Σελίδες


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι νέοι στόχοι του Εθνικού και οι αιχμές για όσους στεναχωρήθηκαν από την έξοδο στην Ευρώπη

 Οι νέοι στόχοι του Εθνικού και οι αιχμές για όσους στεναχωρήθηκαν από την έξοδο στην Ευρώπη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Μελίνα Ντισλιάν
-  «Μια ονειρική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για το βόλεϊ του Εθνικού. Πλέον στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Ωστόσο, το δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή από το φτάσεις εκεί,. Με τα λόγιας αυτά, σκιαγράφησαν την αγωνιστική σεζόν που πέρασε αλλά και αυτή που έρχεται, οι άνθρωποι του ΤΑΑ Εθνικός.
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) στα γραφεία του συλλόγου για τις εξελίξεις στο τμήμα βόλεϊ του ΜΓΣ Εθνικού και στον απολγοισμό που παρουσιάστηκε, ο πρόεδρος Γιάννης Τζίμας αρχικά ευχαρίστησε ανθρώπους τους ομάδας για εμπιστοσύνη που του έδειξαν και τον διατήρησαν στη θέση αυτή στις πρόσφατες εκλογές, όπως και τους χορηγούς που στήριξαν την όλη προσπάθεια (ιδιαίτερα τα «Χρυσωρυχεία Θράκης», τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την ΟΠΑΠ Α.Ε. και όλους τους μικρότερους χορηγούς). 
«Αρχικά να πω ότι ήταν ονειρική χρονιά, καθώς έχοντας τα χαμηλότερα μπατζετ της κατηγορίας καταφέραμε και κάναμε ό,τι κάναμε. Παρά τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα αλλά και τις αμαρτίες του παρελθόντος αυτή η ομάδα κατάφερε πολλά. Πετύχαμε άθλο κόντρα στις Κασσάνδρες που περίμεναν το αντίθετο. Θα πρέπει να πω ότι η έξοδος στην Ευρώπη δεν είχε την καθολική αποδοχή και στενοχώρησε αρκετούς» επεσήμανε. 
Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός δεν παρέλειψε να επισημάνει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που προέκυψε στα μέσα της χρονιάς και δεν είναι άλλο από την «υπόθεση Ζολώτα». «Ηταν πραγματικά τεράστιο το πρόβλημα. Κέρδισε δικαστική διαμάχη από το 2000, διεκδίκησε τα χρήματα που έδωσε στην ομάδα περί τις 10.000 ευρώ, συν 17.000 σε τόκους. Απαίτησε και μπλόκαρε τις επιχορηγήσεις και να μην ανανεωθεί η χορηγία των "Χρυσωρυχείων". Το δυσβάστακτο ποσό των 30.000 μαζί με τα δικαστικά έξοδα, προσπαθήσαμε να βρούμε συμβιβαστική λύση. Είχαμε συνεργασία με τους δικηγόρους της Λίγκας, δώσαμε τα χρήματα αλλά κάναμε απροσδόκητο άνοιγμα για την ομάδα» σημείωσε.
Από εκεί και πέρα, δήλωσε ότι «η διοίκηση του Εθνικού περηφανεύεται για τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών της» και παρά τις οικονομικές δυσκολίες κατάφερε την κατάκτηση της 4ης θέσης και την έξοδο της στην Ευρώπη, την πρόκριση και τη συμμετοχή της στο final four του league cup και την κατάκτηση για ακόμη μία φορά του πρωταθλήματος εφήβων.
Ο κ. Τζίμας έκανε αναφορά και σε δημοσιεύματα – φωτογραφίζοντας αυτά του Γιάννη Γιαγκίνη στο ThrakiSpotS (χωρίς να τον κατανομάσει), εκτιμώντας ότι μόνο προβλήματα δημιουργούν στον Εθνικό και λάθος εντυπώσεις στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Εθνικός δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα δημοσιογράφο εκτός Αλεξανδρούπολης να κάνει κακό στην ομάδα. Αυτή είναι μαύρη δημοσιογραφία ανθρώπων που έχουν να πατήσουν χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και τώρα τους έπιασε πόνος για την ομάδα. Είναι ξερόλες δημοσιογράφοι και αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον δεν βοηθά κανέναν».
Σε ότι αφορά για τα έργα, ο κ. Τζίμας ανέφερε ότι κάποια δημοσιεύματα (όχι πάντως του ThrakiSportS) έκαναν λόγο για 250.000 ευρώ, αλλά αποκάλυψε ότι το κόστος για την κερκίδα είναι στα 40.000 ευρώ και το συγκεκριμένο έργο πρέπει να γίνει, αφού με τη νέα νομοθεσία πρέπει να υπάρχει γήπεδο 700 θέσεων. «Μήπως αυτοί οι κύριοι θέλουν να μην κατεβούμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα;», σχολίασε ο κ. Τζίμας. Αμέσως μετά μίλησε και για την πρόοδο των εργασιών στο γήπεδο ώστε το Κλειστό Γυμναστήριο να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αγωνιστεί ο Εθνικός στην Αλεξανδρούπολη.
Από την πλευρά του ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης, που ανακοινώθηκε ότι ανανέωσε την συνεργασία του με τον Εθνικό, έθεσε και πάλι ψηλά τον πήχη, μιλώντας για διατήρηση των κεκτημένων. «Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από μια θέση στην πρώτη τετράδα και η εκ νέου έξοδος στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε να είμαστε μια ομάδα "φωτοβολίδα". Δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στη κορυφή αλλά να παραμείνεις εκεί. Ακόμη το μπατζετ μας δεν έχει κλείσει , σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έχουν προχωρήσει το ρόστερ τους».
Σύμφωνα με τον κ. Μουστακίδη, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ραφαήλ Κουμεντάκη που θα αγωνίζεται φέτος στην ιταλική Ραβένα, πρώτος στόχος είναι η κάλυψη του κενού του Ραφ με έναν πολύ καλό ακραίο. Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, ανακοίνωσε – που ήταν ήδη γνωστά από τα δημοσιεύματα του ThrakiSportS – την ανανέωση συνεργασίας με τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Ιβαν Ράιτς αλλά και με τον Ανδρέα Ανδρεάδη που μετά από μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη. Οι νέοι κανονισμοί δεν επιτρέπουν δυο αθλητές πάνω από 36 χρονών στην ομάδα και για αυτό δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Μιχάλη Κόβατς τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα.
πηγη www.thrakisports.gr