια εποχή, όταν και φιλοξενήσαμε τους Βούλγαρους στο Λουτράκι. Τότε τους κερδίσαμε τρεις φορές, συνεχίσαμε με νίκη στον τελικό του Βαλκανικού μέσα στην έδρα τους και πήραμε το χρυσό, αλλά η διαφορά είναι ότι εκείνοι συνέχισαν να δουλεύουν τακτικά, ενώ εμείς μαζευτήκαμε την Κυριακή και για πρώτη φορά βρεθήκαμε όλοι μαζί σήμερα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, αλλά χρειάζονται ευκαιρίες τα παιδιά και στις ομάδες τους. Δυστυχώς δεν έχει βγει ο δικός μου προγραμματισμός που ήθελα να ξεκινήσουμε τα φιλικά από τον Σεπτέμβριο. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Θα πρέπει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποφασίσω ποιους δύο αθλητές θα κόψω εν όψει των προκριματικών. Είναι άδικο γιατί είναι όλοι εξαιρετικοί αθλητές».
Η Εθνική την Παρασκευή θα επιστρέψει στο αθλητικό κέντρο «Ατέρμων» στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει αναχώρηση την Κυριακή για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της με τη συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας.

Οι αθλητές που έχει καλέσει ο κ. Δημητριάδης στην αποστολή είναι οι: Δαλακούρας Ανέστης, Κουμεντάκης Ραφαήλ, Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Χατζόπουλος Δημήτριος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης), Κοκκινάκης Μενέλαος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Σκαρλατίδης Ιωάννης (Α.Ο. Ορεστιάδος), Στεφανίδης Χρήστος, Τζιουμάκας Γεώργιος, Χριστόφας Νικόλαος (Γ.Σ. Ηρακλής), Στίγγας Κάσανδρος (ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς), Λιόντας Μιχαήλ (Α.Σ. Πανερυθραϊκός), Ζήσης Δημήτριος (Α.Ο. Πρέβεζας), Μαδούρας Ιωάννης (Α.Σ. Κόροιβος), Πρωτοψάλτης Αθανάσιος (Ανόρθωση Κύπρου).


Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή: thrakisport.gr

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



9η αγωνιστική (22/12/2010)
21/12: ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 (25-15, 31-29, 25-23)
Τετάρτη (22/12)
ΕΑΠ - Λαμία 3-1 (25-27, 25-19, 25-18, 25-15)
Αρης - Απόλλων 3-0 (25-22, 25-14, 25-19)
Επίκουρος - Ολυμπιακός 0-3 (21-25, 22-25, 30-32)
Πανελλήνιος - Κηφισιά 3-0 (26-24, 25-22, 25-23)
Πέμπτη 23.12.2010
Γλυφάδα, 19.00: Παναθηναϊκός - Ηρακλής (Καραμπέτσος, Γεροθόδωρος, παρατηρητής διαιτησίας: Βασιλειάδης)
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

1.Παναθηναϊκός 20 (22-7)
2.ΠΑΟΚ 20 (22-10)
3.Ηρακλής 19 (21-9)
4.Ολυμπιακός 17 (21-13)
5.ΕΑ Πάτρας 16 (20-17)
6.Λαμία 15 (19-14)
7.Άρης 15 (16-15)
8.Κηφισιά 10 (12-20)
9.Εθνικός Αλεξ. 10 (13-21)
10.Απόλλων Κ. 8 (12-23)
11.Πανελλήνιος 6 (9-21)
12.Επίκουρος 3 (8-25)
*Παναθηναϊκός και Ηρακλής έχουν από 8 αγώνες.




10η αγωνιστική (29/12/2010)
Ηρακλής - ΠΑΟΚ
ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός
*19/01/11: Ολυμπιακός - Πανελλήνιος
Απόλλων Καλ. - Επίκουρος ISS
ΕΑ Πατρών Λουξ - Άρης Μαρμούρης
*19/01/11: ΓΣ Λαμία - Εθνικός Αλεξ.
*Αναμένεται ανακοίνωση από την ΕΣΑΠ

Πηγή: volleynews.gr

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Θέματα που «καίνε»


ΕΣΑΠ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Θέματα που «καίνε»
Συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου το ΔΣ της ΕΣΑΠ με σκοπό να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα του πρωταθλήματος...
Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο ξενδοχείο “Galaxy” στις 14:00 και οι αρμόδιοι θα μιλήσουν για:
1. το πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν 2010-2011
2. τη διαιτησία
3. τα οικονομικά θέματα
4. την οργάνωση της ΕΣΑΠ

ΠΗΓΗ: www.volleynews.gr

Επιστροφή στις νίκες


Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. 3-0

Επιστροφή στις νίκες
Μετά τις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Λαμία, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες. Ο δικέφαλος επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 (25-15, 31-29, 25-23) σε αγώνα που έγινε στο κλειστό της Πολίχνης και...
άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Βόλεϊ Λιγκ Α1 ανδρών.
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Μάρκο Μπόγιτς με 15/22 επιθέσεις. Ο Εθνικός αγωνίστηκε χωρίς τον Κροάτη διαγώνιο Ιβάν Ράιτς. Ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και προληπτικά έμεινε εκτός αγώνα. Ο Αλ Ναμπχάν αγωνίστηκε διαγώνιος στο 1ο σετ και στα δύο επόμενα διαγώνιος ήταν ο Κώστας Κίτσιος. Αυτή ήταν η 5η ήττα του Εθνικού σε ισάριθμες εξόδους από την Θράκη. Διαιτητές: Μιχελινάκης, Καραμπαλάσης.
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 8 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Γουίντερ 2, Μπόγιτς 22 (15/22 επ., 5 μπλοκ, 67% υπ. - 42% άριστες), Καραγιάννης 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Στέινμπεργκ 10 (8/16 επ.), Λινς 8 (7/10 επ. 78% υπ. - 78% άριστες) / Δημητρακόπουλος (λ. - 52% υπ.).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Αλ Ναμπχάν 12 (9/23 επ., 3 άσοι), Κουμεντάκης 8 (5/18 επ., 2 μπλοκ, 59% υπ.), Σιδηρόπουλος 1, Γραμματικάκης 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Τέσιτς 11 (8/10 επ.), Δαλακούρας Α. 1 (1/1 επ., 20% υπ.) /  Κωνσταντινίδης (λ. - 57% υπ.), Δαλακούρας Κ., Γεωργιάδης, Κίτσιος Κ. 6 (6/13 επ.).



ΠΗΓΗ : www.volleynews.gr

Έπαθλο Forthnet 2010-11: 8η αγωνιστική Volleyleague

Ο Γουίλιαμ Πράϊς με 37 βαθμούς, ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ με 34 β, και ο Πέντρο Ντορνέλλας με 31 β, προηγούνται στην βαθμολογία του Επάθλου Forthnet Πρωταθλήματος Βόλεϊ ανδρών Α1 ΟΠΑΠ 2010-2011. Η βαθμολογία για την 8η αγωνιστική έχει ως εξής:

Ολυμπιακός - Α.Σ. ΑΡΗΣ Μαρμούρης Α.Ε 3-0 (Νικολούδη)

Τζούριτς 6, Ντεσπέιν 5, Κραλ 4, Ζέκοφ 3, Τερζής 2, Γιαμπλόνσκι 1

Μ.Γ.Σ Εθνικός Αλεξ/λης - ΠΑΟ 0-3 (Πανταζίδης)

Λάππας 6, Γιορντάνοφ 5, Ψάρρας 4, Μηνούδης 3, Πανταλέων 2, Παπαδημητρίου 1

Απόλλων Καλαμαριάς - Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ Λουξ 1-3 (Λίγκα)

Ντορνέλλας 6, Στεφάνου 5, Κουρνέτας 4, Παπαδημητρίου 3, Χατζηηλιάδης 2, Μαντέκας 1

Γ.Σ Λαμίας – ΠΑΟΚ 3-0 (Καραγιάννης)

Κόμμελ 6, Μαρούλης 5, Πράις 4, Μπόγιτς 3, Παντακίδης 2, Ανάγνου 1

Α.Ο Κηφισιάς - ΕΣΟΠ Επίκουρος ISS 3-0 (Χατζηδημητρίου)

Νανγκά 6, Σάκι 5, Νικολάκης 4, Κρουζάγιεφ 3, Γιάρμοχ 2, Καλαϊτζίδης 1

Γ.Σ Ηρακλής - Πανελλήνιος Γ.Σ 3-0 (Γιαννάκης)

Δ. Εφραιμίδης 6, Χαραλαμπίδης 5, Ν. Εφραιμίδης 4, Τζιουμάκας 3, Πιπέργιας 2, Ρουμελιωτάκης 1

Οι δέκα πρώτοι της Βαθμολογίας έχουν ως εξής:


Γουίλιαμ Πράϊς - ΛΑΜΙΑ 37

Μπόγιαν Γιορντάνοφ - ΠΑΟ 34
Πέντρο Ντορνέλλας - ΕΑΠ 31
Ηλίας Λάππας - ΠΑΟ 30
Νίκος Ρουμελιώτης - ΑΡΗΣ 28
Δημήτρης Τζούριτς - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 27
Ιβάν Ράιτς - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ. 26
Μπρουκ Μπίλινγκς - ΗΡΑΚΛΗΣ 26
Μάρκο Μπόγιτς - ΠΑΟΚ 25
Μαρσέλο Σάκι - ΚΗΦΙΣΙΑ 25

Η βαθμολογία των πρώτων αθλητών για το Forthnet Rookie of the year (τον καλύτερο αθλητή κάτω των 21 ετών) μετά τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Βόλεϊ ανδρών Α1 ΟΠΑΠ 2010-2011 είναι η εξής:


Ραφαήλ Κουμεντάκης - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ. 7

Δημήτρης Εφραιμίδης - ΗΡΑΚΛΗΣ 6
Γιάννης Γεωργιάδης - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ. 4
Γιώργος Τζιουμάκας - ΗΡΑΚΛΗΣ 4
Νάσος Σαμαντάς - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 3
Δημήτρης Κωνσταντινίδης - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ. 3
Ντίνος Ανάγνου - ΛΑΜΙΑ 1

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κέρδισε τη ΦΕΙ η Ορεστιάδα, έχασε απο τον Μέγα Αλεξανδρο η Γ.Ε.Α.


B΄ΕΘΝΙΚΗ: Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: ΦΕΙ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 2-3, μεγασ αλεξανδροσ - γ.ε.α. 3-1

Κέρδισε τη ΦΕΙ, έχασε βαθμό
Η Ορεστιάδα προηγήθηκε 2-0 σετ στα Γιάννενα επί της ΦΕΙ αλλά χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να νικήσει σε αγώνα για τον Γ΄όμιλο της Β΄Εθνικής Ανδρών, ενώ στις Σέρρες η ΜΕΝΤ...
προηγήθηκε 2-0 σετ αλλά ο τοπικός ΑΟ Σερρών με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη. Και οι δύο φιλοξενούμενες ομάδες έχουν παράπονα από την διαιτησία.
Διπλά κερδισμένος ο Μ.Αλέξανδρος που νίκησε την ΓΕΑ 3-1 και έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου.
Στα Γιάννενα η Ορεστιάδα προηγήθηκε 2-0 σετ, ενώ στο 24-23 οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τους διαιτητές (Παπαγεωργίου, Χαρδαλίδης) καθώς μετά από επίθεση του Καρδαμανίδη χρέωσαν με γραμμή τριών μέτρων τον αθλητή της ακριτικής ομάδας.
«Ηταν κανονική η επίθεση. Δεν υπήρχε ούτ υποψία για γραμμή. Από εκεί εκνευριστήκαμε και χάναμε έναν πολύτιμο βαθμό», είπε ο κεντρικός της Ορεστιάδας Στέλιος Κεμανετζής.
Πάντως και για την ΦΕΙ ο βαθμός αυτός μπορεί να αποδειχτεί υπερπολύτιμος για την παραμονή στην Β΄Εθνική. Καθοριστικό σημείο για την ομάδα του Γιώργου Παππά ήταν η αλλαγή θέσης του Γιάννη Αποστόλου που πέρασε διαγώνιος και η είσοδος του Νίκου Στουγιάννου στη θέση του Φώτη Μπακαλόπουλου.
Τα σετ: 16-25, 22-25, 30-28, 25-21, 11-15.
ΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Παππάς): Μπαξεβανίδης, Αποστόλου Π., Αποστόλου Ι., Κλούρας, Βάσιος, Μπακαλόπουλος / Λάμπρου (λ), Κοντογιάννης, Στουγιάννος, Οικονόμου.
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Σταματόπουλος): Καψαλιάρης, Δούλιας, Αρχοντίδης, Κεμανετζής, Προδρομίδης, Καρδαμανίδης / Κοκολάκης (λ).
Πηγή ::www.volleynews.gr
ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ : ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ Φ.Ε.Ι. ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ.

Έσκασε η φούσκα


TΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Έσκασε η φούσκα
Η φούσκα του ελληνικού  αθλητισμού  έσκασε και συμπαρασύρει μαζί της όλες τις κρατικοδίαιτες ομάδες, που είναι συνήθως οι μεγάλοι  της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Καιρός είναι λοιπόν να ξαναστηθεί  το όλο οικοδόμημα, κι ας παίρνουν τα πρωταθλήματα ομάδες από την επαρχία όπως συμβαίνει στην αθλητική Ιταλία. Οι μεγάλοι ας αρκεσθούν στο ποδόσφαιρο, άντε και στο μπάσκετ (όσο υπάρχουν οι Γιαννακόπουλοι, Αγγελόπουλοι).
Και ας αφήσουν το βόλεϊ για την Πάτρα, τη Λαμία, την Αλεξανδρούπολη, το πόλο στην Πάτρα, τη Χίο, τη Λάρισα, το χάντμπολ για  τη Βέροια, την Άρτα , αλλά και σε όσες υγιείς ομάδες υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που δεν στηρίζονται στα λεφτά του κράτους, στα δικά μας  λεφτά.
Ας σταματήσει το «σε όλα τα σπορ πρωταθλητής» που ισχύει στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Οι «μεγάλοι» ας κάνουν επιτέλους παραγωγή παικτών, κι ας σταματήσουν τη δημιουργία ομάδων με μεταγραφές, αρπάζοντας χάρη στην ως τώρα οικονομική παντοδυναμία τους, ότι καλύτερο υπάρχει στις «μικρές» ομάδες και στις επαρχιακές.
Ας μεταλλαχθούν οι «μικροί» σε «μεγάλους», αφού οι τελευταίοι παρά τα χρήματα με ουρά που πήραν από τα λεφτά μας χρωστούν σε όλο τον κόσμο
ΠΗΓΗ: Sport24

Αρχή από την Πολίχνη


Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αρχή από την Πολίχνη
Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αύριο Τρίτη στις 17:00, στο κλειστό γυμναστήριο της Πολίχνης ανοίγει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α1 της Βόλεϊ Λιγκ...
Το πιο σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται την Τετάρτη στις 17:00 (Novasports) στην Πάτρα μεταξύ της ΕΑΠ και της Λαμίας, σε μια μάχη των δύο ομάδων για καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία με στόχο φυσικά την είσοδο στην τελική 6αδα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής:

Τρίτη (21/12)

Πολίχνης 17.00: ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μιχελινάκης, Καραμπαλάσης, παρ: Λαδάς)
Τετάρτη (22/12)
ΕΑΠ 18.00 (Novasports): ΕΑ Πατρών Λουξ - ΓΣ Λαμία (Ράπτης, Ρουσάκης, παρ: Γεωργόπουλος )

Βασιλικών 18.00: Αρης Μαρμούρης ΑΕ - Απόλλων Καλαμαριάς (Δεληκωστίδης, Αμασιάδης, παρ: Κάλλης)

Πολίχνης 19.00: Επίκουρος ISS - Ολυμπιακός (Γεωργιάδης, Βασιλείαδης, παρ: Παναγής)

Πανελληνίου 19.00: Πανελλήνιος ΓΣ - ΑΟ Κηφισιάς (Γεωργουλέας, Βαρθαλίτης, παρ: Διαμαντόπουλος)
Πέμπτη (23/12)

Γλυφάδα 19.00: Παναθηναϊκός - Ηρακλής (Καραμπέτσος, Γεροθόδωρος, παρ: Βασιλειάδης)

πηγή : www.volleynews.gr

«Μονόδρομος η νίκη»

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΠΑΟΚ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Μονόδρομος η νίκη»
Τις ήττες από Παναθηναϊκό και Λαμία θέλουν να ξεχάσουν στον ΠΑΟΚ, που ετοιμάζονται για την αυριανή αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Πολίχνης. Ο προπονητής του «δικεφάλου» Γιάννης Μέλκας, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και η νίκη μοιάζει να είναι μονόδρομος:...

«Στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης βλέπουμε μόνο τη νίκη, ώστε να επανέλθουμε στον δρόμο των επιτυχιών. Πρέπει να συνέλθουμε άμεσα», είπε αρχικά και συνέχισε αναφορικά με την ήττα στον αγώνα με την Λαμία: «Το πρόβλημα ήταν επιθετικό, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο επιθετικό κομμάτι συμμετέχει όλη η ομάδα, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται κάποιος παίκτης συγκεκριμένα, αλλά ότι δεν υπήρχε συνολικά καλή λειτουργία. Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τα σετ πιο νωρίς, πριν πάνε στον πόντο, δεν το κάναμε και το πληρώσαμε σε όλα».
Όσον αφορά την αλλαγή έδρας και το πόσο μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Παίξαμε σ' αυτό το γήπεδο πριν από τρεις εβδομάδες και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

«Νίκη και εκτός έδρας»

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

«Νίκη και εκτός έδρας»
Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τον ΠΑΟΚ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής στην Α1 των ανδρών, που θα διεξαχθεί αύριο (17.00) στο κλειστό της Πολίχνης επειδή το «Παλατάκι» έχει παραχωρηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η ομάδα του Γιάννη Ανδρεάδη προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες από Πανελλήνιο και Παναθηναϊκό και σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό, η ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι θα προσπαθήσει για το καλύτερο:...
«Αυτό που είπα στα παιδιά ήταν πως ούτε μετά τις μεγάλες νίκες που σημειώσαμε δεν γίναμε υπερομάδα, αλλά ούτε επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό γίναμε κακή ομάδα. Σίγουρα κάνουμε κάποια κοιλιά, αλλά αυτό είναι και φυσιολογικό, αφού μην ξεχνάτε ότι έχουμε πολλούς νεαρούς αθλητές. Στον παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε νίκη και εκτός έδρας».
πηγή: www.volleynews.gr

Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η Γ.Ε.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ


Γ.Ε.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



Με εξαιρετική επιτυχία και με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το βόλλεϋ της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε το τραπέζι της ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ που παρατέθηκε στην ομάδα της Γ.Ε.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Την Πέμπτη 16/12/2010 στην ταβέρνα ''Μύλος Πρωτόπαπα'' σε ευχάριστο κλίμα οι άνθρωποι της ΛΕΣΧΗΣ έκαναν ξεκάθαρες της αρχές της σύστασης της στους ανθρώπους της Γ.Ε.Α. και αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον και την ανάπτυξη του βόλλεϋ της Αλεξανδρούπολης.

Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΕΙ.
 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΒΟΛΛΕΫ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ


Συνάντηση  με ΕΟΠΕ είχαν  οι
(ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ, ΟΔΒΕ και ΣΕΠΠΕ) συναντήθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας και έκαναν μια γενική εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο βόλεϊ λόγω της οικονομικής κρίσης.....

Οι πρόεδρος της ΕΟΠΕ , Αχιλλέας Μαυρομάτης,  με τους  Παντελή Ταρνατόρο, Σάκη Ψάρρα, Γιώργο Διαμαντόπουλο και  Γιώργο Σαμαρά εκ μέρους ΣΕΠΠΕ (ο Κώστας Χαριτωνίδης απουσίαζε λόγω προσωπικού προβλήματος) συμφώνησαν πως μόλις οριστικοποιηθούν τα δεδομένα για το 2011, θα γίνει νέα συνάντηση με συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβίωση του αθλήματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης δήλωσε: «Ευχαριστώ τους φορείς για την ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας για μια ενιαία σύσκεψη εν όψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται. Θα συναντηθούμε σύντομα πάλι, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο να επιβιώσει το άθλημά μας σε μια χρονιά κρίσης».

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος επεσήμανε: «Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το αύριο του ελληνικού βόλεϊ και έγινε το πρώτο θετικό και σωστό βήμα. Περιμένουμε τα δεδομένα της νέας χρονιάς με σκοπό να τα αντιμετωπίσουμε σωστά. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία και τις κινήσεις που κάνει».

Ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Γιώργος Διαμαντόπουλος είπε: «Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και τον κύριο Μαυρομάτη για την πρωτοβουλία της συνάντησης όλων των φορέων. Ξεκινήσαμε μια συζήτηση με στόχο να δώσουμε και λύσεις. Εμείς είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και το μόνο που ζητάμε είναι να τηρούνται όσα συμφωνούμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Σάκης Ψάρρας σημείωσε: «Ξεκίνησε ένας διάλογος, εμείς εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας και θα συναντηθούμε και πάλι με συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΠΠΕ, Γιώργος Σαμαράς ανέφερε: «Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και πλέον περιμένουμε τι χρήματα θα πάρουμε από την Πολιτεία για την επόμενη σεζόν για να συζητήσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα στην επόμενη συνάντηση».

ΠΗΓΗ : www.liberovolley11.blogspot.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Την Δευτέρα (20/12) η κλήρωση των Κυπέλλων Βόλλεϋ


Την Δευτέρα (20/12) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Α' φάσης στα Κύπελλα Ελλάδος ανδρών και γυναικών. Για την ανάδειξη των Κυπελλούχων θα πραγματοποιηθούν τέσσερις φάσεις.

Στις γυναίκες οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι τέσσερις φάσεις έχουν ως εξής: Η Α' φάση την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, η Β' φάση την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, η Γ' φάση την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και η Δ' φάση ( Τελικός) το Σάββατο 16 Απριλίου 2011.

Αντίθετα, στους άνδρες οι ημερομηνίες διεξαγωγής των φάσεων δεν είναι ακόμη γνωστές, παρά μόνο η ημέρα του τελικού που έχει οριστεί για το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011.

Αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής σε άνδρες και γυναίκες:

Α' φάση
Με κλήρωση στην οποία συμμετέχουν και οι δώδεκα (12) ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας (ανδρών - γυναικών), θα προκριθούν, με κλήρωση, bye τέσσερις (4) ομάδες στη Β' φάση και οι υπόλοιπες -επίσης με κλήρωση- θα χωριστούν τέσσερα ζευγάρια. Οι νικητές αυτών των αγώνων θα προκριθούν στη Β' φάση.

Β' φάση Θα συμμετάσχουν οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας από την Α' φάση και οι τέσσερις (4) νικητές των αγώνων της Α' φάσης. Με κλήρωση θα χωριστούν οι ομάδες σε τέσσερα (4) ζευγάρια. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Γ' φάση.

Γ' φάση Θα συμμετάσχουν οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας από τη Β' φάση. Με κλήρωση θα χωριστούν οι ομάδες σε δύο (2) ζευγάρια. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Δ' φάση.

Δ' φάση - Τελικός αγώνας
Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν θα δώσουν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Ο τόπος διεξαγωγής θα γίνει εγκαίρως γνωστός.

* Να σημειωθεί πως όλοι οι αγώνες είναι μονοί νοκ άουτ.


Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή: thrakisport.gr