Σελίδες


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ψάρρας: «Η πιο μεγάλη μου στιγμή στον ΠΑΣΑΠ είναι η δημιουργία του λευκώματος για το Νίκο Σαμαρά»

Ψάρρας: «Η πιο μεγάλη μου στιγμή στον ΠΑΣΑΠ» (vid)

Περήφανος για όλη αυτή την προσπάθεια, που κατέληξε στη δημιουργία του λευκώματος για το Νίκο Σαμαρά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Σάκης Ψάρρας.

«Από την πρώτη στιγμή που γίναμε αποδέκτες αυτής της τραγικής είδησης, σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι, για να τιμήσουμε αυτό το μεγάλο αθλητή, αυτό το μεγάλο άνθρωπο. Μετά από συζητήσεις που είχαμε μεταξύ μας στο σύνδεσμο, αλλά και με τη γυναίκα του Νίκου, την Έλενα, καταλήξαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι, το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο, κάτι το οποίο θα τον θυμίζει σε όλους, και κυρίως στο γιο του, το Στράτο, σε αθλητικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Ψάχνοντας λοιπόν, σε συνεργασία με πολλούς δημοσιογράφους, απλούς φιλάθλους, φωτορεπόρτερ, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα υλικό, και να δημιουργήσουμε αυτό το λεύκωμα, 268 σελίδων, λίγων για τη μεγάλη ιστορία του Νίκου, αλλά πολύ για τη δική μας προσπάθεια και τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε. Αυτό το λεύκωμα παραδώσαμε σήμερα στην οικογένεια, στο μικρό του γιο. Αυτό είναι κάτι που με κάνει τρομερά περήφανο, και είναι σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή μου ως πρόεδρος του συνδέσμου αμοιβομένων πετοσφαιριστών».
«Το λεύκωμα περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες από την πορεία του Νίκου, από τους συλλόγους αλλά και την Εθνική ομάδα, δημοσιεύματα αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του Νίκου. Στο τελευταίο κομμάτι περιλαμβάνεται η αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα της είδησης του χαμού του Νίκου, αυτό είναι και το πιο συγκινητικό κομμάτι».
πηγη www.volleynews.gr

Το βόλεϊ στο συνέδριο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Το βόλεϊ στο συνέδριο Φυσικής Αγωγής στην Κομοτηνή

Άνοιχτη πρόσκληση προς άπαντες τους ανθρώπους του βόλεϊ απευθύνει το 22ο συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Μαΐου στην Κομοτηνή. Παράλληλα, στα πλαίσια του συνεδρίου, πέρα από την ειδική ενότητα που θα αφιερωθεί στο βόλεϊ, θα διεξαχθεί σχολή διαιτητών Πετοσφαίρισης, καθώς και «Smash Volley».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σας προσκαλούμε στο 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή από 9-11 Μαίου 2014. Στα πλαίσια του συνεδρίου εκτός από τις άλλες ενότητες που θα παρουσιαστούν, θα πραγματοποιηθούν προφορικές ανακοινώσεις σε ειδική ενότητα για την Πετοσφαίριση, την Παρασκευή 9 Μαίου και ώρα 18.00-19.30. Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Σχολή Διαιτητών Πετοσφαίρισης (με συμμετοχή 70 φοιτητών) και «Smash Volley».
πηγη www.volleynews.gr

Όλοι ήταν εκεί, για να τιμήσουν το Νίκο Σαμαρά

 Όλοι ήταν εκεί, για να τιμήσουν το Νίκο Σαμαρά (video)


Μέσα σε κλιμα συγκίνησης παρουσιάστηκε το λεύκωμα των 286 σελίδων που ετοίμασε ο ΠΑΣΑΠ για να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά και εξέδωσε σε 100 αντίτυπα.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, η Γ.Γ.Α, Κυριακή Γιαννακίδου, η πρώην πρόεδρος του Ο.Ν.Α, Παναγιώτα Ψαράκη, ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜ.ΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», Χρήστος Καμμιλάτος, ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Στουραϊτης, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Βέρα Λάγιου και Παναγιώτα Τουρσούγκα, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης και δημοσιογράφος, Δημήτρης Αρβανιτίδης, ο διεθνής διαιτητής, Γιώργος Γεωργουλέας, ο πρώην διεθνής ρέφερι, Θέμης Καλπακτσόγλου, οι αθλητές Γιάννης Μαντέκας, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Σωτήρης Πανταλέων, Γιώργος Πετρέας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος, οι προπονητές Γιάννης Λαϊος, Γιάννης Καλμαζίδης, Άκης Φλαούνας, Παύλος Καραμαρούδης, Σούλης Τουρσούγκας, ο «Δάσκαλος» του βόλεϊ, Νίκος Μπεργελές, ο παλαίμαχος διεθνής αθλητής, Γιώργος Ντράγκοβιτς και η πρώην πρωταθλήτρια σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, Πόλα Κίτσου και η άσος του Γ.Σ Χαλανδρίου, Άννα Σαλούστρου.

Στον πρόλογο του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοασφαιριστών, Σάκης Ψάρρας εξήγησε τους λόγους της δημιουργίας αυτού του συλλεκτικού λευκώματος του Νίκου Σαμαρά. Μία πολυτελής έκδοση 268 σελίδων που περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες, δημοσιεύματα εφημερίδων, σπάνια ντοκουμέντα και αποτελεί ουσιαστικά ένα λεύκωμα της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ με την οποία ο Σύνδεσμος τήρησε την υπόσχεσή του τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μνήμη του «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ και παράλληλα ένα ενθύμιο για τον μικρό του γιο Στρατή, για να γνωρίσει καλύτερα το αθλητικό και όχι μόνο μεγαλείο του πατέρα του, που η Μοίρα του στέρησε πρόωρα από τη ζωή του.

Στη συνέχεια ο γραφίστας, εκπρόσωπος της εταιρείας Linkart.gr και βολειμπολίστας της Παλλήνης, Σταύρος Βλαχάκης παρουσίασε λεπτομερώς τις ενότητες του λευκώματος που η τιμή του ορίστηκε στα 35 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο τέλος ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π, Σάκης Ψάρας μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, παρέδωσε ένα πολυτελές συλλεκτικό αντίτυπο στην σύζυγο του Νίκου Σαμαρά, Έλενα Δούκα Σαμαρά, η οποία ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Σύνδεσμο για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου.

Έλενα Σαμαρά: «Θα χαιρόταν ο Νίκος αν ήταν εδώ» Έλενα Σαμαρά: «Θα χαιρόταν ο Νίκος αν ήταν εδώ» (vid)


Έντονα φορτισμένη και συγκινημένη από την ατμόσφαιρα, αλλά συνάμα χαρούμενη για το σκοπό που θα προσφερθούν τα έσοδα του λευκώματος του άντρα της, εμφανίστηκε στο λόγο της η χήρα του Νίκου Σαμαρά, Έλενα.

«Έχω παραβρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις εις μνήμιν του Νίκου, αλλά σήμερα αισθάνομαι ότι είναι εδώ, και χαίρεται. Χαίρεται γιατί βρίσκονται εδώ αγαπημένοι του φίλοι, μα πάνω απ' όλα χαίρεται, γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια θα βοηθηθούν παιδιά, τα οποία μας χρειάζονται. Όταν είσαι από την μεριά του πόνου, καταλαβαίνεις τον πόνο του άλλο εντονότερα, επομένως πρέπει να ψάξεις μέσα σου και γύρω σου, για να βοηθήσεις κι εσύ, όπως μπορείς. Μ' ένα χαμόγελο, με μια αγκαλιά, μ' ότι μπορεί ο καθένας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, και να ευχαριστήσω το σύνδεσμό σας, γι αυτό το λεύκωμα. Ξέρω ότι αφιερώσατε πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειές σας, αλλά ξέρω ότι το κάνατε με χαρά για το φίλο, το συμπαίκτη και συνάδελφο σας».
«Για μένα ήταν ό,τι καλύτερο, γιατί είχα άγχος για το πως θα μπορέσω να περάσω στο παιδί μου, αυτή την πολύ μεγάλη αθλητική ιστορία που είχε ο πατέρας του. Μ' αυτό το λεύκωμα θα δει ότι ο μπαμπάς του ήταν θρύλος του ελληνικού βόλεϊ, για μένα είναι ακόμη, και για πολύ ακόμα κόσμο πιστεύω. Το ότι είναι μεγάλος άνθρωπος ο πατέρας του, νομίζω το έχει καταλάβει και το έχει συνειδητοποιήσει ήδη», ενώ τέλος συνεχάρη για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία και το έργο που προσφέρει το «Χαμόγελο του παιδιού».

Τι περιέχει η έκδοση

Ο Αθλητής του ΑΟ Παλλήνη και γραφίστας  (εκπρόσωπος της εταιρείας Linkart.gr) ανέλαβε να παρουσιάσει  τις ενότητες του λευκώματος για το Νίκο Σαμαρά. Δείτε τι περιέχει η έκδοση

Media



πηγη www.volleynews.gr

Μουστακίδης: «Θα ξανάρθουμε στις 8 Μαΐου», Ράιτς:«Ξεκινάμε από την αρχή στην Αλεξανδρούπολη»

 Μουστακίδης: «Θα ξανάρθουμε στις 8 Μαΐου» (video)


Στην συνέντευξη τύπου μετά τον δεύτερο τελικό ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε πως ο τρόπος που ήρθε η ήττα «πονάει» περισσότερο από το να έχανε ο Εθνικός με 3-0. Παρόλα αυτά ο τεχνικός των εβριτών δήλωσε αισιόδοξος ότι η σειρά θα ξαναγυρίσει στο Ρέντη.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι τόσο μπορούμε. Δεν το δέχομαι αυτό. Εκ φύσεως είμαι άνθρωπος εγωιστής και αισιόδοξος. Έχουμε την ευκαιρία μας στην Αλεξανδρούπολη να φέρουμε την σειρά στο 2-2. Θα τα παλέψουμε για να κάνουμε το κάτι παραπάνω που δεν κάναμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια και να ξανάρθουμε εδώ (Ρέντη) στις 8 Μαΐου. Το ότι χάσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια με 3-2 σημαίνει κάτι, η ομάδα αρχίζει να αποκτάει θέληση, εγωισμό αλλά αυτό δεν φτάνει. Αυτό που χρειάζεται από όλους τους παίχτες, είναι να δίνουν το 100% όσο και να παίζουν και να μην κλειδώνουν το μυαλό τους σε άλλα πράγματα που κάνουν κακό στην ομάδα. Νομίζω αυτή είναι ακόμα η νοοτροπία μας δεν παίζουμε στο 100%, έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ αλλά δεν φτάνει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε, να δώσουμε ένα ερέθισμα».

Για το πρόβλημα του Εθνικού να μην τελειώνει το παιχνίδι: «Το θέμα είναι ψυχολογικό και αγωνιστικό, λίγο απ'όλα. Από ένα σημείο και μετά έπαιξε πολύ καλά ο Γιορντάνοφ, αλλά στο τρίτο σετ από μία τυχερή φάση το παιχνίδι μπορούσε να είχε λήξει 3-0 υπέρ του Εθνικού. Που χτύπησε η μπάλα στο φιλέ, νομίζω ο Ράιτς ήταν στο σερβίς και βρήκε η μπάλα τα χέρια του Ανδρεάδη, μπορεί να πήγαινε το σκορ 24-24 και 3-0 αλλά μπορεί και να χάναμε. Μερικές φορές για να κερδίσεις μία ομάδα και να πάρεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και από θέμα τακτικής και από θέμα τεχνικής. Να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις επί 2 ώρες. Όχι να το κάνεις όποτε θές και να το ξανακάνεις μετά από 10 λεπτά, είναι αρκετά για να χάσεις. Προτιμούσα να χάσω 2 φορές με 3-0, θα ήμουν πιο ήσυχος αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Αυτό σε ενοχλεί πιο πολύ και σου μένει η πίκρα για χρόνια. Δεν είναι η ήττα αλλά ο τρόπος που χάνεις. Θα με προβλημάτιζε αν δεν μπορούσαν οι παίχτες να παίξουν αλλά στην ομάδα έχουμε 2 άτομα 40 και 41 ετών και βγάλανε 2 μέρες 10 σετ».

Για την μέτρια απόδοση του Μιγιαήλοβιτς: «Είναι άδικο να μιλάει ένας προπονητής για κάποιον παίχτη. Κρατάμε ότι αυτή η ομάδα πραγματικά έπαιξε καλά, καλύτερα από χθες. Έδειξε ότι είναι κοντά στην νίκη αλλά στο τέλος ένας κερδίζει και ένας χάνει. Φεύγουμε τώρα με την πίκρα ότι χάσαμε 2 παιχνίδια και ότι μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Αυτό για το οποίο παρακαλάω είναι οι αθλητές μου να είναι να παίξουν το ίδιο καλά, να μην τα παρατήσουν».

Για την διαιτησία: «Είχαμε πολλά άσχημα σφυρίγματα, μας χρέωσαν περίπου 10 φορές φιλέ, ενώ μόνο 1 υπέρ μας. Θέλω να δω το παιχνίδι και αν πραγματικά κάνω λάθος θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Το παιχνίδι πάντως δεν κρίθηκε από την διαιτησία».

Ράιτς:«Ξεκινάμε από την αρχή στην Αλεξανδρούπολη»


Στο volleynews.gr μίλησε ο Ιβάν Ράιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και την ήττα με 3-2. 

Τι έγινε ξανά και από 2-0 χάσατε το παιχνίδι;
«Δεν ξέρω τι έγινε ξανά. Ξεκινήσαμε να παίζουμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας όπως και χθες. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και άρχισε να παίζε καλύτερα. Μετά το 2-0 κάναμε πολλά λάθη». 
Μπορείτε ο Εθνικός να πάρει τα επόμενα δύο παιχνίδια στην Αλεξανδρούπολη;
«Τώρα παίζουμε στην Αλεξανδρούπολη, αν βάλουμε στο μυαλό μας ο καθένας ότι ξεκινάμε από την αρχή, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρώτα όμως πρέπει να ξεκουραστούμε και να ανασυνταχθούμε για να πάμε να κάνουμε λιγότερα λάθη και να κερδίσουμε». 
Τι έκανε ο Ολυμπιακός και άλλαξε δύο φορές το 2-0;
«Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες και κάθε αλλαγή μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον βασικό παίκτη.Ίσως έχει παραπάνω φρεσκάδα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το μυστικό που τον κάνει να αλλάζει, ίσως είναι αυτό». 
πηγη www.volleynews.gr

Στη Νέα Πέραμο και Ορεστιάδα τα τουρνουά ανόδου της Α2 Ανδρών





Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου «Γεώργιος Τσαλδάρης» θα διεξαχθεί το 1ο ειδικό τουρνουά ανόδου της Α2 Ανδρών με τη συμμετοχή των ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών, ΜΕΝ Τούμπας, ΑΟ Ορεστιάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

1ο τουρνουά (Νέα Πέραμος 2-4 Μαΐου)
1η αγωνιστική - Παρασκευή 2/5
17.00, ΑΟ Ορεστιάδας – ΑΟΝ Αργυρούπολης
19.00, ΣΑ Κολλεγίου - ΜΕΝΤ

2η αγωνιστική - Σάββατο 3/5
17.00, ΣΑ Κολλεγίου – ΑΟ Ορεστιάδας
19.00, ΜΕΝΤ – ΑΟΝ Αργυρούπολης

3η αγωνιστική - Κυριακή 4/5
16.00, ΑΟ Ορεστιάδας - ΜΕΝΤ
18.00, ΑΟΝ Αργυρούπολης – ΣΑ Κολλεγίου

2ο τουρνουά (Ορεστιάδα, 9-11/5)
1η αγωνιστική
Παρασκευή 9/5
ΣΑ Κολλεγίου - ΑΟ Ορεστιάδας 
ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΜΕΝΤ

2η αγωνιστική
Σάββατο 10/5
ΑΟΝ Αργυρούπολης - ΣΑ Κολλεγίου 
ΜΕΝΤ – ΑΟ Ορεστιάδας

3η αγωνιστική
Κυριακή 11/5
ΑΟ Ορεστιάδας - ΑΟΝ Αργυρούπολης 
ΣΑ Κολλεγίου – ΜΕΝΤ

Οι αγώνες και των δύο ειδικών τουρνουά θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το www.volleyball.gr και το www.volleynews.gr.
πηγη www.volleyball.gr

Σήκωσε 3 κούπες ο Τζούριτς

Σήκωσε 3 κούπες ο Τζούριτς

Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση η Χαλκμπανκ επικράτησε με 3-1 της Φενέρμπαχτσε στον τέταρτο τελικό του τούρκικου πρωταθλήματος και πήρε τον τίτλο με 3-1 νίκες.

Ο Δημήτρης Τζούριτς έκανε την καλύτερη εμφάνιση με την φανέλα της τούρκικης ομάδας, τελειώνοντας το παιχνίδι με 26 πόντους έχοντας 22/32 επιθέσεις (έκανε 2 λάθη, δέχθηκε ένα μπλοκ), 1 άσσο και 3 μπλοκ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Μεγάλη ένταση υπήρξε στο τέλος του δεύτερου σετ με το σκορ να είναι 27-28 υπέρ της Χάλκμπανκ, οι διαιτητές χρεώσαν παράβαση στον Φοντέλες με όλη την Φενέρ να διαμαρτύρεται και τους παράγοντες της να απειλούν με αποχώρηση. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε, αλλά οι άνθρωποι της Φενέρ απαγόρεψαν στους αθλητές τους να παραστούν στην τελετή απονομής.

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού ανακοινώθηκαν κι οι κορυφαίοι της σειράς με τον Οσμάνι Χουαντορένα να παίρνει τον τίτλο του MVP, αλλά τον Δημήτρη Τζούριτς να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και καλύτερος επιθετικός.

Τα σετ: 1-3 (11-25, 27-29, 25-15, 20-25)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Καστελάνι): Μάρσαλ 15, Κεμάλ 5, Μίλκοβιτς 12, Φοντέλες 20, Εμίν 3, Αρσλάν 3 / Μπουράκ (λ), Ιμπραχίμ, Μετίν

ΧΑΛΚΜΠΑΝΚ (Στόιτσεφ): Έμρε 6, Χουσεγίν, Τζουαντορένα 22, Ρεσούλ 8, Τζούριτς 26, Καζίτσκι 13 / Νούρι (λ), Καν, Μπουρουτάι
Djuric_30.04B.jpg
πηγη www.volleynews.gr

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

2ος ΤΕΛΙΚΟΣ VOLLEYLEAGUE : Με ανατροπή και ηγέτη τον Γιορντάνωφ ο Ολυμπιακός 3-2 τον Εθνικό!

Ανατροπή τίτλου ο Ολυμπιακός 3-2 τον Εθνικό και 2-0 στις νίκες

Ο Ολυμπιακός κατάφερε άλλη μία ανατροπή στον δεύτερο κατά σειρά τελικό του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και έκανε το 2-0 στις νίκες κάνοντας το δεύτερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προηγήθηκε 2-0 σετ αλλά ο Ολυμπιακός με την άνοδο του Γιορντάνοφ και την είσοδο του Κοκκινάκη έκανε αντεπίθεση διαρκείας νικώντας με 3-2 τον 2ο τελικό. Το τρίτο ραντεβού των δύο ομάδων είναι το προσεχές Σάββατο στις 19.00 στην Αλεξανδρούπολη.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην έδρα του Ολυμπιακού κι αν θέλει να πανηγυρίσει τίτλο θα πρέπει να γυρίσει τη σειρά σε 5ο αγώνα στις 8 Μαΐου και πάλι στο γυμναστήριο του Ρέντη αφού προηγουμένως σημειώσει δύο νίκες στα δύο ματς που έρχονται το σαββατοκύριακο. Στα αξιοσημείωτα και η αποβολή του Μιγιαήλοβιτς στο 14-12 του 5ου σετ.
 
Ο... Ανέστης έχτισε το προβάδισμα
Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του 1ου σετ αλλά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης το κατέκτησε καθώς εκμεταλεύτηκε στο έπακρο το μπλοκ του, την καλή εμφάνιση σε υποδοχή και επίθεση από τον Δαλακούρα, την αποτελεσματικότητα του Ιβάν Ράιτς αλλά και τα λάθη των «ερυθρόλευκων» στα κρίσιμα σημεία. Μέχρι το 13-12 ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με έναν πόντο. Με σερί 3-0 ύστερα από άσσο και επίθεση του Καλντέιρα και επίθεση του Γιορντάνοφ ο Ολυμπιακός ξέφυγε 16-13 και 17-14. Ο Ανέστης Δαλακούρας που έκανε και πολύ δουλειά στην υποδοχή μείωσε με επίθεση και πήγε και στο σερβίς όπου οικοδόμησε συνολικό σερί 4-0 και έβαλε τον Εθνικό μπροστά στο σκορ με 18-17 και αργότερα με 24-23 με νέα επίθεση του Δαλακούρα. Ο Εθνικός είχε όλα τα σετ μπολ και τελείωσε το σετ με επίθεση του Ράιτς και ατομικό μπλοκ του Παπάζογλου στον Γιούρισιτς.
Τα μπλοκ του Παπάζογλου
Με τον ίδιο τρόπο που ο Εθνικός πήρε το 1ο σετ επικράτησε και στο 2ο σετ. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια με ένα – δύο πόντους. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με (αλλά οι ακρίτες την κατάλληλη στιγμή μετά από σερί 3-0 προηγήθηκαν 24-23 με το μπλοκ του Παπάζογλου στον Χριστοφιδέλη. Το χαμένο σερβίς του Χριστοφιδέλη έκανε το 25-24 για τον Εθνικό αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το χαμένο... πέναλτυ του Μιγιαήλοβιτς που κάρφωσε μόνος του άουτ (26-25). Ο Καλντέιρα έκανε το 27-26, αλλά από εκεί και πέρα ο Εθνικός πήρε τον έλεγχο. Με τον Ράιτς ισοφάρισε 27-27 και το νέο μπλοκ του Παπάζογλου πάνω στον Κιόση έκανε το 28-27 για τον Εθνικό. Ο Σιδηρόπουλος έχασε το σερβίς (28-28) αλλά με νέο μπλοκ του Παπάζογλου στον Χριστοφιδέλη και την «κόντρα» επίθεση του Ράιτς μετά από φάση διαρκείας και εξαιρετικές προσπάθειες από Καλντέιρα, Χριστοφιδέλη ο Εθνικός έκανε το 30-28 και το 2-0 σετ.
«Ξύπνησε» ο Γιορντάνοφ
Ο,τι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα σετ το πέτυχε στο 3ο σετ με τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ να κάνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός πάλι είχε προβάδισμα με έναν πόντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ αλλά στο φινάλε δεν έκανε λάθη και τελείωσε το σετ με μία απόπειρα απελπισίας του Γιορντάνοφ ο οποίος μετά από κακή υποδοχή του Στεφάνου σε σερβίς του Παπάζογλου έκανε περίτεχνο πέρασμα, ο Ράιτς βρήκε τη μπάλα και έφυγε άουτ για το 25-23. Είχε προηγηθεί προβάδισμα του Ολυμπιακό με έναν πόντο μέχρι το 15-14. Ο Ράιτς με επίθεση και ο Ανδρεάδης με μπλοκ έβαλαν μπροστά τον Εθνικό με 17-16, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 4-0 ύστερα από καρφί του Γιορντάνοφ και δύο μπλοκ του Βούλγαρου στον Δαλακούρα. Ο Γιούρισιτς έκανε το 19-16. Η διαφορά του +3 κρατήθηκε μέχρι το 24-21, αλλά ο Εθνικός πίεσε και πάλι με την επίθεση του Δαλακούρα (24-22) ενώ μείωσε στον πόντο (24-23) με το λάθος των Κουρνέτα – Καλντέιρα μέχρι που η λύτρωση ήρθε από τον Γιορντάνοφ.
Η ισοφάριση με Γιορντάνοφ, Κοκκινάκη
Η κατάκτηση του 3ου σετ απογείωσε την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού με μπροστάρηδες τον Γιορντάνοφ που «αναστήθηκε» και τον Κοκκινάκη που πήρε τη θέση του Χριστοφιδέλη από το 13-12 του 3ου σετ και σταδιακά έγινε κυρίαρχος σε υποδοχή, επίθεση και σερβίς. Ο Ολυμπιακός με τα σερβίς του Κοκκινάκη ξέφυγε 10-7, ενώ με δύο κόντρα επιθέσεις του Γιορντάνοφ και λάθος του Μιγιαήλοβιτς έκανε το 16-11. Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά στο +10 για το 25-15 κάνοντας το 2-2 σετ.
Η απόλυτη ανατροπή
Στο τάι μπρέικ ο Εθνικός ξεκίνησε καλά με δύο μπλοκ κάνοντας το 2-0 ενώ κράτησε μικρό προβάδισμα μέχτι το 9-8 αλλά όπως και στον πρώτο αγώνα μίλησε η εμπειρία και το πάθος των «ερυθρολεύκων». Έγινε μεγάλο ντέρμπι και οι δύο ομάδες έφτασαν πόντο πόντο μέχρι το 12-12 κι αφού προηγουμένως ο Κοκκινάκης με τα σερβίς του είχε κάνει το 11-9. Ο Καλντέιρα τελείωσε δύσκολη φάση για το 13-12, ενώ στην επόμενη φάση ο Ράιτς κάρφωσε άουτ. Εκνευρισμένος ο Μιγιαήλοβιτς τράβηξε το φιλέ και ο Γεροθόδωρος τον απέβαλε με κόκκινη - κίτρινη. Το σκορ έγινε 14-12 και στην επόμενη φάση ο Ράιτς κάρφωσε πάλι άουτ για το 15-12 δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν μια μεγάλη ανατροπή.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 16-13, 21-20, 26-28
2ο σετ: 8-7, 16-14, 21-19, 28-30
3ο σετ: 8-6, 15-16, 21-18, 25-23
4ο σετ: 8-6, 16-11, 21-13, 25-15
5ο σετ: 5-4, 10-9, 12-11, 15-12
 
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσοσυς, 75 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού προήλθαν από 1 άσσο, 65 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.
 
Τα σετ: 3-2 (26-28, 28-30, 25-23, 25-15, 15-12)
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (12/28 επ, 67% υπ - 56% άριστες), Γιούρισιτς 13 (8/15 επ, 5 μπλοκ), Καλντέιρα 17 (16/30 επ, 1 άσσος, 67% υπ - 42% άριστες), Κιόσης 8 (5/7 επ, 3 μπλοκ), Γιορντάνοφ 34 (30/46 επ, 4 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 61% υπ - 52% άριστες), Κοκκινάκης 6 (4/8 επ, 2 άσσοι, 57% υπ - 46% άριστες), Σωτηρίου
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 23 (23/49 επ), Μιγιαήλοβιτς 15 (14/32 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ - 45% άριστες), Σιδηρόπουλος 1 (1/3 επ), Παπάζογλου 10 (7/10 επ, 3 μπλοκ), Αν. Δαλακούρας 12 (11/27 επ, 1 άσσος, 39% υπ - 26% άριστες), Ανδρεάδης 16 (9/14 επ, 7 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 35% υπ - 30% άριστες), Κ. Δαλακούρας, Αγγελόπουλος.

«Τρομερή νίκη»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και τον Γιορντάνοφ. Αυτό που έκανε ήταν καταπληκτικό. Όλοι ξέρουμε τα προβλήματα του αλλά μας οδήγησε στην ανατροπή. Ήταν μια τρομερή νίκη. Εύκολο δεν είναι τίποτα αλλά με το 2-0 είμαστε πιο ήρεμοι. Η πίεση μεταφέρεται στον Εθνικό που θέλει 3 νίκες. Είμαστε απελευθερωμένοι γιατί έχουμε περιθώρια. Βέβαια θα χτυπήσουμε το πρώτο ματς».

«Τρελάθηκα στο 2-0»
Ο... τρελαμένος Μπόγιαν Γιορντάνοφ τόνισε: «Μετά το 2-0 τρελάθηκα. Δεν μπορούσε να πιστέψω ότι μπορεί να χάσουμε το ματς. Ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα και παίχτηκε βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Έχει δυνατή έδρα, αλλά δεν θέλω να ξαναγυρίσουμε εδώ για 5ο παιχνίδι. Το 2-0 δεν λέει τίποτα. Είδατε τι έγινε στη Σύρο».

«Ψυχικά αποθέματα»
Ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Γιώργος Στεφάνου είπε: «Για να αστειευτώ λέω ότι κάνουμε πλάκα σε όσους λένε ότι είμαστε γερασμένη ομάδα και δεν έχουμε διάρκεια. Φτάνουμε στο 5ο σετ και παίρνουμε τα ματς. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Δείχνουμε ψυχικά αποθέματα που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν. Σκοπός είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τώρα αν γίνει με 3-0 ή με 3-2 δεν έχει σημασία».
«Αυτοκτονήσαμε, αλλά θα ξανάρθουμε»
Ο κεντρικός του Εθνικού Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: « Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, θέλει την ψυχή του και τους παίκτες του. Παίζαμε με μια ομάδα ομάδα που έχει μπάτζετ 200.000 και ο Εθνικός έχει 80.000. Για αυτό υπάρχουν και καλύτεροι παίκες στον Ολυμπιακό. Έχει βάθος και γυρίζει το ματς. Εμείς αυτοκτονήσαμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθουμε εδώ για 5ο τελικό».

«Καλύτεροι από χθες, έκκληση για τοπικούς διαιτητές»
Ο τεχνικός του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του: «Ίσως τόσο μπορούμε και αυτό παίρνουμε. Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο Γιορντάνοφ, όμως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Τα παιδιά βρήκαν δυνάμεις και έπαιξαν καλύτερα από χθες. Τώρα πάμε στην Αλεξανδρούπολη και πρέπει να βρούμε δυνάμεις για το πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια, αν μπορούμε να φέρουμε τη σειρά εδώ. Πιστεύω ότι μπορούμε. Ήμασταν και άτυχοι στην τελευταία φάση του 3ου σετ. Στεκόμαστε στην καλή εμφάνιση», είπε και μετά μίλησε για τη διαιτησία: «Κάνω έκκληση στην ΕΣΑΠ. Όπως εδώ είχαμε Αθηναίους διαιτητές, να έχουμε και στην Αλεξανδρούπολη τοπικούς διαιτητές. Δεν είναι μομφή, αλλά πήρα 1 σφύριγμα και έχασα 10».

 
 
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ
(Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις 3 νίκες)
1ος τελικός: Δευτέρα 28 Απριλίου 2014: 
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 20.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2 (25-23, 25-27, 21-25, 25-23, 15-12) (νίκες: 1-0)
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Θεμελής. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Επόπτες: Χλωρός, Αντωνόπουλος, Χαμπιλού, Μεταξά. Γραμματεία: Μητροπούλου
2ος τελικός: Τρίτη 29 Απριλίου 2014:
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 20.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2 (26-28, 28-30, 25-23, 25-15, 15-12) (νίκες: 2-0)
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Βελώνης, Χρηστίδης Αλ., Καλομοίρης, Τοψιδέλης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη
3ος τελικός:Σάββατο 3 Μαϊου 2014:
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 19.00 (Novasports-3): Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός
4ος τελικός (αν χρειαστεί): Κυριακή 4 Μαϊου 2014:
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 18.00 (Novasports-3): Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός
5ος τελικός (αν χρειαστεί): Πέμπτη 8 Μαϊου 2014:
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 19.00 (Novasports-3): Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
* Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι σε τελικούς πλέι οφ πρωταθλήματος.Ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες.
 
 
daridis.jpgkazazis-bletsas.jpgosfp-ethnikos.jpgsidiropoulos.jpgethnikos.jpgmoustakidis2.jpgpapazoglou.jpgst.jpgkazazis-moustakidis.jpgkokkinakis.jpg

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Beach Volley

 Οι όροι ανάληψης διοργάνωσης ομίλων & Final 4

Ανακοινώθηκαν οι διαδικασίες ανάληψης της διοργάνωσης των Ομίλων του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Beach Volley 2014. Η διοργάνωση που θα εχει πλέον επίσημο χαρακτήρα, θα  διεξαχθεί σε δυο (2) Φάσεις, Προκριματική & Τελική Φάση. Η Προκριματική Φάση θα διεξαχθεί σε Ομίλους, το διάστημα 30,31 Μαϊου & 1 Ιουνίου 2014. Η κατάρτιση των Ομίλων θα γίνει με Γεωγραφικά κριτήρια και ανάλογα με τις συμμετοχές των Σωματείων. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί με την μορφή Final-4 το διάστημα 6-8 Ιουνίου 2014
Κάθε ενδιαφερόμενος φορέας που επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση Ομίλου της 1ης Φάσης ή του τελικού Τουρνουά, πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέχρι την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, με αποστολή email στο: beach@volleyball.gr. Οι αναλυτικοί Όροι επισυνάπτονται
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των Συλλόγων που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά (beach@volleyball.gr) μέχρι την Παρασκευή 16 Μαϊου 2014, μέσω της επισυανπτόμενης Προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Beach Volley2014, θα γίνουν δεκτοί και Σύλλογοι που με βάση το καταστατικό τους καλλιεργούν το beach volleyball.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Beach Volley Ανδρών-Γυναικών 2014, θαδιεξαχθεί σε δυο (2) Φάσεις:
• Προκριματική Φάση
• Τελική Φάση
Η Προκριματική Φάση θα διεξαχθεί σε Ομίλους, το διάστημα 30,31 Μαϊου & 1 Ιουνίου 2014. Η κατάρτιση των Ομίλων θα γίνει με Γεωγραφικά κριτήρια και ανάλογα με τις συμμετοχές των Σωματείων.
Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί µε την µορφή Final-4 το διάστηµα 6-8 Ιουνίου 2014.

ΟΡΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 1ης ΦΑΣΗΣ

Συνδιοργανωτής φορέας των Τουρνουά της 1ης Φάσης μπορεί να είναιΣωματείο, Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Ιδιώτης / Εταιρεία που αναλαμβάνει τις παρακάτω υποχρεώσεις:
Γήπεδα – Εγκαταστάσεις
- 1 κεντρικό και 1 βοηθητικό γήπεδο διαστάσεων 20Χ30 μ με καθαρή άμμο 35-40 εκ βάθους.
- Εναλλακτικά η διοργάνωση φιλοξενείται σε 1 γήπεδο, αυξάνοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα του κυρίως ταμπλό κατά 1 ημέρα (και άρα τις διανυκτερεύσεις και διατροφές), ενώ απαιτείται τοποθέτηση φωτισμού σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές του αθλήματος
- Εξέδρες θεατών για κεντρικό γήπεδο 200 θέσεων
- Στεγασμένος χώρος για Γραμματεία Αγώνων – γραφείο διοργάνωσης με παροχή internet
- Τουαλέτες και ντους σε επαρκή αριθμό
- Φύλαξη και τακτική καθαριότητα εγκατάστασης
- Ασφάλιση αστικής ευθύνης για το σύνολο των εγκαταστάσεων
- Τοποθέτηση και χρήση ηχητικής εγκατάσταση
Διαμονή - Διατροφή:
- Διατροφή για τους συμμετέχοντες αθλητές / αθλήτριες και για τέσσερα (4) το ανώτερο γεύματα (μεσημέρι/βράδυ) και για τις ημέρες Παρασκευή (βράδυ), Σάββατο (μεσημέρι-βράδυ) και Κυριακή (μεσημέρι). Η διατροφή πρέπει να γίνεται στις εγκαταστάσεις του τουρνουά (ει δυνατόν)
- Διαμονή διαιτητών και εκπροσώπων ΕΟΠΕ, με ανώτερο τα τέσσερα (4) δωμάτια και για τρείς (3) διανυκτερεύσεις (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή)
Προσωπικό
- Αποζημίωση Τεχνικού Εκπροσώπου της ΕΟΠΕ για σύνολο πέντε (5) ημερών, με ημερήσια αποζημίωση 50 €.
- Tην εξασφάλιση και αποζημίωση του προσωπικού για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και συγκεκριμένα
• Τοπικό Επικεφαλή Συντονισμού
• Τεχνικό Υπεύθυνο Εγκαταστάσεων
• Υπευθύνους γηπέδων - εργάτες
• Δώδεκα (12) τουλάχιστον παιδιά για ball boys-girls
• Γιατρό διοργάνωσης
Μετακίνηση διαιτητών-προσωπικού ΕΟΠΕ
Κάλυψη εξόδων μετακίνησης διαιτητών και εκπροσώπων της ΕΟΠΕ (Μέσα Μαζικής μεταφοράς) σύμφωνα με σχετική λίστα που θα αποσταλεί από την ΕΟΠΕ (δεν απαιτείται για τουρνουά εντός Αττικής)

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
Σε περίπτωση κάλυψης όλων των παραπάνω υποχρεώσεων, ο συνδιοργανωτής έχει τα ακόλουθα αντισταθμιστικά οφέλη:
− Το 75% του συνολικού marketing της διοργάνωσης στις πινακίδες διαφημιστικής προβολής γύρω απο τον αγωνιστικό χώρο (συνημμένο σχέδιο)
− Λογότυπο στις αγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών
− Κεντρική Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα
− Παρουσία σε συνέντευξη τύπου στην πόλη των αγώνων (εφόσον ζητηθεί)
− Παραχώρηση ενιαίου δημιουργικού αφίσας διοργάνωσης (εφόσον ζητηθεί)
− Προβολή του συνδιοργανωτή φορέα από τα ΜΜΕ
− Παρουσίαση και λογότυπο του Συνδιοργανωτή στο επίσημο Site της ΕΟΠΕ
− Απονομή μεταλλίων στους αθλητές από τον Συνδιοργανωτή και τους Χορηγούς του
− Παραχώρηση αθλητικού εξοπλισμού της διοργάνωσης από την ΕΟΠΕ.
− Ο διοργανωτής αναλαμβάνει το κόστος μετακίνησης και επιστροφής του
− Προετοιμασία και εκτέλεση αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης από προσωπικό της ΕΟΠΕ
− Ορισμός και αποζημίωση των διαιτητών της διοργάνωσης από την ΕΟΠΕ
− Παραγωγή & αποστολή ταυτότητας διοργάνωσης και στοιχείων branding από ΕΟΠΕ

ΟΡΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Συνδιοργανωτής φορέας του Τελικού Τουρνουά μπορεί να είναι Σωματείο, Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Ιδιώτης / Εταιρεία που αναλαμβάνει τις παρακάτω υποχρεώσεις:
Γήπεδα – Εγκαταστάσεις
− Minimum 1 κεντρικό και 1 βοηθητικό γήπεδο διαστάσεων 20Χ30 μ με άμμο 35-40 εκ καθαρή από ξένα σώματα Εναλλακτικά η διοργάνωση φιλοξενείται σε 1 γήπεδο, αυξάνοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα του κυρίως ταμπλό κατά 1 ημέρα (και άρα τις διανυκτερεύσεις), ενώ απαιτείται τοποθέτηση φωτισμού σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές του αθλήματος
− Εξέδρες θεατών για κεντρικό γήπεδο 400 θέσεων
− Δύο στεγασμένους χώρους για Γραμματεία Αγώνων και Γραφείο Τύπου διοργάνωσης με παροχή internet (adsl)
− Τουαλέτες και ντους σε επαρκή αριθμό
− Φύλαξη και τακτική καθαριότητα εγκατάστασης
− Ασφάλιση αστικής ευθύνης για το σύνολο των εγκαταστάσεων
− τοποθέτηση και χρήση ηχητικής εγκατάσταση
Διαμονή – Διατροφή:
- 40 δίκλινα για 3 διανυκτερεύσεις σε όσους δικαιούνται βάση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος. Οι διανυκτερεύσεις αφορούν αθλητές, διαιτητές, προσωπικό, VIP.
- Η φιλοξενία πρέπει να γίνεται σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 500 μ από τα γήπεδα, αλλιώς χρειάζεται και η φροντίδα της μετακίνησης και περιλαμβάνει πλήρη διατροφή 2 γευμάτων και 1 σνακ ημερησίως, με έναρξη το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι το πρωϊνό της Δευτέρας, μετά την λήξη του Τουρνουά.
Προσωπικό
- Αποζημίωση Τεχνικού Εκπροσώπου της ΕΟΠΕ για σύνολο πέντε (5) ημερών, με ημερήσια αποζημίωση 50 €.
- Tην εξασφάλιση και αποζημίωση του προσωπικού για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και συγκεκριμένα
• Τοπικό Επικεφαλή Συντονισμού
• Διοικητικό Υπεύθυνο (φιλοξενίες, οικονομικά κλπ)
• Υπεύθυνο Εγκαταστάσεων (τεχνικό)
• Υπευθύνους γηπέδων - εργάτες
• Είκοσι (20) τουλάχιστον παιδιά για ball boys-girls
• Γιατρό και φυσιοθεραπευτή διοργάνωσης

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
Σε περίπτωση κάλυψης όλων των παραπάνω υποχρεώσεων, ο συνδιοργανωτής έχει τα ακόλουθα αντισταθμιστικά οφέλη:
Marketing - Προβολή
− Το 50% του συνολικού marketing της διοργάνωσης (αναλυτικά στον επιυναπτόμενο σχεδιασμό Marketing.
− Λογότυπο στην αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών (πίσω μέρος)
− Κεντρική Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα
− Παρουσία σε συνέντευξη τύπου στην πόλη των αγώνων
− Παραχώρηση ενιαίου δημιουργικού αφίσας διοργάνωσης (εφόσον ζητηθεί)
− Λογότυπο και χαιρετισμός στο media guide της διοργάνωσης
− Ευρύτατη προβολή του συνδιοργανωτή φορέα από τα ΜΜΕ
− Παρουσίαση και λογότυπο του Συνδιοργανωτή στο επίσημο Site της ΕΟΠΕ
− Απονομή μεταλλίων στους αθλητές από τον Συνδιοργανωτή και τους Χορηγούς του
Άλλες παροχές
− Παραχώρηση αθλητικού εξοπλισμού από την ΕΟΠΕ. Ο διοργανωτής αναλαμβάνει το κόστος μετακίνησης και επιστροφής του
− Προετοιμασία και εκτέλεση αγωνιστικού διοργάνωσης από προσωπικό που θα αποσταλεί και αποζημιωθεί από την ΕΟΠΕ
− Ορισμός και αποζημίωση των διαιτητών της διοργάνωσης από την ΕΟΠΕ
− Παραγωγή & αποστολή ταυτότητας διοργάνωσης από ΕΟΠΕ Όλα τα ανωτέρω περιγράφονται αναλυτικά και κατοχυρώνονται με σχετική σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων πλευρών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Beach Volley της Ε.Ο.ΠΕ. (τηλ. 210-6801994, e-mail: beach@volleyball.gr)