Σελίδες


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

MINI VOLLEY


Μετά από πρόταση της ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.
Το τουρνουά πρόκειται να γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο 1, 2 Οκτωβρίου και ώρες 9.00 - 14.00.
Οι ομάδες οι οποίες θα λάβουν μέρος θα απαρτίζονται από 3 αθλητές και θα μπορούν να έχουν έναν αναπληρωματικό.


Φίλοι του Βόλεϊ της περιοχής στηρίξτε με την παρουσία και την έμπρακτη βοήθεια σας το τουρνουά των μελλοντικών αθλητών και αθλητριών του Βόλεϊ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Προτρέψτε τα μικρά παιδιά, που γνωρίζετε, να διασκεδάσουν παίζοντας το άθλημα που αγαπάμε, το ΒΟΛΕΪ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αίτημα για "Σπίτι του βόλεϊ"



Το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης χώρων άθλησης που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλήματος του βόλεϊ (προφανώς και των άλλων αθλητών της περιοχής) κυριάρχησε στις συζητήσεις των ανθρώπων του που συμμετείχαν στην ημερίδα της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης που  πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Ένα θέμα που ήταν κυρίαρχο αλλά και το οποίο οι εμπλεκόμενοι με τις ομάδες μας, έχουν θέσεις - χωρίς να υπάρξει λύση - στην τοπική ηγεσία. «Και όπως τόνισαν συμπερασματικά οι άνθρωποι της Λέσχης Φίλων Βόλεϊ που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, «εκεί που συμφώνησαν όλοι όσοι συμμετείχαν ήταν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη του Βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη είναι η έλλειψη κλειστών προπονητηρίων ένα θέμα το οποίο επανειλημμένως έχει αναδείξει η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης δικαιούται ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο να είναι το σπίτι του βόλεϊ». 


Η ημερίδα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, έδωσε βήμα στους εμπλεκόμενους, με την ανάπτυξη του Βόλεϊ, φορείς της περιοχής να αναπτύξουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα και ακολούθησε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στις εισηγήσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το σύνολο των επίσημων φορέων του Βόλεϊ της περιοχής, έκαναν ουσιαστικές εισηγήσεις για τα προβλήματα που απασχολούν το άθλημά και τοποθετήθηκαν σχετικά με τις λύσεις τους.


Η ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης, Μάκης Δημητριάδης ενώ την έναρξη της κήρυξε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Μπίκος. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των φορέων και των σωματείων που ασχολούνται με την ανάπτυξη του Βόλεϊ, συγκεκριμένα:Ο Πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος, o ταμίας της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης-Αν.Μακεδονίας, κ. Κεμανατζής Ειρήναρχος, aπό τον Μ.Γ.Σ. Εθνικό Αλεξ/πολης οι κ.κ. Βουκουρεσλής Μανόλης, Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, Μουστακίδης Θανάσης Τεχνικός Σύμβουλος της επαγγελματικής ομάδας και Κασαμπαλής Θανάσης, Τεχνικός Σύμβουλος των τμημάτων υποδομής, από την Νίκη Αλεξ/πολης, ο κ. Μαρασλής Στράτος, μέλος του Δ.Σ., από την Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης, ο κ. Ξενουδάκης Γιώργος, Πρόεδρος, από την Θύελλα Φερών, ο κ. Καβαρατζής Σταύρος, Προπονητής, από τις Αμαζόνες Μαΐστρου, ο κ. Χατζής Σταύρος, Γενικός Αρχηγός. 
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στις εισηγήσεις που προηγήθηκαν με αποτέλεσμα να δοθεί υπόσχεση για διοργάνωση ημερίδων για την ανάλυση των επιμέρους θεμάτων που προέκυψαν.
Πηγή www.thrakisport.gr

Τιμή στον Στράτο Μαρασλή




Η παρουσία τους στην εκδήλωση κλήρωσης της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, έδωσε ένα διαφορετικό και συνάμα νοσταλγικό χρώμα στη βραδιά...Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης πλημμύρησε από βολεϊκές αναμνήσεις κατά τη διάρκεια των ειδικών βραβεύσεων ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στο αγαπημένο τους άθλημα.

Ανάμεσά τους και ένας ακούραστος εργάτης του Εβρίτικου βόλεϊ, με ενεργή και καθημερινή παρουσία στα πράγματα των ομάδων της Αλεξανδρούπολης (Εθνικού, ΓΕΑ και Νίκης), ο πρόεδρος της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θράκης και ανατ. Μακεδονίας.

Σε συνομιλία που είχαμε, ο κ. Μαρασλής μας είπε τα εξής: «Υπάρχει ικανοποίηση, για την αναγνώριση της δικής μου παρουσίας και προσφοράς μετά από τόσα χρόνια στον χώρο του βόλεϊ. Ομολογουμένως ήταν μια συγκινητική στιγμή, ιδιαίτερα, όταν βρέθηκα μαζί με τους υπόλοιπους σημαντικούς ανθρώπους για το άθλημα στη Βόρεια Ελλάδα, με τους οποίους μας συνέδεε μια μακρόπνοη παρουσία στα κοινά του βόλεϊ. Μακάρι να γίνονται και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. Άλλωστε, προσφορά δεν είναι μόνο το χρήμα αλλά η παρουσία στην καθημερινότητα και αυτό είναι το σημαντικό. Εκτιμώ ότι στο πρόσωπό μου τιμήθηκε ο Εθνικός αλλά και όλη η περιοχή του Έβρου για τα όσα έχει πετύχει. Στόχος μου πάντα ήταν και θα είναι η καλύτερη παρουσία μέσα στον χρόνο των ομάδων του τόπου μου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε»
πηγη www.thrakisport.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά από πρόταση της ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.
Το τουρνουά πρόκειται να γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο 1, 2 Οκτωβρίου και ώρες 9.00 - 14.00.
Οι ομάδες οι οποίες θα λάβουν μέρος θα απαρτίζονται από 3 αθλητές και θα μπορούν να έχουν έναν αναπληρωματικό.


Φίλοι του Βόλεϊ της περιοχής στηρίξτε με την παρουσία και την έμπρακτη βοήθεια σας το τουρνουά των μελλοντικών αθλητών και αθλητριών του Βόλεϊ του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Προτρέψτε τα μικρά παιδιά, που γνωρίζετε, να διασκεδάσουν παίζοντας το άθλημα που αγαπάμε, το ΒΟΛΕΪ

Ο ΚΙΡΌΖ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ




















Σε μια πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησε η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αφού απέκτησε το βασικό λίμπερο της...Εθνικής Κολομβίας, Σεμπάστιαν Κιρόζ.


Ο αθλητής αναμένεται αύριο στη χώρα μας.
πηγη liberovolley11.blogspot.com

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ - ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ


«Θα ξεχωρίσει όποιος θα έχει διάρκεια» (VIDEO)

«Θα ξεχωρίσει όποιος θα έχει διάρκεια» (VIDEO)



O προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ανδρεάδης και ο αρχηγός Ραφαήλ Κουμεντάκης μίλησαν στην webcamera του volleynews.gr για την κλήρωση του πρωταθλήματος, τους στόχους της ακριτικής ομάδας και την απόκτηση του Κολομβιανού Κιρόζ.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η εκδήλωση της κλήρωσης για τη Volleyleague 2011-2012


 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης η κλήρωση της Volleyleague 2011-2012. Στην αρχή της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατόρος ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Η φετινή περίοδος δεν είναι όπως οι άλλες. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές κάτι που έχει διοχετευτεί και στον αθλητισμό. Ξεκινάμε από την Θεσσαλονίκη αυτή την προσπάθεια, μια πόλη που είναι η μητρόπολη του βόλεϊ, προκειμένου να στηρίξουμε το περιφερειακό μοντέλο. Δεν υπάρχει κρατικοδίαιτος αθλητισμός πλέον. Κοιτάξαμε να βελτιώσουμε το σύστημα με περισσότερους αγώνες για όλους, δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες προπονητές και αθλητές. Όλες οι ομάδες επενδύουν σε νέους παίκτες. Μιλήσαμε και παραδεχτήκαμε τα λάθη μας. Ο ένας να μπορεί να ελέγχει τον άλλο και οι προϋπολογισμοί να είναι ορθοί. Κοιτάξαμε να διακανονίσουμε τα οφειλόμενα. Χρειάζεται και η Πολιτεία να μας δώσει ότι έχει υποσχεθεί. Όλοι γνωρίζεται το πρόβλημα που υπάρχει με τον Ηρακλή και συμπαραστεκόμαστε 100%. Δεν έχει σχέση το ΤΑΑ με τον Ερασιτέχνη.

Συνεχίζουμε την συνεργασία με την ομοσπονδία. Χρήματα δεν υπάρχουν και πρέπει η Πολιτεία να δώσει χρήματα στην Ομοσπονδία. ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ είναι ένα. Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου θα υπάρξει Λιγκ Καπ με τον κάτοχο του τίτλου να έχει χρηματικό έπαθλο. Δώσε βάρος στα νέα παιδιά με τον καμπ στην Πορταριά. Επιθυμούμε να υιοθετήσουμε την ομάδα Παίδων. Μόνο με τα νέα παιδιά θα αναγεννήσουμε το άθλημα. Θα κοιτάξουμε να διοργανώσουμε το καλοκαίρι πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ 4Χ4. Για το που θα βρεθούν οι πόροι, εδώ υπάρχουν οι χορηγοί. Χωρίς τον ΟΠΑΠ η ΕΣΑΠ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, ενώ είναι μεγάλη η βοήθεια και της NOVA. Για πρώτη φορά θα γίνεται μετάδοση μέσω ίντερνετ. Πρώτη φορά θα έχουμε χορηγία για μπάλες και ιματισμό. Για πρώτη φορά η ΕΣΑΠ αποφάσισε να διαχειριστεί κεντρικά τις μετακινήσεις και τη διαμονή των ομάδων.

Γι' αυτό συνεργαζόμαστε με εταιρίες που έχουν αναλάβει το μάρκετινγκ. Θα ξεκινήσουμε μια καμπάνια για την προσέλευση του κόσμου. Θα δημιουργήσουμε οικογενειακό εισιτήριο προκειμένου τα παιδιά να μαθαίνουν το άθλημα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε. Βοηθήστε μας με δημιουργικές προτάσεις, με καλόπιστη κριτική. Στόχος να προχωρήσουμε μαζί, μόνος του κανένας δεν πάει πουθενά. Αγαπάμε το βόλεϊ, αγαπάμε τις ομάδες μας. Το πρωτάθλημα συνεχίζει πιο δυνατό και σε σωστές βάσεις»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ.Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: «Η πρώτη μου φράση ήταν ίδια με τον Παντελή. Είμαστε στο ξεκίνημα που τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Η κρίση μας έχει φέρει όλους σε δυσχερέστατη θέση. Νομίζω το να μιλάμε για αθλητισμό θα είναι ουτοπία. Ζητούμενο στο πρωτάθλημα που ξεκινάει και σε όλα που θα ξεκινήσουν δεν είναι το ποιος θα το πάρει, αλλά ποιος θα τερματίσει. Στόχος να αντέξουμε από τις δυσκολίες. Ο ελληνικός αθλητισμός αλλάζει τελείως και δεν μας αφήνει το περιθώριο για ήπια προσαρμογή. Απαιτείται από αυτή την προσπάθεια σοβαρή αντιμετώπιση, ψυχραιμία και ενότητα. Ενώνω την φωνή μου με του Παντελή και λέω πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε. Η ΕΣΑΠ έχει χαράξει έναν σωστό δρόμο, δείχνει πως η πορεία της είναι σωστή.

Στην Ομοσπονδία όταν μας είπαν πως μόνο το 68% του προϋπολογισμού μας θα πληρωθεί προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Φαίνεται αδύνατο να καλυφθεί, αλλά δεν είναι. Η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να βρει τι θα κάνει για να ανταπεξέλθει. Η εύκολη λύση να βάλει ένα εκατομμύριο χρέος ακόμα, αλλά δεν θα το κάνει. Το ενδιαφέρον μας δίνει κουράγιο. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα σταθώ στην πρόσκληση για την Εθνική Παίδων που μαζί με τις Κορασίδες μας δίνουν ελπίδες για το μέλλον. Η Ομοσπονδία στηρίζει τον Ηρακλή. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά.


Ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου FORTHNT κ. Αντώνης Μπέκιος επανέλαβε τη διαχρονική στήριξη της NOVA στη Volleyleague, η οποία θα ενισχυθεί και με παραγωγές σε High Definition και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Σάκης Ψάρρας στον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Δεν σας κρύβω πως είμαι προβληματισμένος γιατί αντί να μιλάω για πρωταγωνιστές αθλητές, έχουμε γίνει κομπάρσοι. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Να έρθουν νέοι αθλητές και με την βοήθεια των παλιών να ενταχθούν στο επαγγελματικό βόλεϊ. Να επενδύσουν και οι προπονητές και να μην κοιτάζουν τα εύκολα. Υπάρχουν προπονητές που μπορούν να δουλέψουν σε αυτό. Τέλος να υπάρχει μια καινούργια γενιά παραγόντων που να έχει νέες ιδέες. Με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο ΠΑΣΑΠ είναι μαζί σας για να πάρετε τα χρήματα από την Πολιτεία»

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων με τον τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού να παραλαμβάνει τα βραβεία των Μίταρ Τζούριτς (κορυφαίος διαγώνιος), Ρολάντο Ντεσπέιν (καλύτερος ακραίος) και τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ και της ΕΣΑΠ Κώστα Παϊσιάδη να παραλαμβάνει το βραβείο του Μάρκο Μπόγιτς (καλύτερος ακραίος).

Ο Ντίμα Φιλίποφ παρέλαβε το βραβείο του ως κορυφαίος πασαδόρος (αλλά και καλύτερος νέος αθλητής) με τον νεαρό άσο να ευχαριστεί τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του Γιάννη Καλμαζίδη «για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αγωνιστώ και να δείξω την αξία μου».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ανδρέαδης (καλύτερος κεντρικός) τόνισε ότι : «Πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή. Πρέπει να τα δώσεις όλα για να τα καταφέρεις. Έχουμε τα φόντα να φτάσουμε στον τελικό και πιστεύω να είμαστε εμείς που θα το πάρουμε», ενώ ο Γιώργος Πετρέας (επίσης καλύτερος κεντρικός ως παίκτης του Παναθηναϊκού πέρσι) πρόσθεσε: «Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και θα τον βοηθήσω να πάρει το τέταρτο συνεχόμενο. Θα δώσω το 100% για να κάνω χαρούμενους τον πρόεδρο και τον κόσμο».

Τέλος ο κορυφαίος λίμπερο Μάρκο Σάμαρτζιτς (Άρης Μαρμούρης) αφού είπε αρχικά σε άπταιστα Ελληνικά «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο», πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που αγωνίζομαι σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο για τρίτη χρονιά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και στόχος μας είναι να παίξουμε στα τελικά του πρωταθλήματος).

Κορυφαίος προπονητής ο Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος δήλωσε μετά τη βράβευση του: «Κάθε χρονιά είναι δύσκολη. Πάντα πιο δύσκολο είναι να παραμένεις. Στόχος μας πάντα ο ίδιος να πρωταγωνιστούμε και στο τέλος να είμαστε στην κορυφή. Οι διαφορές είναι πολλές και στην δικιά μας ομάδα. Βλέπουμε μπροστά και αν έχουμε υγεία όλα θα είναι καλά. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση στον... εαυτό μου στα παιδιά και όλους όσοι προσπαθήσαμε μαζί».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος διαιτητής ήταν ο Νώντας Γεροθόδωρος με τον διεθνή ρέφερι να τονίζει: «Θεωρώ ότι είμαι ένα μέλος του παζλ της ελληνικής διαιτησίας. Υπάρχουν και άλλοι που τους αξίζουν πολλά μπράβο γιατί όλοι συνεισφέρουν στην ελληνική διαιτησία».

Ακολούθως είχαμε τις τιμητικές βραβεύσεις στους διεθνείς διαιτητές Παναγιώτη Ρουσάκη, Σταμάτη Μιχελινάκη οι οποίοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση...

Τέλος, οι τιμητικές βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την ΕΣΑΠ να τιμά κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη του βόλεϊ στη Βόρειο Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ενώ παρουσιάζοταν με τη βοήθεια παλιών φωτογραφιών η πορεία του βόλεϊ στη Βόρειο Ελλάδα τιμήθηκαν οι: Σωτήρης Ιεροκλής, Γιώργος Καμπερίδης, Νότης Λίτσας, Στράτος Μαρασλής, Κώστας Χαριτωνίδης, Αλέκος Λεώνης, αλλά και ο Γιώργος Πουλιτσίδης ως ο πρώτος διεθνής βολεϊμπολίστας από την Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά, ο Διευθυντής της ΕΣΑΠ Νίκος Σοφιανός ανέλυσε τις ενέργειες που πραγματοποίησε αλλά και αυτές που προτίθεται να υλοποιήσει η Ένωση την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα αποκάλυψε κάποιες νέες πτυχές, όπως το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (που περιλαμβάνει και την πρόταση διεξαγωγής αγώνων όχι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με την παρουσία συγκεκριμένων κατηγοριών θεατών, όπως γυναίκες, παιδιά και αθλητές, κ.α.), το Volleyleague Cup που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, καθώς και νέες διοργάνωσεις που προτίθεται να εντάξει η ΕΣΑΠ στο καλεντάρι της (πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ, πρωτάθλημα Νέων, τουρνουά μίνι βόλεϊ κ.α.α).

Αμέσως μετά ακολούθησε η κλήρωση όπου δόθηκαν όπως και πέρσι ειδικοί κλειδάριθμοι για τις τέσσερις πρώτες ομάδες της περιόδου 10-11 ώστε να μην αγωνιστούν μεταξύ τους στις πρώτες αγωνιστικές.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η ΕΣΑΠ διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες από αγώνες βόλεϊ της δεκαετίας του '20 (για τις οποίες ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης), αλλά και πιο σύγχρονες (για τις οποίες ευχαριστεί θερμά το Γραφείο Τύπου της ΕΟΠΕ, αλλά και τους παλαίμαχους αθλητές). 
πηγη www.volleyball.gr

H συνέντευξη τύπου της κλήρωσης της Α1



    H συνέντευξη τύπου της κλήρωσης της Α1
    Σε λίγα λεπτά ξεκινά η κλήρωση της Α1 βόλει των ανδρών και το thrakisport.gr μέσω του Γιώργου Πανταζίδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να την καλύψει. Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου των προπονητών και των αθλητών των 12 ομάδων της volley league.

    Παρά το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του βόλει ειδικότερα, οι άνθρωποι του χώρου προσπαθούν να βρουν θετικά και να στηρίξουν την νέα προσπάθεια. Φέτος δίνονται πολλές ευκαιρίες σε νέους ηλικιακά αθλητές, προκειμένου να δείξουν το ταλέντο τους ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και οι 12 προπονητές των ομάδων είναι Έλληνες!Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, που εκπροσωπεί τον Εθνικό από πλευράς αθλητών , δέχθηκε εγκωμιαστικά σχόλια για την μέχρι τώρα παρουσία του στα ¨τάραφλεξ¨ της Α1 ενώ παράλληλα όλοι μίλησαν με κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του, μαζί με των άλλων παιδιών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής, όπου η Εθνική μας κατέκτησε την τιμητικότατη 7η θέση.

    Ο Ανέστης Γιαννακόπουλος που εκπροσώπησε τον Εθνικό , καθώς ο Γιάννης Ανδρεάδης δεν μπορούσε ευχήθηκε για μία καλή αγωνιστική περίοδο χωρίς προβλήματα για τις ομάδες.¨Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από όλες τις πλευρές. Εμείς στηριζόμαστε σε έναν κορμό ντόπιων αθλητών από την γύρω περιοχή, οι οποίοι πλαισιώνονται από 2-3 ξένους αθλητές. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλει και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα¨. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, μιλώντας από την πλευρά των αθλητών του Εθνικού τόνισε πως ¨Το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα ευκαιριών. Οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και το ταλέντο τους. Η ομάδα μας αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων αθλητών και στοχεύουμε στο να παίξουμε όμορφο βόλει σε κατάμεστο κλειστό¨.

    Σερβίς στις 15 Οκτωβρίου!

    ΚΛΗΡΩΣΗ VOLLEYLEAGUE 2011-2012
    Σερβίς στις 15 Οκτωβρίου!
    Στις 15 Οκτωβρίου αντί στις 8 του μήνα θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ. Όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ 2011-12...
    1η Αγωνιστική - 12η Αγωνιστική
    ΓΣ Λαμία - Παμβοχαϊκός
    Παναθηναϊκός - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
    ΕΑ Πατρών - ΠΑΟΚ
    ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλ.
    Ολυμπιακός - Απόλλων Καλαμαριάς
    ΑΣ Άρης Μαρμούρης - ΓΣ Ηρακλής
    2η Αγωνιστική -  13η Αγωνιστική
    ΑΣ Άρης Μαρμούρης - ΓΣ Λαμία
    Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός
    ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΕΑ Πατρών
    ΠΑΟΚ - ΑΟ Κηφισιάς
    Εθνικός Αλ. - Ολυμπιακός
    ΓΣ Ηρακλής - Απόλλων Καλαμαριάς
    3η Αγωνιστική -  14η Αγωνιστική
    Παναθηναϊκός - ΑΣ Άρης Μαρμούρης
    ΕΑ Πατρών - Παμβοχαϊκός
    ΑΟ Κηφισιάς - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
    Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
    Απόλλων Καλαμαριάς - Εθνικός Αλ.
    ΓΣ Λαμία - ΓΣ Ηρακλής
    4η Αγωνιστική - 15η Αγωνιστική
    ΑΣ Άρης Μαρμούρης - ΕΑ Πατρών
    ΓΣ Λαμία - Παναθηναϊκός
    Παμβοχαϊκός - ΑΟ Κηφισιάς
    ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός
    ΠΑΟΚ - Απόλλων Καλαμαριάς
    ΓΣ Ηρακλής - Εθνικός Αλ.
    5η Αγωνιστική - 16η Αγωνιστική
    ΑΟ Κηφισιάς - ΑΣ Άρης Μαρμούρης
    ΕΑ Πατρών - ΓΣ Λαμία
    Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός
    Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
    Εθνικός Αλ. - ΠΑΟΚ
    Παναθηναϊκός - ΓΣ Ηρακλής
    6η Αγωνιστική - 17η Αγωνιστική
    ΑΣ Άρης Μαρμούρης - Ολυμπιακός
    ΓΣ Λαμία - ΑΟ Κηφισιάς
    Παναθηναϊκός - ΕΑ Πατρών
    Παμβοχαϊκός - Απόλλων Καλαμαριάς
    ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Εθνικός Αλ.
    ΓΣ Ηρακλής - ΠΑΟΚ
    7η Αγωνιστική - 18η Αγωνιστική
    Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΣ Άρης Μαρμούρης
    Ολυμπιακός - ΓΣ Λαμία
    ΑΟ Κηφισιάς - Παναθηναϊκός
    Εθνικός Αλ. - Παμβοχαϊκός
    ΠΑΟΚ - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
    ΕΑ Πατρών - ΓΣ Ηρακλής
    8η Αγωνιστική - 19η Αγωνιστική
    ΑΣ Άρης Μαρμούρης - Εθνικός Αλ.
    ΓΣ Λαμία - Απόλλων Καλαμαριάς
    Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
    ΕΑ Πατρών - ΑΟ Κηφισιάς
    Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ
    ΓΣ Ηρακλής - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
    9η Αγωνιστική -  20η Αγωνιστική
    ΠΑΟΚ - ΑΣ Άρης Μαρμούρης
    Εθνικός Αλ. - ΓΣ Λαμία
    Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός
    Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών
    ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Παμβοχαϊκός
    ΑΟ Κηφισιάς - ΓΣ Ηρακλής
    10η Αγωνιστική-   21η Αγωνιστική
    ΑΣ Άρης Μαρμούρης - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
    ΓΣ Λαμία - ΠΑΟΚ
    Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλ.
    ΕΑ Πατρών - Απόλλων Καλαμαριάς
    ΑΟ Κηφισιάς - Ολυμπιακός
    ΓΣ Ηρακλής - Παμβοχαϊκός
    11η Αγωνιστική -  22η Αγωνιστική
    Παμβοχαϊκός - ΑΣ Άρης Μαρμούρης
    ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΓΣ Λαμία
    ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
    Εθνικός Αλ. - ΕΑ Πατρών
    Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΟ Κηφισιάς
    Ολυμπιακός - ΓΣ Ηρακλης
    πηγη www.volleynews.gr

    Χρυσό η Βραζιλία, MVP ο Σέρτζιο, 16αρης ο Χιμένεθ



    KOΠΑ ΣΟΥΝΤΑΜΕΡΙΚΑΝΑ: 5 ΤΙΤΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΜΠΕΡΟ!

    Με MVP το λίμπερο της Σέρτζιο, η Βραζιλία κατέκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα για 28η φορά στις 29 διοργανώσεις. Στον τελικό που έγινε στην πόλη Κιουάμπα της Βραζιλίας η ομάδα του Μπερναντίνιο παρουσία 11.000 θεατών...

    ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΑ

    Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας της ΓΕΑ .

    Καλούνται οι φίλοι του Βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης να προμηθευτούν την κάρτα διαρκείας τους και να βοηθήσουν, μ' αυτόν τον τρόπο, ενεργά την ομάδα της ΓΕΑ να εκπληρώσει τον στόχο της, που είναι η άνοδος της στην Α2 κατηγορία.
    Να υπενθυμίσουμε ότι η προμήθεια κάρτας διαρκείας ενός από τα σωματεία Βόλεϊ της πόλης, πέρα από την πολύτιμη προσφορά του κατόχου της, του δίνει το δικαίωμα να είναι μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.


    Η τιμή της κάρτας διαρκείας της ΓΕΑ για το πρωτάθλημα της, είναι 20 ευρώ και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους της Λέσχης η της ομάδος ,για την προμηθευτείτε.


    Βοηθήστε τα σωματεία του Βόλεϊ της πόλης, βρεθείτε κοντά στην προσπάθειά τους, εσείς είστε η πραγματική δύναμη τους.

    Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


    Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ''Η ανάπτυξη του Βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης''.
    Η ημερίδα ήταν μία πρωτοβουλία της ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στα πλαίσια του τουρνουά ΜΙΝΙ-ΒΟΛΕΪ, που είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο 1,2 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξ/πολης.
    Η ημερίδα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, έδωσε βήμα στους εμπλεκόμενους, με την ανάπτυξη του Βόλεϊ, φορείς της περιοχής να αναπτύξουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα και ακολούθησε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στις εισηγήσεις.
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το σύνολο των επίσημων φορέων του Βόλεϊ της περιοχής, έκαναν ουσιαστικές εισηγήσεις για τα προβλήματα που απασχολούν το άθλημά και τοποθετήθηκαν σχετικά με τις λύσεις τους.

    Η ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης, Μάκης Δημητριάδης ενώ την έναρξη της κήρυξε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Μπίκος.

    Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των φορέων και των σωματείων που ασχολούνται με την ανάπτυξη΄του Βόλεϊ, συγκεκριμένα:
    • Ο Πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος.
    • Ο ταμίας της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης-Αν.Μακεδονίας, κ. Κεμανατζής Ειρήναρχος,
    • Από τον Μ.Γ.Σ. Εθνικό Αλεξ/πολης οι κ.κ. Βουκουρεσλής Μανόλης, Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, Μουστακίδης Θανάσης Τεχνικός Σύμβουλος της επαγγελματικής ομάδας και Κασαμπαλής Θανάσης, Τεχνικός Σύμβουλος των τμημάτων υποδομής
    • Από την Νίκη Αλεξ/πολης, ο κ. Μαρασλής Στράτος, μέλος του Δ.Σ.
    • Από την Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης, ο κ. Ξενουδάκης Γιώργος, Πρόεδρος
    • Από την Θύελλα Φερών, ο κ. Καβαρατζής Σταύρος, Προπονητής
    • Από τις Αμαζόνες Μαΐστρου, ο κ. Χατζής Σταύρος, Γενικός Αρχηγός.
    Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στις εισηγήσεις που προηγήθηκαν με αποτέλεσμα να δοθεί υπόσχεση για διοργάνωση ημερίδων για την ανάλυση των επιμέρους θεμάτων που προέκυψαν.
    Εκεί όμως που συμφώνησαν όλοι όσοι συμμετείχαν ήταν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη του Βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη είναι η έλλειψη κλειστών προπονητηρίων ένα θέμα το οποίο επανειλημμένως έχει αναδείξει η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
    ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ''

      

    Νίκη Εθνικού με Γκονζάλες



      Νίκη Εθνικού με Γκονζάλες
      Καλύτερη ήταν η εικόνα του Εθνικού στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επικράτησε στην Καλαμαριά του Απόλλωνα με 3-0 σετ κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Κορυφαίος ο Αργεντινός διαγώνιος Πέπε Γκονζάλες που έκανε τη διαφορά. Τα προβληματάκια στην υποδοχή δε έλειψαν και πάλι και υπάρχει η προσδοκία ότι αυτά θα βελτιωθούν σημαντικά με την έλευση νέου λίμπερο από την ξένη αγορά.  Από τον Απόλλωνα απουσίασαν οι Πιπέργιας, Παπαδημητρίου

      Τα σετ: 25-22, 25-22, 26-24
      ΑΠΟΛΛΩΝ (Πάτρας): Ουσίλ, Τζελάτι, Δημητριάδης, Στίγκας, Ιλιτς, Δάνας / Μπαμπαλιούτας (λ), Καραγιάννης, Στοϊλούδης.
      ΕΘΝΙΚΟΣ (Ανδρεάδης): Καβαρτζίεφ, Κόβατς, Παπάζογλου, Α. Δαλακούρας, Γκονζάλεζ, Κουμεντάκης / Δαλακούρας Κ. (λ), Καβαρατζής, Κοντοστάθης

      πηγη www.thrakisport.gr

      Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011




      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

      Αγαπητέ φίλε του Βόλεϊ και της Αλεξανδρούπολης,

      Θα χαρούμε να σε συναντήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σου απόψεις σχετικά με την πρόοδο του Βόλεϊ στην περιοχή μας.
      Η πολύτιμη εμπειρία σου αποτελεί μια ασφαλή βοήθεια, στην προσπάθεια που κάνουμε για μια καλύτερη εικόνα του Βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης.
      Στην συνάντηση θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι αγαπούμε.
      Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, ΩΡΑ 11.00΄,
      Αίθουσα συνεδριάσεων ΚΕΠΑΚΥ Δήμου Αλεξανδρούπολης (Πρώην Υ.Ε.Β.) 

      Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

      Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ GAZZETTA.GR
      Δυστυχώς επτωχεύσαμεν
      Στο οικονομικό κραχ της Αργεντινής το 2002 ένας γνωστός οικονομολόγος της χώρας είχε πει πως: «το χειρότερο πράγμα που σου συμβαίνει όταν πτωχεύσεις είναι πως όλοι σε κοιτούν, αλλά κανείς δεν σου δίνει το χέρι του για να σε βοηθήσει»...
      Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο.

      ΦΙΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-0

      Ο ΠΑΟΚ 3-0 τον Εθνικό
      Σε φιλικό αγώνα που έγινε πριν από λίγο στο βοηθητικό του «Paok Sports Arena» ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0 (25-19, 25-20, 25-22)...
      ΠΑΟΚ (Μέλκας): Πλίκας, Αρμενάκης, Παπαϊακώβου, Ντίνας, Ωρολογάς, Μπορόβνιακ / Παπαδημητρίου (λ), Γεωργιάδης, Γκιρτζίκης, Καρασαρλίδης, Αγγέλης.

      ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. (Ανδρεάδης): Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Κόβατς, Παπάζογλου, Γκονζάλες, Καβαρατζίεφ / Δαλακούρας (λ), Κοντοστάθης.
      πηγη www.volleynews.gr