Σελίδες


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πολύτιμο υλικό της Τεχνικής Επιτροπής της FIVB


Πολύτιμο υλικό της Τεχνικής Επιτροπής της FIVB
Πολύτιμο επιμορφωτικό υλικό που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και τους καθηγητές φυσικής αγωγής, παραχωρεί η Τεχνική Επιτροπή της FIVB προς όλες τις ομοσπονδίες και προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Έχοντας ολοκληρώσει την Τεχνική αξιολόγηση των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων των τελευταίων ετών (από Παγκόσμια Πρωταθλήματα μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες), στη διάρκεια του τελευταίου Ολυμπιακού Κύκλου, δηλαδή από το Πεκίνο 2008 μέχρι και το Λονδίνο 2012, η FIVB ανέλυσε την τεχνική πλευρά των διοργανώσεων σε επίπεδο Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, αλλά και Ανδρών-Γυναικών.
Ολόκληρο το διαθέσιμο υλικό που έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μπορεί να βοηθήσει στο αντικείμενο όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματος (από το κομμάτι της προπόνησης μέχρι και τους αγώνες) βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (www.fivb.org) με πρόσβαση και από τα παρακάτω links:
ΠΗΓΗ ΕΟΠΕ

Γκάετς, Νέμετς και Γιοβάνοφ στο σεμινάριο του ΣΕΠΠΕ


Μετά τους σπουδαίους Σιλβάνο Πράντι, Μαουρίτσιο Μορέτι, άλλοι τρεις μεγάλοι προπονητές έρχονται στην Ελλάδα για να μιλήσουν στο  3ημερο επιμορφωτικό σεμινάριο στην Αθήνα, που διοργανώνει ο ΣΕΠΠΕ στις 20-21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013. Ο λόγος για τον... γνωστό μας Ζόραν Γκάετς, τον καθηγητή Πρέντράγκ Νέμετς και τον πρωταθλητή της Άρσης Βαρών και προπονητή φυσικής κατάστασης, Μπράνισλαβ Γιοβάνοφ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ :

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ PREDRAG NEMEC
Ο Δρ.Predrag Nemec είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Έχει ειδίκευση στην Τεχνολογία της Προπονητικής στην Πετοσφαίριση. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 15 συγγράμματα και έως σήμερα έχει διδάξει σε περισσότερα από 50 Σεμινάρια και Σχολές Προπονητών στη Σερβία και στο εξωτερικό. Ως μέλος της προπονητικής ομάδας των Εθνικών συγκροτημάτων συνέβαλλε στην καθιέρωση τόσο των ανδρικών όσο και των γυναικείων ομάδων μεταξύ των κορυφαίων σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Ως προπονητής καθοδήγησε περισσότερες από 20 ανδρικές και γυναικείες ομάδες οι οποίες διακρίθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός Σερβίας. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται στην εξέλιξη των μεθόδων προπόνησης και στην πρόβλεψη των τάσεων της Πετοσφαίρισης. Έως σήμερα έχει ιδρύσει 3 Ακαδημίες για παιδιά και έφηβους-ες ενώ τελευταία επιβλέπει και διευθύνει την προπονητική διαδικασία με τη χρήση νέων μεθόδων προπόνησης σε δείγμα περισσοτέρων από 300 αγόρια και κορίτσια παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ GAZIC ZORAN

Επίσκεψη σε μικρά παιδιά από Δαλακούρα, Κοντοστάθη (φωτο)

Επίσκεψη σε μικρά παιδιά από Δαλακούρα, Κοντοστάθη (φωτο)
Με τα θερινά τμήματα του Εργαστηρίου Δημιουργικής απασχόλησης να φτάνουν στο τέλος τους, η υπεύθυνη του Εργαστηρίου κα. Σοφία Χύτου κάλεσε τους Κώστα Δαλακούρα και Γρηγόρη Κοντοστάθη για να μιλήσουν με τα παιδιά.

Οι δυο αθλητές δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση. Μετά τη θερμή υποδοχή από τους μικρούς φίλους, ο Κώστας και ο Γρήγορης έπαιξαν μαζί τους, ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις για το άθλημα του βόλεϊ. Τα παιδιά έδωσαν ραντεβού ξανά με τους δυο αθλητές, αυτή τη φορά στο γήπεδο…για να παρακολουθήσουν από κοντά έναν αγώνα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

πηγη www.volleynews.gr

ekdhlwsh.jpgekdhlwsh4.jpgekdhlwsh1.jpgekdhlwsh3.jpgekdhlwsh2.jpg

Η Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης δήλωσε συμμετοχή στην Α2 αλλά ακόμα παλεύει με τα προβλήματα!

Η Γ.Ε.Α. δήλωσε συμμετοχή στην Α2 αλλά ακόμα παλεύει με τα προβλήματα

Η Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών 2013-14. Η δηλώση συμμετοχής έχει να κάνει με το τυπικό μέρος για να μην χαθούν οι προθεσμίες. Ουσιαστικά η ακριτική ομάδα δεν είναι ακόμα σίγουρο πως θα συγκροτηθεί. Το εάν τελικά θα κατέβει να αγωνιστεί θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας κι αφού προηγουμένως ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα.
Η εξέλιξη ικανοποιεί και τον Έβρο Σουφλίου που θα αγωνιστεί χωρίς αντίπαλο στη Β΄Εθνική της ΕΣΠΕΑΜΘ στοχεύοντας αποκλειστικά στην άνοδο στην Α2.
πηγη www.volleynews.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κουμεντάκης: «Τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα »

Κουμεντάκης: «Τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα »
Το Ιταλικό όνειρο του Ραφαήλ Κουμεντάκη εδώ και λίγες ημέρες έχει πάρει σάρκα και οστά, καθώς ο 20άχρονος Θρακιώτης βρίσκεται στη Ραβέννα της Ιταλίας όπου έχει ξεκινήσει προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.
Κι αν στην εκκίνηση του ταξιδιού για την Ιταλία, υπήρχε το άγχος για αυτό το νέο ξεκίνημα και η μελαγχολία για τη ζωή που αφήνει πίσω του (η οποία λογικό είναι να υπάρχει ακόμη), τώρα κυριαρχεί η ικανοποίηση και η χαρά για την καινούργια πραγματικότητα που απολαμβάνει.
«Βλέποντας από το παράθυρο του αεροπλάνου την ώρα που αυτό απογειωνόταν, εκεί συνειδητοποίησα τι αφήνω πίσω μου, αλλά κι ότι τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα. Ότι τώρα ξεκινώ να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Είχα βέβαια λίγο άγχος, αλλά με το που έφτασα στην πόλη οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά κι ο απλός κόσμος με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα», είπε στο www.volleyball.gr ο διεθνής ακραίος ο οποίος πλέον έχει συνηθίσει να αποκρίνεται στο ‘Ράφα’.
«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος ακόμη να προφέρει το επίθετο μου κι έτσι όλοι με φωνάζουν Ράφα. Ακόμη και στα μαγαζιά που έχει τύχει να βρεθώ για να ψωνίσω όλοι με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα και για μένα ήταν μια μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι με γνώριζαν οι περισσότεροι. Γενικά οι άνθρωποι εδώ, όπως και στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ φιλικοί και δείχνουν να έχουν μεγάλο πάθος με το βόλεϊ», τόνισε και παραδέχθηκε ξεσπώντας σε γέλια, ότι ο πρώτος του μεγάλος στόχος είναι: «να μάθω όσο πιο γρήγορα μπορώ τη γλώσσα. Ήδη καταλαβαίνω κάποια πράγματα, αλλά καθημερινά πρέπει να διαβάζω αρκετά. Τόσο διάβασμα είχα να κάνω από τις… Πανελλήνιες!».
Μάλιστα μας αποκάλυψε και το πρώτο χιουμοριστικό περιστατικό από την ζωή του στην Ιταλία, όταν βρέθηκε να συνομιλεί στα Αγγλικά με έναν σερβιτόρο στην προσπάθεια του να παραγγείλει, αλλά η κλήση στο κινητό του τηλέφωνο κι η απόκριση του στα Ελληνικά, αποκάλυψε την ταυτότητα του.
«Πέραν του ότι χάρηκα που βρήκα έναν συμπατριώτη μου, η αλήθεια είναι ότι ήταν κι η πρώτη μέρα που δεν έφαγα μακαρόνια, αφού μπόρεσα επιτέλους να παραγγείλω αυτό που ήθελα (γέλια)».
Ο Ραφαήλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα οργάνωσης των Ιταλών και την προθυμία τους να υλοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία του, ενώ όσον αφορά τις προπονήσεις: «… μπορώ να πω ότι ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Όχι ότι καθόμαστε, απλά πολλά παιδιά λείπουν με τις Εθνικές ομάδες, όπως κι ο προπονητής μας που είναι με την Εθνική Εφήβων της Ιταλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει η ένταση…»
ΠΗΓΗ ΕΟΠΕ

Ο Δημήτρης Τζούριτς παρέα με τη μισή Τρεντίνο στην Χανκμπανκ!!


Κλέβει την παράσταση η... μισή Τρεντίνο στην Τουρκία

Η προετοιμασία της Χάλκμπανκ, του Δημήτρη Τζούριτς ξεκίνησε και από την πρώτη ημέρα την παράσταση κλέβει η… παρέα της Τρεντίνο.
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανέβασε ο Οσμάνι Χουαντορένα σε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει τον εαυτό του μαζί με τον προπονητή Ράντοστιν Στόιτσεφ, αλλά και τους Ράφαελ, Καζίνσκι, Τζούριτς. 

«Η μισή ομάδα», σχολίασε ο Χουαντορένα, ωστόσο θυμίζει τη… μισή Τρεντίνο

πηγη www.volleynews.gr

Το ξεκίνημα του Φοίνικα


Το ξεκίνημα του Φοίνικα
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης
- Με μεγάλο αριθμό αθλητριών, με όνειρα , κέφι και προσδοκίες, ξεκίνησε η σεζόν για τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης.
Η νέα ομάδα βόλει γυναικών που γεννήθηκε τους προηγούμενους μήνες, και θα επιδιώξει να μπει στο χάρτη του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, έκανε πρεμιέρα, προκειμένου να προετοιμαστεί ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης, Ανατ. Μακεδονίας, που μετονομάζεται σε Β' Εθνική και στο οποίο θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της.
Υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Θόδωρου Βουρδόλη, συγκεντρώθηκαν στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης και ξεκίνησαν τρέξιμο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε , ο κ. Βουρδόλης,  «όσο περνούν οι μέρες η ένταση των προπονήσεων θα μεγαλώσει. Ξεκινάμε μια νέα χρονιά και στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλει και τα κορίτσια να χαρούν το αγαπημένο ,μα.gς άθλημα».
www.thrakisports,gr

Ωρες αγωνίας για τη Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης

Ωρες αγωνίας για τη Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης
Λήγει τυπικά σήμερα η προθεσμία για να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή στα Εθνικά πρωταθλήματα Α2 ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες, ο Α.Σ.Π. Μεταμόρφωσης έστειλε έγγραφο στην ΕΟΠΕ με το οποίο βεβαιώνει την αποχώρηση του, ενώ σήμερα είναι η ημέρα της κρίσης και για τη Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης. 

Ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται σε οικονομική και διοικητική κρίση καθώς έχει παραιτηθεί και η διοίκηση. Τις επόμενες ώρες επιτροπή σωτηρίας θα έχει κρίσιμες συναντήσεις για να πάρει την οριστική απόφαση.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς η ακριτική ομάδα χρειάζεται περίπου 20.000 Ευρώ μόνο για τα οδοιπορικά για τους εκτός έδρας αγώνες και τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν αφού ούτε ισχυροί χορηγοί υπάρχουν αλλά ούτε και η ΕΟΠΕ έχει χρήματα για να δώσει στα σωματεία.
Ο προπονητής της ομάδας Ιπποκράτης Δήμητσας ειδοποιήθηκε σήμερα να παραβρεθεί στην κρίσιμη συνάντηση ενώ στη τάξη των παικτών υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και απογοήτευση καθώς εάν η ομάδα αποσυρθεί από τον Γ΄όμιλο θα πρέπει είτε να φύγουν σε άλλη πόλη (η καλύτερη εκδοχή θα είναι η Ορεστιάδα) ή να κόψουν το βόλεϊ.
www.volleynews.gr

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Επέστρεψε στον Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ο πασαδόρος Γιάννης Δημητρούδης!

 

Επέστρεψε στον ΑΟΟ ο πασαδόρος Γιάννης Δημητρούδης. Οι πρώτες του δηλώσεις...
Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης
-  Στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, επιστρέφει ο πασαδόρος Γιάννης Δημητρούδης, όπως γνωστοποίησε με σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου.
Ο 27χρονος βολευμπολίστας έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην Α1, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Α2 με τη φανέλα της ΓΕ Αλεξανδρούπολης. Είχε ξεκινήσει ωστόσο από τις ακαδημίες του συλλόγου, στον οποίο επιστρέφει μετά από επτά χρόνια.
Η σχετική ανακοίνωση του ΑΟΟ για την επιστροφή Δημητρούδη αναφέρει: "Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ανακοινώνει την επίτευξη της συμφωνίας με τον πασαδόρο Γιάννη Δημητρούδη για ένα χρόνο".
Στις πρώτες του δηλώσεις στο Ράδιο Έβρος, ο Γιάννης Δημητρούδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα ομάδα: "Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι ο ΑΟΟ θα αγωνιστεί στην Α2 και η ΑΕΚ θα είναι στη μεγάλη κατηγορία, έτσι όπως τα έκαναν κάτω και δεν δικαιώθηκε ο ΑΟΟ, αν και τα χρέη του ήταν πολύ λιγότερααπό ότι της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς τις ομάδες της επαρχίας δεν τις υποστηρίζουν όπως θα έπρεπε κάτω στην Αθήνα, αυτα υπάρχουν στον χώρο, εμείς οφείλουμε πλέον να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα χωρίς να περιμένουμε κάτι στα χαρτιά".
Σε σχέση με τους προσωπικούς του στόχους, ο Γιάννης Δημητρούδης σημείωσε: "Ο προσωπικός στόχος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτού. Μου αρέσει που επιστρέφω και θα παίζω ξανά με τα χρώματα του ΑΟΟ. είμαι πασαδόρος κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού από τα χέρια μου. Ελπίζω να συνεργαστούμε όλοι καλά, να μην έχουμε τραυματισμούς και να δούμε τους στόχους που θα θέσει η διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας, ώστε να τους κυνηγήσουμε"
ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr

Ταξίδεψε με τον Εθνικό μας στην Πολωνία!!

Ταξίδεψε με τον Εθνικό στην Πολωνία

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια και τα ματς του CEV Cup με την πανίσχυρη Σκρα Μπελσάτοφ θα είναι γιορτή. Για αυτό το λόγο ο σύλλογος διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στην Πολωνία προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι της ομάδας να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγάλο αγώνα.

Η ανακοίνωση

«O Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Βόλλεϋ) ανακοινώνει ότι μετά της συμμετοχή της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο CEV Cup θα αγωνιστεί με την Πολωνική ομάδα Skra Belchatow και το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην πόλη Belchatow στις 23 Οκτωβρίου 2013.

Θα οργανωθεί 3ήμερη εκδρομή για τον αγώνα. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πολωνία για να στηρίξουν την ομάδα μας και θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου μας που βρίσκονται στην Πλατεία Πολυτεχνείου, τηλ. 25510 28761».
πηγη www.volleynews.gr

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ΡΑΒΕΝΝΑ ΤΟΥ ΡΑΦ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΙΡΑΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΜΜΟΝΣ!!!

Όταν η Ραβέννα λεγόταν Messagero Ravenna και είχε στις τάξεις της τα αστέρια του παγκόσμιου Βόλεϊ, τους θρυλικούς Αμερικάνους Κίραλυ και Τίμμονς.
 (Ευχόμαστε ο δικός μας Ραφ να τους μοιάσει!!)

Il Messaggero Ravenna di Kiraly & Timmons è Campione d'Italia 1990-91

Η πρώτη του Ραφ στη Ραβέννα


Η πρώτη του Ραφ στη Ραβέννα
Την πρώτη γνωριμία με τους νέους του συμπαίκτες και τους προπονητές του στο γήπεδο είχε το πρωί της Τετάρτης (28/8) ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.
Ο πρώην άσσος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έμαθε το πρόγραμμα προετοιμασίας για τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ φωτογραφήθηκε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Οι προπονήσεις της Ραβέννα ξεκίνησαν υπό την επίβλεψη του δεύτερου προπονητή Λούτσι καθώς ο Μπονίτα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Εφήβων της Ιταλίας. Αρκετοί παίκτες της Ραβέννα απουσιάζουν με τις Εθνικές τους ομάδες όπως οι Cebulj, Klapwijk, Jeliazkov, Ricci, Tillie και Toniutti. Ο Ράφ βρίσκεται ήδη μερικές μέρες στην Ραβέννα και όσο περνούν οι μέρες, ολοένα και εγκλιματίζεται περισσότερο.
Καλή Αρχή Ραφαήλ!
ραφ αφιξη
Η άφιξη του Ραφ στη Ραβέννα

ραφ εξεταση
Και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις..
πηγη www.thrakisport.gr

ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ''Αμαζόνες'' Μαΐστρου, το τμήμα Βόλεϊ του Α.Ο.Μαΐστρου, ξεκινούν με ενθουσιασμό την προετοιμασία τους για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Με στόχο την ανάπτυξη του Βόλεϊ της  Αλεξανδρούπολης, η πρόοδος που παρουσιάζουν οι μικρές ''Αμαζόνες'' από χρόνο σε χρόνο δίνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον και κουράγιο στους ανθρώπους της ομάδας να συνεχίσουν με χαρά την προσπάθειά τους.
Με το γηπεδικό πρόβλημα  να παραμένει ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη του Βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη, οι ''Αμαζόνες'' καλούν τους φορείς της πόλης να βοηθήσουν στην βελτίωση της έδρας της, το κλειστό της Μαΐστρου, το οποίο με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να αποτελέσει μιά σοβαρή προσθήκη στις αθλητικές υποδομές της.
Ξεκίνημα προετοιμασίας για Κορασίδες και Παγκορασίδες στις 2 Σεπτεμβρίου και επίσημη έναρξη για όλα τα τμήματα στις 10 Σεπτεμβρίου.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

1983 - 2013, 30 Χρόνια "ΘΥΕΛΛΑ" ΦΕΡΩΝ


Ο  Γ.Α.Σ. "ΘΥΕΛΛΑ"  Φερών γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει διεθνή φιλικό αγώνα βόλεϊ γυναικών με την ομάδα KESSAN GENDLIK Τουρκίας, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:00.
Ο εορτασμός περιλαμβάνει σειρά ποικίλων εκδηλώσεων, που σίγουρα θα προσελκύσουν το φίλαθλο (και όχι μόνο) κοινό της ευρύτερης περιοχής.
Το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως μας το κοινοποίησε η "ΘΥΕΛΛΑ"  Φερών:
                 1983 - 2013   -    30  Χρόνια  "ΘΥΕΛΛΑ"
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του αείμνηστου  προέδρου μας
                     Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η     Μ Π Ο Υ Ρ Ο Υ Λ Ι Τ Η
1)  Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013
     α) Ώρα 17:30 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
     Κεντρική εκδήλωση μνήμης με: Ομιλίες, προβολές, εκθέσεις φωτογραφιών και αντικειμένων, αγώνες παλαιμάχων κ.λ.π.
     β)  Ώρα 20:30 - Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Φερών
     Χοροεσπερίδα - γλέντι με την ορχήστρα "Άλλος ήχος" του Δ. Δουρδούλη και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Φερών, του Χ.Ο. Φερών "Ορφέας" και του Ποντιακού Συλλόγου Φερών.
 2) Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
     α) Ώρα 16:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
           Αγώνας βόλεϊ γυναικών παλαίμαχων αθλητριών του Συλλόγου
     β) Ώρα 17:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
      Διεθνής φιλικός αγώνας βόλλεϊ γυναικών μεταξύ των ομάδων Γ.Α.Σ. "ΘΥΕΛΛΑ" Φερών καιKessan Gendlik
   3)  Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 
         Ώρα 12:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
         Τουρνουά μπάσκετ παίδων
4)  Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013
         Ώρα 16:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
         Τουρνουά μπάσκετ ανδρών
 5)  Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013
          Ώρα 11:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
         Τουρνουά βόλεϊ παγκορασίδων
6)  Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
         Ώρα 11:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
          Τουρνουά βόλεϊ γυναικών
  7)  Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
          Ώρα 11:00 - Κλειστό Γυμναστήριο Φερών
          Τουρνουά τένις ανδρών - γυναικών
   Καλούνται όλοι οι παλαιοί αθλητές που κατείχαν αθλητικό δελτίο του Συλλόγου (ιδιαίτερα στην κεντρική εκδήλωση) να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Επίσης καλούνται όλοι οι φίλαθλοι της περιοχής να παρευρεθούν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.
πηγη http://espethr-anmak.blogspot.gr

Παρουσιάζεται και... πιάνει δουλειά ο Κουμεντάκης


    Παρουσιάζεται και... πιάνει δουλειά ο Κουμεντάκης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

-  Παρουσιάζεται στη 13.30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) από την Ραβέννα ο αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης, που το φετινό καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα και πήρε μεταγραφή από τον Εθνικό στην Ραβέννα.
Εκεί, όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, θα φοράει την φανέλα με το νούμερο "9", ενώ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είχε το "17". Παράλληλα, στην συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστεί και η νέα εταιρική δομή της ομάδας.
Ο Εβρίτης άσσος ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα για την Ιταλία και ξεκίνησε το πρωί προετοιμασία με τη νέα του ομάδα. Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει κατά βάση ασκήσεις με βάρη και... πισίνα (άλλωστε καλοκαίρι είναι ακόμα).
Με το που θα μπει Σεπτέμβριος και οι παίκτες της Ραβέννα θα μπουν στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας τους, θα πιάσουν μπάλα - πότε στο γυμναστήριο και πότε στην... παραλία. Και ο Ραφ ξέρει καλά από παραλίες! Κοτζάμ πρωταθλητής Beach Volley League βγήκε!!!
 πηγη www.thrakisports.gr

«Μια πόλη, μια ομάδα στην Αλεξανδρούπολη»

«Μια πόλη, μια ομάδα στην Αλεξανδρούπολη»

Συνεχίζουν να κυκλοφορούν τα εισιτήρια διαρκείας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και στόχος της διοίκησης είναι όλη η πόλη να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκεί που επιστρέφει 30 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τριάντα δύο χρόνια μετά την τελευταία ευρωπαϊκή του παρουσία ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξανανοίγει τα ευρωπαϊκά του φτερά και ετοιμάζεται με την βοήθεια των φίλων του να δηλώσει παρουσία σε μια ακόμη πρόκληση.

Για να γίνει αυτό η διοίκηση του Εθνικού καλεί όλους τους φίλους της ομάδας να βοηθήσουν τον σύλλογο αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας.
Στην διάθεση των φιλάθλων βρίσκονται ήδη οι μπλέ κάρτες αξίας 60 Ευρώ με τους κατόχους τους να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Εθνικού σε όλη την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
Όσο για τους κατόχους της χρυσής κάρτας, αξίας 100 Ευρώ με αυτές οι φίλοι της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Εθνικού σε όλη την κανονική περίοδο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας έχοντας κατοχυρωμένη θέση στις κερκίδες του γηπέδου.
Με κεντρικό σύνθημα «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ» καλούμε το φίλαθλο κοινό να ενισχύσει την ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, τα οποία διατίθενται από τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στην Πλατεία Πολυτεχνείου, τηλ. 25510 28761».

Τεκτονίδης Γιώργος «Απομακρύνουμε τα παιδιά μας από τον αθλητισμό»


Ο προπονητής της Νίκης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Τεκτονίδης, μίλησε στο thakisports.gr για το πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη του Έβρου με τα κλειστά γυμναστήρια. 
Το πρόβλημα είναι γνωστό και μας απασχολεί χρόνια τώρα, δίχως ωστόσο να υπάρξει βελτίωση. Και πρέπει οι αρμόδιοι να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα να το δουν με προσοχή» σχολιάζει ο κ. Τεκτονίδης. Η Νίκη αγωνίζεται στην Α2 γυναικών και έφτασε στο σημείο να επιζητά μετ’ επιτάσεως για μια προπόνηση παραπάνω. Σύμφωνα με τον κ. Τεκτονίδη, «το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο. Έχουμε ένα γήπεδο από το 1978, ξεπερασμένο πλέον για τις ανάγκες της πόλης. Εμείς κάναμε τις προτάσεις μας και με βάση το περσινό ωράριο ζητάμε μια ακόμη προπόνηση επιπλέον και τις ίδιες ώρες που σε συνεργασία με τον Εθνικό μπορούμε να συνεννοούμαστε για λίγα λεπτά παραπάνω. Καταθέσαμε εγγράφως τις προτάσεις μας και ελπίζω να ικανοποιηθούν».

Ο έμπειρος προπονητής και γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύει ωστόσο και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, που αποκτά ιδιαίτερη διάσταση μετά τα ρεπορτάζ για το πώς κινούνται στην γειτονική Κομοτηνή, όπου το νέο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί όχι απλά για προπονήσεις αλλά και για τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Γ' Εθνική.

«Έχει προκύψει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη χρήση των χώρων άθλησης των σχολείων, αφού φαίνεται ότι υπάρχουν εμπόδια για να μπουν μέσα ομάδες. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν το ζήτημα και να βρουν λύση. Θα είναι τεράστιο το πρόβλημα εάν δεν μπορέσουμε  να εξασφαλίσουμε σε αυτά ώρες άθλησης. Θα μείνουμε ξεκρέμαστοι και εμείς σαν σύλλογοι αλλά και τα δεκάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αθληθούν, όχι μόνο στο δικό μας σωματείο αλλά και σε άλλα. Δεν πρέπει να προχωρούμε σε επιλογές που απομακρύνουν τα παιδιά μας από τον αθλητισμό», λέει ο κ. Τεκτονίδης

Πηγή: Thrakisports.gr

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ένα νέο κλειστό γυμναστήριο αποκτά η Κομοτηνή! Στην Αλεξανδρούπολη πότε;

 Νέο κλειστό γυμναστήριο αποκτά η Κομοτηνή! Όλες οι λεπτομέρειες

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος
-   Την τύχη και τη χαρά να αποκτήσει ένα ακόμη κλειστό γυμναστήριο θα έχει πολύ σύντομα η Κομοτηνή.
Ένα γυμναστήριο που υλοποιείται ως  «Προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων» στο 2ο Λύκειο της πόλης με σχεδόν 600 θέσεις χωρητικότητα και πολλές ανέσεις. Ένας σύγχρονος χώρος άθλησης για ομάδες και αθλούμενους σε μπάσκετ και βόλεϊ, που ενδέχεται μάλιστα να φιλοξενήσει και αγώνες πρωταθλημάτων, αφού φιλολογείται ότι εκείνο θα δηλωθεί ως έδρα για να δίνονται οι εντός έδρας αγώνες της Γ' Εθνικής.
Αν και πρόκειται για γυμναστήριο σε σχολείο, σίγουρα τις υποδομές του θα ζήλευαν γειτονικές πόλεις, όπως η Αλεξανδρούπολη που ακόμη … «χαροπαλεύει» σε ένα και μοναδικό κλειστό γυμναστήριο, απαρχαιωμένο και προβληματικό τη στιγμή που οι ανάγκες για χώρους άθλησης είναι τεράστιες και αυτήν την περίοδο δίνεται μάχη ανάμεσα στις ομάδες και τα διάφορα τμήματά τους για να καθοριστεί το πρόγραμμα της χρήσης του και των προπονήσεων και αγώνων που θα διεξάγονται σε αυτό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2011, το έργο αποφασίστηκε να ενταχθεί με εντολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το 2012 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του. 

Παίκτης του Εθνικού ο Δαρίδης!


Παίκτης του Εθνικού ο Δαρίδης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

- Παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να θεωρείται ο Θεολόγος Δαρίδης.
Ο Ορεστιαδίτης λίμπερο, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα στα γραφεία του Εβρίτικου συλλόγου για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και το απόγευμα θα ενταχθεί κανονικά στην ομάδα, αφού θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση.
Έτσι, ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης θα έχει ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια του και μάλιστα σε μια νευραλγική θέση που χρειαζόταν ενίσχυση.
Ο 22χρονος λίμπερο ξεκίνησε από τα παιδικά και εφηβικά της Ορεστιάδας και προορίζεται για την θέση που μέχρι πριν μια εβδομάδα ο Μουστακίδης προσδοκούσε ότι θα έχει τον επίσης Ορεστιαδίτη Δημήτρη Γκαρά.
Ο Δαρίδης τη σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ενώ την περσινή σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στο Μίλωνα, που έπεσε από πολύ νωρίς στην Α2 Κατηγορία, ενώ για χρόνια ήταν βασικός λίμπερο των μικρών εθνικών ομάδων με αξιοσημείωτη παρουσία.
πηγη www.thrakisports.gr

Συνεχίζεται η προετοιμασία για τον Εθνικό, υπογράφει ο Δαρίδης!

 Συνεχίζονται τα... βάσανα για τον Εθνικό, υπογράφει ο Δαρίδης (φωτό)


Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η προετοιμασία  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με πρωινές και απογευματινές προπονήσεις στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», τόσο στο «κλειστό» όσο και στην αίθουσα με τα βάρη. Τρέξιμο – Τακτική – Ενδυνάμωση στο καθημερινό πρόγραμμα αλλά και Επιστημονική δουλειά από το μέρος του προπονητικού τιμ Θανάση Μουστακίδη και Ανέστη Γιαννακόπουλου.

Ήδη απο την Δευτέρα το πρωί και κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας το ΤΑ.Α.Π. του Εθνικού, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) πραγματοποιεί εργομετρική αξιολόγηση των φυσικών ικανοτήτων των αθλητών του, με σκοπό την επιστημονική υποστήριξη της προπόνησης των βολλευμπολιστών. Συγκεκριμένα την Δευτέρα το πρωί , στο ανακαινισμένο «κλειστό» γυμναστήριο της Αλεξ/πολης διεξήχθη test αντοχής (Υο – Υο Ι.Ε.Τest2), ενώ για τις επόμενες μέρες έχει προγραμματισθεί ,σταδιακά, να καταγραφούν ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και θα γίνει μέτρηση σωματικού λίπους για όλους τους αθλητές.
Οι αθλητές της ομάδας ανταποκρίνονται θετικά μέχρι στιγμής στην επίπονη προετοιμασία , καθώς καταλαβαίνουν τις «υποχρεώσεις» που αυτοί δημιούργησαν πέρυσι στο φίλαθλο κοινό της πόλης και γενικότερα στους λάτρεις του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα, με την κατάληψη της 4ης θέσης και την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, αναμένεται σήμερα Τρίτη ο Θεολόγος Δαρίδης. Ο 22χρονος ορεστιαδίτης λίμπερο (18/7/1991, 1.85) που τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στο Μίλωνα, φτάνει στην Αλεξανδρούπολη για τελικές συζητήσεις και υπογραφές με την ομάδα του Εθνικού.
πηγη www.volleynews.gr
eth3.jpgeth2.jpgeth1.jpgeth8.jpgeth4.jpgeth7.jpgeth5.jpgeth6.jpg

Δ.Σ. ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης, σε συνεδρίαση την Πεμπτη 29/8/2013 και ώρα 20.30΄ στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξ/πολης. 

Θέματα : 
1. Εισιτήρια διαρκείας των ομάδων της πόλης
2. Εξοπλισμός των νέων γραφείων της Λέσχης

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων βόλεϊ Θράκης (που βαφτίζονται... Β' Εθνική!)


Οι προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων βόλεϊ Θράκης (που βαφτίζονται... Β' Εθνική!)
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης
-  Eκδόθηκαν από την Ε.Ο.ΠΕ. οι νέες Ειδικές Προκηρύξεις των πρωταθλημάτων του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών που βαφτίζεται πλέον Πρωτάθλημα Β' Εθνικής για την περίοδο 2013-2014.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Δ’ όμιλο (τόσο των Ανδρών, όσο και των Γυναικών) του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, έχουν τα σωματεία που ανήκουν στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία.
Τα ενδιαφερόμενα Σωματεία οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά τις Ειδικές Προκηρύξεις και να αποστείλουν στα γραφεία της Ένωσης, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2013, συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη (για κάθε κατηγορία), «Δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας – Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα 2013-14».
Ο χωρισμός των ομάδων σε υποομίλους (εάν υπάρχουν), το σύστημα διεξαγωγής, καθώς και η ημερομηνία κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος θα καθοριστούν με Συμπληρωματικές Προκηρύξεις που θα εκδώσει η Ένωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση υποβολής των Δηλώσεων συμμετοχής από τα ενδιαφερόμενα Σωματεία.
Όλες οι Προκηρύξεις είναι αναρτημένες στο site της Ομοσπονδίας, απ’ όπου μπορείτε να τις «κατεβάσετε». Σε περίπτωση που κάποιο Σωματείο, δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, οφείλει να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου  να του αποσταλούν ταχυδρομικά.
Η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας επισυνάπτει τα προβλεπόμενα έντυπα δήλωσης συμμετοχής και παρακαλεί για την έγκαιρη υποβολή τους, αφού μελετήσουν οι διοικούντες προσεκτικά τις Ειδικές Προκηρύξεις, όσο και τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2013-2014.
  

www.thrakisports.gr