Σελίδες


Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ξεκινούν οι μάχες της Εθνικής Κορασίδων του Γιάννη Ανδρεάδη!

Ξεκινούν οι μάχες της Εθνικής Κορασίδων

Ύστερα από ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι, η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων έφτασε το βράδυ στην πόλη Ιζβοράνι της Ρουμανίας όπου από αύριο (1 Ιουλίου) ρίχνεται στη μάχη του Βαλκανικού πρωταθλήματος.
«Ο κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος με αυτόν του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ωστόσο μετά και την ατυχία της Βλάχου έχουμε καινούργιες πασαδόρους», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Ανδρεάδης ο οποίος θέλει παρά το γεγονός ότι είμαστε σε δύσκολο όμιλο να κάνουμε «μια διάκριση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και παρόλο που έχουμε πολύ δυνατές αντιπάλους μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και είμαι αρκετά αισιόδοξος».

Στην αποστολή της Εθνικής έχουν συμπεριληφθεί οι:

Ακραίες: Εύα Αλεξάκου (Μακεδόνες Αξιού), Ελένη Ελπίδα Μιλεντίγιεβιτς, Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός)
Πασαδόροι: Ελένη Καρακάση (ΑΟ Μαρκοπούλου), Παναγιώτα Ξανθοπούλου (Αίας Ευόσμου)
Διαγώνιες: Λυδία Ευαγγελία Κάστανου (ΓΣΚ Ηρακλής), Ζωή Φάκη (ΑΕΚ)
Κεντρικές: Βασιλική Διάλλα (Αργώ Βόλου), Παναγιώτα Καλαγασίδη (Αίας Ευόσμου), Στέλλα Τσιάκουλα (ΓΣΚ Ηρακλής)
Λίμπερο: Μαρία Αικατερίνη Ξανθοπούλου (Μυγδονιακός)

Η Εθνική βρίσκεται στον 2ο όμιλο μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία ενώ στον 1ο όμιλο συμμετέχουν οι Ρουμανία, Μολδαβία, Σκόπια, Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής:

Τετάρτη 1 Ιουλίου
15:00, Τουρκία - Σερβία
19:00, Ελλάδα - Βουλγαρία

Πέμπτη 2 Ιουλίου
15:00, Σερβία - Βουλγαρία
19:00, Τουρκία - Ελλάδα

Παρασκευή 3 Ιουλίου
15:00, Βουλγαρία - Τουρκία
19:00, Σερβία - Ελλάδα

Το Σαββατοκύριακο 4 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης.
πηγη www.volleynews.gr

Όλο και καλύτερα οι Αλεξιάδης, Καββαδάς

Όλο και καλύτερα οι Αλεξιάδης, Καββαδάς

Οι προσευχές όλων των ανθρώπων του βόλεϊ φαίνεται πως φτάνουν στους Στράτο Καββαδά και Αλέξανδρο Αλεξιάδη.
Οι δύο άτυχοι αθλητές που νοσηλεύονται εδώ και δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπανικολάου μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν στην Νικήτη Χαλκιδικής, έχουν διαφύγει πλέον τον κίνδυνο. Αμφότεροι έχουν αντιδράσει στα ερεθίσματα των γιατρών, ωστόσο η αποθεραπεία τους έχει δρόμο ακόμη, αλλά καθημερινά κι οι δύο αποδεικνύουν ότι είναι γεννημένοι μαχητές.
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr

Ο Ολλανδός Κλόκ υποψήφιος για τον πάγκο της Ορεστιάδας

klok


Μπορεί η διοίκηση της Ορεστιάδας να περιμένει την απάντηση του Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά δεν παύει να κοιτά και άλλους στόχους εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι εκτός των Γιώργο Γιάτση και Σπύρο Γκολίτση για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, αφού μετά την επιστροφή του Βασίλη Γκιζάνη στην προεδρεία η αποχώρηση του Κώστα Δεληκώστα είναι δεδομένη, στην επιφάνεια βγήκε το όνομα του Ολλανδού Κλοκ.
Οι Θρακιώτες έχουν τον Καλμαζίδη ως πρώτο στόχο, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν και πολλές πιθανότητες, ωστόσο εκεί που ποντάρουν περισσότερο είναι σε έναν άλλο παλιό τους γνώριμο. Στον Ολλανδό Μάρκο Κλοκ! Από πού κι ως που παλιός γνώριμος της Ορεστιάδας ο άλλοτε κορυφαίος Ευρωπαίος (κατά κάποιους και σ’ όλο τον κόσμο) λίμπερο;
Όπως γράφει το sportsfeed, tον Μάρτιο του 2000 η Ορεστιάδα με προπονητή τον Στόγιαν Στόεφ και ρόστερ στο οποίο μεταξύ άλλων υπήρχαν οι Κονσταντίνοφ, Τοντόροφ, Παπάζογλου, Κεμανετζής, Μπαρμπούδης, Μποζίδης, Πέτρογλου, αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκού κυπέλλου.
Η ακριτική ομάδα συμμετείχε στο φάιναλ φορ του CEV Cup στην Φλωρεντία και στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Ρόμα του Τζιαμπάολο Μοντάλι στο ρόστερ της οποίας υπήρχαν ο Βλάντιμρ Γκρίμπιτς, οι Κουβανοί Οσβάλντο και Ιοσβάνι Ερνάντεζ, οι Ιταλοί Πάολο Τοφόλι, Αντρέα Γκαρντίνι, Μάρκο Μπράτσι ενώ λίμπερο σε εκείνη την υπερομάδα (που κατέκτησε και το καμπιονάτο λίγους μήνες αργότερα) ήταν ο Μάρκο Κλοκ.
Με μια τεράστια καριέρα ως αθλητής, η οποία ολοκληρώθηκε το 2011 όταν αισίως έφτασε τα 43 του χρόνια (μάλιστα στην τελευταία του σεζόν ήταν παίκτης προπονητής στην Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου όπου κατέκτησε το Κύπελλο!) ο Ολλανδός συνεχίζει να κινείται το χώρο του βόλεϊ ως προπονητής έχοντας προλάβει να δουλέψει σε Κύπρο, Βέλγιο (Λένικ), Γαλλία (Οράνζ) και πέρσι ήταν στην Ινδονησία (τερμάτισε τρίτος με την ομάδα της Πετραμίνα)!
Ο Κλοκ, ο οποίος το 2009 είχε συμπαίκτη στην Ανόρθωση τον Ντίμα Φιλίπποφ, αυτό το καλοκαίρι έχει απασχολήσει πλείστες ελληνικές ομάδες καθώς είχε προταθεί σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, ωστόσο οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις γίνονται με την Ορεστιάδα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν και οι οριστικές εξελίξεις.
πηγη www.thrakisports.gr

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Video: Συγκλονιστικό παιχνίδι μεταξύ Εθνικού - Ολυμπιακού

Video: Συγκλονιστικό παιχνίδι μεταξύ Εθνικού - Ολυμπιακού
Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από τον β ημιτελικό μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού για το Beach volleyleague 2015 μέσα από το φακό του Greekvolley.

πηγη www.thrakisport.gr

Φεύγουν για Ρουμανία οι κορασίδες του Γιάννη Ανδρεάδη

Φεύγουν για Ρουμανία οι κορασίδες

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Ανδρεάδης και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σταθόπουλος ανακοίνωσαν τις 12 αθλήτριες που θα αποτελέσουν την αποστολή της Εθνικής Κορασίδων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Ιζβοράνι της Ρουμανίας το διάστημα 1-5 Ιουλίου.
Αναλυτικά η 12άδα έχει ως εξής:
Ακραίες: Εύα Αλεξάκου (Μακεδόνες Αξιού), Ελένη Ελπίδα Μιλεντίγιεβιτς, Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός)
Πασαδόροι: Ελένη Καρακάση (ΑΟ Μαρκοπούλου), Παναγιώτα Ξανθοπούλου (Αίας Ευόσμου)
Διαγώνιες: Λυδία Ευαγγελία Κάστανου (ΓΣΚ Ηρακλής), Ζωή Φάκη (ΑΕΚ)
Κεντρικές: Βασιλική Διάλλα (Αργώ Βόλου), Παναγιώτα Καλαγασίδη (Αίας Ευόσμου), Στέλλα Τσιάκουλα (ΓΣΚ Ηρακλής)
Λίμπερο: Μαρία Αικατερίνη Ξανθοπούλου (Μυγδονιακός)

Η Εθνική βρίσκεται στον 2ο όμιλο μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία ενώ στον 1ο όμιλο συμμετέχουν οι Ρουμανία, Μολδαβία, Σκόπια, Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής:
Τετάρτη 1 Ιουλίου
15:00, Τουρκία - Σερβία
19:00, Ελλάδα - Βουλγαρία
Πέμπτη 2 Ιουλίου
15:00, Σερβία - Βουλγαρία
19:00, Τουρκία - Ελλάδα
Παρασκευή 3 Ιουλίου
15:00, Βουλγαρία - Τουρκία 
19:00, Σερβία - Ελλάδα
Το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης.
πηγη www.volleynews.gr

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Πήραν το χρυσό και αφιέρωσαν τη νίκη στους Καββαδά / Αλεξιάδη


Πήραν το χρυσό και αφιέρωσαν τη νίκη στους Καββαδά / Αλεξιάδη
Πρωταθλητές στο Καράβι του Σχινιά στέφθηκαν οι Καντιώτης / Τσαλικιάν καθώς επικράτησαν στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού.
Ο Γιώργος Καντιώτης του Πανιωνίου και ο Ατάμ Τσαλικιάν τη Αρμενικής που 15 μέρες πριν είχαν κατακτήσει το τουρνουά των ερασιτεχνών και πήραν το χρυσό στον τελικό της Αττικής, επανέλαβαν την επιτυχία τους αλλά αυτή τη φορά πήραν το χρυσό στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης επικρατώντας 2-0 σετ των Βολουδάκη / Αν. Δημητριάδη.
Ο Ολυμπιακός φάνηκε κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού κι επιπλέον ο Βολουδάκης στο πρώτο σετ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον ώμο. Τα σετ ήρθαν εύκολα στην ομάδα των «ερασιτεχνών» μετά τα μέσα κάθε σετ παρόλο που ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο δεύτερο σε μια μεγάλη προσπάθεια να ισοφαρίσει.
Τα σετ: 21-16, 21-18
Και οι δύο ομάδες αφιέρωσαν τα μετάλλια στους Καββαδά / Αλεξιάδη
πηγη www.greekvolley.com

Απίστευτες αποκαλύψεις για τα χρωστούμενα του ΤΑΑ ΑΕΚ σε Ανδρεάδη, Πέτρογλου και… σε μαγαζί της Ορεστιάδας



Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε στην Α2 Κατηγορία από την Vollley League, με αρκετές θρακιώτικες πτυχές, προχώρησε ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα των κιτρινόμαυρων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το aek24hours.gr, υπήρχαν από… πέρυσι οφειλές σε μαγαζί στην Ορεστιάδα του τμήματος, όταν αυτό ταξίδευε για να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη επαρχιακή πόλη του Βορείου Έβρου.
Ανάμεσα στους απλήρωτους παίκτες που έχουν λαμβάνειν από το τμήμα πετοσφαίρισης είναι και ο Εβρίτης Πέτρος Πέτρογλου, στον οποίο φέρονται να οφείλονται περίπου 15.000 ευρώ.
Επίσης αναφέρεται πως ο επίσης εβρίτης αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Ανδρεάδης “αμειβόταν πάνω από 20.000 ευρώ, τη στιγμή που στον Ολυμπιακό όταν αγωνιζόταν έπαιρνε με το ζόρι 12.000 ευρώ το χρόνο”.
Υπάρχουν ωστόσο και άλλες απίστευτες αποκαλύψεις στο δημοσίευμα. “Οι παραγγελίες σε ρούχα, κάλτσες, εμφανίσεις, μπουφάν έδιναν και έπαιρναν, αλλά είτε χανόντουσαν στο δρόμο, είτε τα λεφτά πήγαιναν (αν και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε) σε τσέπες”, αναφέρεται με συγκεκριμένο παράδειγμα ότι “ο Μάνος Μακρής είχε παραγγείλει 70 ζευγάρια κάλτσες για τους αθλητές. Ναι καλά διαβάζετε. Ο κάθε αθλητής είχε δύο ζευγάρια κάλτσες. Οι αθλητές ήταν 14, άρα 28 ζευγάρια κάλτσες. Τα υπόλοιπα 42 ζευγάρια ακόμα τα αναζητούν άνθρωποι που αγαπούν το τμήμα”.
Επίσης αναφέρεται ότι “στην ομάδα υπήρχαν τρία αυτοκίνητα για τους ξένους παίκτες που έπαιζαν στην ομάδα. Ξαφνικά, και χωρίς να ξέρει κανείς το γιατί, τα αυτοκίνητα έγιναν 5. Το ποιος τα χρησιμοποιούσε τα άλλα δύο ακόμα δεν ξέρει κανείς…”. Επίσης προστίθεται ότι “αν επικοινωνήσει κανείς με δύο ξενοδοχεία στα οποία η ΑΕΚ έκανε τις επίσημες παρουσιάσεις της (Galaxy – Palace) θα μάθει πως το… φέσι έχει πάει σύννεφο. Στο πρώτο ξενοδοχείο οφείλονται κοντά στα 15.000 ευρώ, ενώ στο δεύτερο 25.000 ευρώ”.
Ένα ακόμα εξωφρενικό στοιχείο που αναφέρεται είναι πως “ο Γκούζντα, ο οποίος πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό, εργαζόταν ως σερβιτόρος για να βγάζει κάτι επιπλέον για τον εαυτό του. 400 ευρώ μισθός. Ψιλοπράγματα. Όταν το έμαθε ο έφορος του τμήματος, Μάνος Μακρής φέρεται να του είπε «Αθλητής της ΑΕΚ δεν είναι αποδεκτό να δουλεύει σερβιτόρος για 400 ευρώ το μήνα. Εγώ είμαι ο Μάνος Μακρής και το απαγορεύω»”.
Όπως τέλος αναφέρεται, το μπάτζετ την πρώτη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το League Cup στην Αλεξανδρούπολη με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο ήταν 150.000 ευρώ και όλα κυλούσαν ρολόι. “Κανείς απλήρωτος, όλα σε τάξη. Αυτά λένε άνθρωποι του ανδρικού τμήματος βόλεϊ. Την επόμενη χρονιά και αφού «φαγώθηκε» ο Κοτσάτος από τον φίλο, συνεργάτη και κουμπάρο του Αλεξίου, το μπάτζετ εκτινάχθηκε στις 250.000 ευρώ και τα χρέη πολύ περισσότερο από 500.000 ευρώ. Απίστευτες καταστάσεις”.
Το δημοσίευμα καταλήγει: “Πλέον, ο Μάνος Μακρής αναζητείται μεταξύ Νέας Μάκρης  και Εύβοιας. Είναι εξαφανισμένος. Ο άλλος έφορος και συνεργάτης του, Ζαχαρίας Καμαρίκος κάνει βόλτες στη Νέα Φιλαδέλφεια σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ενώ ο Αλέξης Αλεξίου είναι πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (έστω και έκπτωτος). Ούτε λόγος να πειράξει κάποιος τον Αλέξη! Εμείς ως aek24hours.gr θέλουμε και από τους τρεις άνδρες να μας διαψεύσουν τις πληροφορίες μας με αποδείξεις και όχι με λόγια. Με έγγραφα και ντοκουμέντα. Διότι αν δεν γίνει αυτό και μπει ΣΔΟΕ στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ (αυτή θα είναι και η σωτηρία της) τότε οι συγκεκριμένοι κύριοι την έχουν πολύ άσχημα”.
πηγη www.thrakisports.gr

Ο Ανέστης νίκησε τον Θωμά και παίζει τελικό

Ο Ανέστης νίκησε τον Θωμά και παίζει τελικό

Με ένα εντυπωσιακό μπλοκ του Ανέστη Δημητριάδη πάνω στον Σταύρο Κασαμπαλή έλαβε τέλος το θρίλερ του ημιτελικού στο πρωτάθλημα επαγγελματιών της Beach Volleyleague 2015 που διεξάγεται στο «Καράβι» του Σχοινιά.
Μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα ο Ολυμπιακός που εκπροσωπείται από τους Χρήστο Βολουδάκη και Ανέστη Δημητριάδη επικράτησε με 2-1 (18-21, 28-26, 15-13) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και των Σταύρου Κασαμπαλή, Θωμά Δημητριάδη.

Ο Ανέστης λοιπόν νίκησε τον Θωμά στην μάχη των δύο αδελφών η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο. Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους.... Ερασιτέχνες Γιώργο Καντιώτη και Ατάμ Τσαλικιάν.
πηγη www.volleynews.gr

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η στέψη στο μπιτς βόλεϊ Λιγκ 2015 αφιερωμένη σε Καββαδά, Αλεξιάδη και με άρωμα Αλεξανδρούπολης!

Η στέψη στο μπιτς βόλεϊ Λιγκ 2015 αφιερωμένη σε Καββαδά, Αλεξιάδη!

O τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας στο πρωτάθλημα επαγγελματιών αθλητών μπιτς βόλεϊ Λιγκ 2015 θα κριθεί την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του κλαμπ Καράβι στην παραλία Σχοινιά όπου θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί της κατηγορίας.  Η τελική φάση του πρωταθλήματος είναι αφιερωμένη στους πρωταθλητές του 2014 Στράτο Καββαδά, Αλέξανδρο Αλεξιάδη που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.
Mετά τους αγώνες που έγιναν στο πρώτο τουρνουά προέκυψαν τα ζευγάρια των ημιτελικών σε βορρά και νότο που θα διασταυρωθούν για μία θέση στον τελικό.
Στον Α΄ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι αθλητές που προέρχονται από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο Σταύρος Κασαμπαλής και ο Θωμάς Δημητριάδης με τους αθλητές που προέρχονται από τον Ολυμπιακό και είναι ο Χρήστος Βολουδάκης και ο Ανέστης Δημητριάδης. Είναι εντυπωσιακό πως στον ημιτελικό θα έχουμε «εμφύλιο» της οικογένειας Δημητριάδη καθώς θα βρεθούν αντίπαλοι οι δύο υιοι του παλιού διεθνή και προπονητή του βόλεϊ Μάκη Δημητριάδη.
Οικογειακή υπόθεση και στον δεύτερο ημιτελικό όπου ο Βασίλης και ο Δημήτρης Ζήσης που ήταν δευτεραθλητές στον όμιλο του βορρά και εκπροσωπούν τον Παμβοχαϊκό θα αντιμετωπίσουν την ομάδα των Ατάμ Τσαλικιάν, Γιώργου Καντιώτη που έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησαν όχι μόνο την πρώτη θέση στο τουρνουά Golden (ερασιτεχνών) αλλά και μία θέση στα ημιτελικά των επαγγελματιών καθώς πλασαρίστηκαν στην πρώτη θέση του τουρνουά νότου. Ο Τσαλικιάν αγωνίζεται στην Αρμενική και επί σειρά ετών αγωνίζεται στα τουρνουά του μπιτς βόλει και ο Καντιώτης είναι παίκτης του Πανιωνίου που πήρε την άνοδο για την Α2 ανδρών. 
Οι ημιτελικοί θα αρχίσουν στις 14.00 την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 14.00 και θα διεξαχθούν παράλληλα.
Ο τελικός θα γίνει στις 16.00 στο κεντρικό γήπεδο του Σχοινιά με την επωνυμία «Καραντάσιου, Τριανταφυλλίδης».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΛΙΓΚ 2015
Κυριακή 28/6/2015, Ώρα 14.00
Ημιτελικός 1: Κασαμπαλής / Θωμάς Δημητριάδης (Εθνικός Αλ.) – Βολουδάκης / Ανέστης Δημητριάδης (Ολυμπιακός)
Ημιτελικός 2: Τσαλικιάν / Καντιώτης – Ζήσης / Ζήσης (Παμβοχαϊκός)
Κυριακή 28/6/2015, Ώρα 16.00
Τελικός 16.00 στο κεντρικό γήπεδο στο «Καράβι κλαμπ» παραλία Σχοινιά.

 
 
 
Στη φωτογραφία από αριστερά ο Στράτος Καββαδάς, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο Αλέξης Αλεξιάδης.
 
 
πηγη www.volleyleague.gr

Έφυγε από το καμπ του Εθνικού αλλά θα επιστρέψει τον χειμώνα ως παίκτης του ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς

migiailovits-paidakia-campethnikou
Μέχρι την Παρασκευή συμμετείχε κανονικά στην πρώτη εβδομάδα του καμπ του Εθνικού ο Νίκολα Μιγιαήλοβιτς, αλλά στο αντίο, ουσιαστικά ανανέωσε το ραντεβού του με τους ανθρώπους της ομάδας για τον χειμώνα, οπότε και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επιστρέψεις ως παίκτης της ομάδας.
«Η Αλεξανδρούπολη είναι η πόλη του βόλεϊ, τον Εθνικό τον έχω στην καρδιά μου ,και όποτε βρίσκομαι εδώ, νιώθω σαν στο σπίτι μου», σχολίαζε από τις αρχές της εβδομάδας ο Μιγιαήλοβιτς, που βρέθηκε από την Κυριακή στον Έβρο για να διδάξει τα μυστικά του αθλήματος που υπηρετεί, στα δεκάδες παιδιά που συμμετέχουν στο Summer Multi Sports Camp του Εθνικού στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα πάλι στην Αλεξανδρούπολη, και θα δω όλους τους φίλους μου και τους ανθρώπους του συλλόγου. Όλοι γνωρίζουν τί σημαίνει αυτή η πόλη για μένα. Είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου. Πάντα θα έχω την επιθυμία να επιστρέψω για βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους, κάνοντας ότι μπορώ», φρόντισε να σχολιάσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του ωστόσο στην πόλη, συζήτησε και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα σαν παίκτης. Είναι κάτι που φέρεται να το θέλει και ο ίδιος, μετά την περιπέτεια στην Γαλλία και κυρίως τον νέο σοβαρό τραυματισμό του, αλλά και οι άνθρωποι του Εθνικού που βλέπουν στο πρόσωπό του μια αγαπητή στο τοπικό κοινό αλλά και προσιτή οικονομικά λύση.
Ο Νίκολα βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας από το σοβαρό τραυματισμό που είχε στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στη Σύρο. Το ότι ξεκίνησε να χαμογελάει, σημαίνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. ««Μέχρι στιγμής, ο γιατρός μου λέει ότι πάει πολύ καλά. Έχω δύο μήνες που εγχειρίστηκα. Τώρα, ξεκίνησα τη γυμναστική. Όσο για την επιστροφή μου στο γήπεδο… μπορεί το Δεκέμβρη, μπορεί νωρίτερα… Δεν θέλω να βιαστώ», σημείωσε ο ίδιος.
Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι το ραντεβού ανάμεσα στον Μιγιαήλοβιτς και τον Εθνικό ανανεώθηκε για τους επόμενους μήνες. Όχι αυτή τη φορά για κάποιο καμπ, αλλά για το ρόστερ της ομάδας, έστω και αν θα έχει ξεκινήσει χωρίς την παρουσία του η προετοιμασία και ενδεχομένως οι πρώτοι αγώνες της νέας σεζόν.
πηγη www.thrakisports.gr

Ο όμιλος της Α2 που θα αγωνιστεί η Νίκη

Η Νίκη στον ίδιο όμιλο με το Ανατόλια
Η Νίκη Αλεξανδρούπολης θα αγωνιστεί τελικά μαζί με το Ανατόλια στον Β Όμιλο και 1ο υποόμιλο της Α2 κατηγορίας μετά την αποχώρηση του από την Α1 κατηγορία.
Σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη της ΕΟΠΕ το Ανατόλια σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. η γενικού κανονισμού Οργάνωσης πήρε θέση στον 2ο υποόμιλο ενώ η ομάδα του Αίαντα ανέβηκε στην Α1.
Ο Β ΟΜΙΛΟΣ (1ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ):ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΑΣ ΕΛΠΙΣ
ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ
ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ
ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ
ΓΣΓ ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
πηγη www.thrakisport.gr

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Γιώργος Καμπερίδης στο Παλέ ντε Σπορ

Ο Γιώργος Καμπερίδης στο Παλέ ντε Σπορ
Ο θρύλος του Εβρίτικου βόλλεϋ, χάρη στον οποίο η περιοχή της Θράκης έγινε η  «Μητρόπολη του ελληνικού βόλλεϋ» Γιώργος Καμπερίδης βρέθηκε στο Παλέ ντε Σπορ στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδας.
Ο φακός του thrakisport.gr εντόπισε τον κύριο Καμπερίδη παρέα με τους γονείς του Σταύρου Κασαμπαλή, Θανάση και Πένυ, με τους οποίους και διατηρεί άριστες σχέσεις.
πηγη www.thrakisport.gr

Με αλλαγές η Εθνική


22091611_michalopoulos_worldleuge_ellada_kina_210615_734.limghandler
Το world league ανήκει πλέον στο παρελθόν (για φέτος), οι Έλληνες διεθνείς απολαμβάνουν τη μία εβδομάδα ρεπό που τους έδωσε ο Σωτήρης Δρίκος, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα το κλειστό της Πολίχνης αρχικά γιατί σύντομα η ομάδα θα μετακομίσει στον Εύοσμο που θα είναι οι έδρα της για το επόμενο 20ήμερο θα υποδεχθεί και πάλι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πιάνει και πάλι δουλειά, αυτή τη φορά εν όψει ευρωπαϊκό λιγκ.
Σήμερα ο Σωτήρης Δρίκος και ο Κώστας Δεληκώστας δημοσιοποίησαν την λίστα με τα ονόματα των 15 αθλητών που θα ξεκινήσουν προπονήσεις και συγκριτικά με τους 16 που έκαναν προετοιμασία για το world league υπάρχουν λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τζούριτς (λόγω καταπόνησης αλλά και του τραυματισμού του στη μέση) είναι εκτός, όπως κι ο Γιώργος Στεφάνου (κι αυτός δεν έπαιξε καθόλου στο Λιγκ λόγω τραυματισμού), αλλά κι ο Νίκος Αγγελόπουλος, ενώ τα νέα πρόσωπα είναι ο Θάνος Μαρούλης και ο Δημήτρης Γκαράς.
Αναλυτικά οι αθλητές που έχουν καλέσει οι oμοσπονδιακοί τεχνικοί Σωτήρης Δρίκος, Κώστας Δεληκώστας είναι οι εξής:
Πασαδόροι Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Μαρούλης
Διαγώνιοι Νίκος Παλέντζας, Τόλης Αρμενάκης
Ακραίοι Μένιος Κοκκινάκης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος, Ανέστης Δαλακούρας
Κεντρικοί Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Τζιουμάκας, Γιάννης Τακουρίδης, Παναγιώτης Πελεκούδας
Λίμπερο Κώστας Ταμπουρατζής, Δημήτρης Γκαράς
Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Σλοβενία, Τουρκία, Λευκορωσία, Κροατία, Ρουμανία και στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της (10 και 11 Ιουλίου στο ΔΑΚ Ευόσμου) αντιμετωπίζει την Ρουμανία.
πηγη www.sportsfeed.gr

Ανανέωσε ο Γκαράς

Ανανέωσε ο Γκαράς
Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Γκαρά (30 ετών, 1.85μ) για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
Για την παραμονή του στην ομάδα του ΠΑΟΚ με την οποία την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρώτο «νταμπλ» στην καριέρα του ο Δημήτρης Γκαράς τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου μου με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Για μένα ήταν η πρώτη μου επιλογή να συνεχίσω στην ομάδα με την οποία καταφέραμε τόσο πολλά πέρυσι. Είχα μια άψογη συνεργασία με τη διοίκηση τη χρονιά που τελείωσε και την ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε ξανά για τη νέα χρονιά. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν άψογοι σε όλα , κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην απόφαση μου να ανανεώσω με το σύλλογο».


Όσο για τη νέα σεζόν ο λίμπερο του ΠΑΟΚ τόνισε: «Από τις κινήσεις που γίνονται φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ και αυτή τη χρονιά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε πέρυσι. Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε από την αρχή των προσπαθειών μας τον κόσμο στο πλευρό μας. Ο κόσμος πέρυσι ήταν ο κινητήριος μοχλός για να πετύχουμε τους δύο τίτλους και τον θέλουμε σε κάθε προσπάθεια κοντά μας να μας δώσει τον παλμό του, τη δύναμη του, και όλοι μαζί να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία για το σύλλογο του ΠΑΟΚ».
ΠΗΓΗ www.thrakisport.gr

Τρεις Εθνικοί... στην Εθνική Κροατίας

Έχουν όλες τις προδιαγραφές να γίνουν μεγάλα αστέρια του βόλλεϋ. Έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία, σημαντικός σταθμός στην καριέρα τους ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης...
Πολλά τα κοινά των Ίβαν Μίχαλιε, Ίβαν Ράιτς, και Λέο Άντριτς.

Οι τρεις συμπαίκτες της Εθνικής Κροατίας, που προετοιμάζονται για το European League, λίγο μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησής τους φρόντισαν να στείλουν αποκλειστική φωτογραφία στο thrakisport.gr, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν ξεχνούν, την πόλη που τους αγάπησε και συνεχίζει να τους δείχνει την αγάπη της με κάθε τρόπο !

Για το λόγο του αληθές....

raic mihalij leo

Η Ορεστιάδα καλεί Καλμαζίδη

Η Ορεστιάδα καλεί Καλμαζίδη

Η είδηση του διαζυγίου του ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Καλμαζίδη άλλαξε και τα δεδομένα στην αναζήτηση προπονητή στην Ορεστιάδα.
Οι ακρίτες είχαν κάνει κρούση και στον Βούλγαρο Νίκι Ζελιάσκοφ που πήγε στον ΠΑΟΚ, αλλά και στους Γιώργο Γιάτση, Σπύρο Γκολίτση και στον Ολλανδό Κλοκ.
Μόλις έμαθαν πως ο Καλμαζίδης έμεινε ελεύθερος έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και εντός των ημερών θα του καταθέσουν και επίσημη πρόταση.
Στην Ορεστιάδα θεωρούν τον Καλμαζίδη ιδανική λύση για πολλούς λόγους. Εκτός του ότι τον θεωρούν κορυφαία προπονητική επιλογή, πιστεύουν πως ο Καλμαζίδης θα αποτελούσε πόλο έλξης για την έλευση καλών παικτών ακόμα και επενδυτων.
Επιπλέον υπάρχουν και στενοί δεσμοί. Από την εποχή που αγωνίστηκε στην ακριτική ομάδα τον θεωρούν όλοι δικό τους παιδί κι επίσης, η σύζυγος του Καλμαζίδη κατάγεται από την Ορεστιάδα. Βέβαια ο Καλμαζίδης μετά τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ξενιτευτεί αλλά εάν δεν βρει κάτι ιδανικό δεν θα κλείσει την πόρτα των ακριτών.
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr

Στέφανος Λεμονίδης : Αν δεν πιστεύει στο υλικό της Εθνικής ο Σωτήρης Δρίκος, ας παραιτηθεί!!


Με το...πιστόλι στον κρόταφο
ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Τελείωσε η περιπέτεια της Εθνικής στο Παγκόσμιο Λιγκ και μπορούμε πλέον με ασφάλεια να βγάλουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά συμπεράσματα της παρουσίας της και να βάλουμε, τον πήχη ψηλά, σε αντίθεση με τον Σωτήρη Δρίκο.

Η Εθνική λοιπόν έστω και με καθυστέρηση, επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις από τη Γ κατηγορία, αφού έτσι γίνεται με όλες τις ομάδες που είναι νεοεισελθείσες στο Παγκόσμιο Λιγκ.

Ξαναμπήκαμε επιτέλους στο παιχνίδι, αλλά θα μας επιτρέψετε να πάμε κόντρα στο γενικό κλίμα και να πούμε ότι ήταν αποτυχία για την Εθνική που δεν προκρίθηκε στο φαιναλ φορ, απέναντι σε ομάδες που δεν ήταν μεγαθήρια, αλλά του χεριού μας.

Το υλικό που έχει η ελληνική ομάδα είναι πλούσιο, γεμάτο ταλέντο και μπορούμε την τωρινή εθνική να τη συγκρίνουμε με αυτή της Γάνδης και την ομάδα του 2004, τις δυο κορυφαίες όλες των εποχών.

Η τωρινή Εθνική έχει ακόμη ένα πλεονέκτημα, αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες της αγωνίζονται στο εξωτερικό και διαθέτουν οι περισσότεροι πλούσια φυσικά προσόντα, κι αν εξαιρέσουμε τους Πρωτοψάλτη, Κοκκινάκη, που είναι κι αυτοί απαραίτητοι και χρήσιμοι, δεν έχουν να ζηλέψουν τα μεγέθη του παγκοσμίου βόλει.

Τι μας χάλασε όμως στην Εθνική; Πρώτα απ όλα το ... χύμα που υιοθετεί ο Σωτήρης Δρίκος στην ομάδα, με τους αναπληρωματικούς να κάθονται στον πάγκο και να μη κάνουν προθέρμανση, όπως ισχύει σε όλες τις σοβαρές ομάδες.

Η εικόνα ενός αθλητή να κάθεται σταυροπόδι στον πάγκο, λες και είναι σε καφενές, αλλά και ενός άλλου που πάει στο σερβίς και ρωτάει "Σώτο που να σερβίρω;", δεν ταιριάζει σε εθνική ομάδα.

Απο εκεί και πέρα, αυτή η Εθνική μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο μεθεπόμενο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα, όπου φυσικά η πρόκριση είναι μονόδρομος χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Οι κουβέντες του Δρίκου "δεν πρέπει να παίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο" και "στην Ελλάδα ζητούν άμεσα το Όσκαρ, τη Γιουροβίσιον και όποιο άλλο βραβείο" μπορεί γι αυτόν να είναι ευφυολόγημα, για μας υποδηλώνει ανασφάλεια και αποποίηση ευθυνών.

Ναι, από αυτή την Εθνική, που έχει τον κορυφαίο διαγώνιο στον κόσμο και μερικούς από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες της Ευρώπης τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα. Όχι άλλες αναβολές, που βολεύουν μόνο τους εκάστοτε ομοσπονδιακούς προπονητές. Έλεος με το "αποκομίσαμε εμπειρίες για το μέλλον" , που θα ακούμε πλέον σε ημερήσια διάταξη στην Εθνική γυναικών.

Η Εθνική όπως προαναφέραμε έχει το καλύτερο υλικό, της τελευταίας δεκαετίας, κι αν δεν πιστεύει σε αυτό ο Δρίκος, ας παραιτηθεί και να πάρει η Ομοσπονδία έναν καλό ξένο προπονητή που θα σαρώσει τα επόμενα χρόνια τα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Οι δηλώσεις του Δρίκου δημιουργούν εκ των προτέρων το ... άλλοθι της αποτυχίας, που εμποτίζει ασυνείδητα τους παίκτες και δεν τους επιτρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, υποβαθμίζοντας τους ίδιους. Το ταλέντο τους είναι πλούσιο. Ας πιστέψουν σε αυτό.

Αγωνιστικά, ο αποκλεισμός της Εθνικής δεν κρίθηκε στο εντός έδρας ματς με την Κίνα, όπου παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στα παιχνίδια του Μεξικού, με τη διοργανώτρια ομάδα και την ασιατική.

Στο ματς με το Μεξικό, η Εθνική έπαιξε με καμιά δεκαριά σχήματα, άλλαζαν οι παίκτες σαν τα πουκάμισα και μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται, ποιός παίζει ακραίος και ποιός διαγώνιος χάθηκαν δυο σετ.

Τα φιλικά που έγιναν στη Βουλγαρία και την Τουρκία, δεν βοήθησαν το Δρίκο να ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους ποιοί κάνουν και ποιά είναι η θέση τους, γι αυτό και υπήρξε τα αλαλούμ στην πρεμιέρα.

Με την Κίνα εξάλλου, η Εθνική βρήκε επιτέλους ένα μόνιμο σχήμα, αλλά η μοναδική αλλαγή του αγώνα μας στέρησε δυο βαθμούς. Η είσοδος του ανέτοιμου Κοκκινάκη στη θέση του Κουμεντάκη έκανε διπλό κακό, αφού ο πρώτος έδωσε άσο με το που μπήκε και ο δεύτερος έκανε λάθος υποδοχή με το που ξαναμπήκε.

Δυο πόντοι, ίσον τέσσερις ,κι αντί το ματς να λήξει 3-1 για την Ελλάδα, έληξε 2-3 για την Κίνα και χάθηκαν δυο πολύτιμοι βαθμοί που πήγαν στο... σακούλι του αντιπάλου. Ίσον τέσσερις λοιπόν, κι εκεί κρίθηκε η πρόκριση.

Η Εθνική πρέπει να κοιτάει ψηλά, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον Δρίκο και πρέπει να έχει στόχο για την εφετινή περίοδο την κατάκτηση του Ευρωπαικού Λιγκ. Τίποτα λιγότερο και δεν χωρούν δικαιολογίες.

Πρέπει βέβαια και η ΕΟΠΕ να στηρίξει περισσότερο στην Εθνική και να της προσφέρει τα πάντα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνει τίποτα άλλο(πρωταθλήματα, διαιτητές, μετακινήσεις)

Να φροντίσει να έχει φροντιστή η ομάδα και να γεμίσει τα γήπεδα , γιατί κακά τα ψέματα σε κανένα ματς δεν γέμισε το Παλέ ντε Σπορ. Στα δυο πρώτα ήταν μισοάδειο και με την Κίνα μισογεμάτο.

Και φυσικά είναι αστείο να επικαλούμαστε τα μεγάλα ταξίδια. Η Κίνα έφυγε από την Ασία, πήγε στην Κεντρική Αμερική και από την Κεντρική Αμερική ήρθε στην Ευρώπη. Δυο τζετ λαγκ επομένως και μάλιστα συνεχόμενα.

Γνωρίζετε πολύ καλά την αδυναμία που έχουμε στον Μένιο Κοκκινάκη, αλλά στο Παγκόσμιο Λιγκ μας απογοήτευσε. Όποτε κλήθηκε να βοηθήσει δεν τα κατάφερε και πρέπει άμεσα να αλλάξει ρότα, γιατί αδικεί τον εαυτό του.

Και κάτι τελευταίο. Ο Δρίκος ξεκάθαρα δεν εμπιστεύεται τον Νίκο Αγγελόπουλο, αφού δεν τον χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου, ακόμη κι όταν ο Φιλίποφ έπρεπε να αντικατασταθεί για να καθαρίσει το μυαλό του. Δεν μπορεί η ομάδα να αγωνίζεται με έντεκα παίκτες και με ένα πασαδόρο. Οι λύσεις είναι δύο. Να τον εμπιστευθεί ή να τον αντικαταστήσει.

ΥΓ1: Ο Νίκι Ζελιάσκοφ ήταν ίσως ο κορυφαίος ξένος κεντρικός που έπαιξε στην Ελλάδα. Ως προπονητής όμως δούλεψε μια φορά στη χώρα μας και συνδύασε το όνομα του με τον υποβιβασμό της Ορεστιάδας στην Β Εθνική, όταν είχε στόχο την επιστροφή στην Α1 κατηγορία.

ΥΓ2: Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Γιάννης Καλμαζίδης χάνει δουλεία, εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων του. Έχει υψηλά στάνταρτ και είναι δικαίωμα του, αλλά η αγορά είναι περιορισμένη.

ΥΓ3: Η συνεργασία του Καλμαζίδη με τον ΠΑΟΚ δεν προχώρησε, επειδή ο Θανάσης Κατσαρής μόλις άκουσε τις οικονομικές απαιτήσεις του είπε "δεν δέχομαι τελεσίγραφα" και έκλεισε την πόρτα.

ΥΓ4: Ακραίο, αλλά ελληνικό. Οι δυο προπονητές που έκαναν φέτος νταμπλ, ο Γιάννης Νικολάκης και ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν συνεχίζουν στις ομάδες τους. Οι δυο Γιάννηδες λοιπόν, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

ΥΓ 5: Πίσω από την εθνική ανδρών το ...χάος. Οι παγκορασίδες προπονούνται στη Γλυφάδα, με εθελοντές προπονητές(Γκούντας, Παπαχρήστου, Χριστόπουλος, Κυριακού, Μολυβάς), χωρίς νερό να δροσιστούν και με δανεικές μπάλες. Παρών ο Φλώρος που του έβγαλαν μόνο το εισιτήριο, χωρίς να νοιαστεί κανείς που θα μείνει. Και οι Κρητικοπούλες που ήρθαν είναι...φτερό στο άνεμο. Ουδείς ασχολήθηκε που θα κοιμηθούν, τι θα φάνε, τι θα πιούν. Εδώ θα πείτε ούτε για το νερό δεν φρόντισαν, θα ασχοληθούν με τη διαμονή και τη διατροφή τους. Ο Περικλής Μπακοδήμος ασχολείται μόνο με τη βιτρίνα.
ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ : Η Γ.Ε.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ!!



Με την ευκαιρία της προκήρυξης των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης  η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης σας παρουσιάζει την σύντομη ιστορική αναδρομή που βρίσκεται δημοσιευμένη στο blogspot της ομάδος, ώστε να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας ως προς το σημαντικότατο και καθοριστικό ρόλο της Γ.Ε.Α. στην ανάπτυξη του Βόλεϊ της πόλης μας.
 Όπως θα δούμε παρακάτω η Γ.Ε.Α. διαχρονικά έδωσε την ευκαιρία σε ταλαντούχους αθλητές να αναδειχθούν σε ''διεθνή αστέρια'' του Βόλεϊ, σε προπονητές να παντρέψουν την εμπειρία των παλιών με το ταλέντο και τον ενθουσιασμό των νέων και σε παράγοντες να νιώσουν την πραγματική προσφορά στο κορυφαίο άθλημα της Αλεξανδρούπολης. 

Η Γ.Ε.Α. του 1982 
Από δεξιά όρθιοι : Τεκτονίδης Γ., Γιαγουρτάς Β., Χατζησταύρου Αντ., Κεμανετζής Ειρ., Ντούρογλου Ν., Κούτκας Γ., Παπαχρήστου Β., Παπαδόπουλος Δ., Ράγκος Δ. (αείμνστος), Ξενουδάκης Γ., Τουτζιαράκης Π., Γιαννακόπουλος Αν.
Από δεξιά καθιστοί : Μανάργιας Γ., ο ιδρυτής της ΓΕΑ Μ.Παρασκευόπουλος, Μαρασλής Στ.,  Ιωαννίδης Γ., Τσακίρης Κ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ / Γ.Ε.Α.
Η  ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ  (Γ.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 1977 από τον «πατριάρχη» του Θρακιώτικου βόλεϊ, αείμνηστο ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ και τους συνεργάτες του της εποχής εκείνης, που διέβλεψαν ότι  η πρώτη ομάδα της πόλης στον χώρο του βόλεϊ ο ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ , δεν «χωρούσε» όλους τους αθλητές που και ταλέντο είχανε αλλά προπαντός διάθεση για να ασχοληθούνε με το άθλημα τελείως ερασιτεχνικά.
Η πορεία της ΓΕΑ άρχισε με συμμετοχές στα τοπικά  πρωταθλήματα της ΘΡΑΚΗΣ και τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 1980, στην ΔΡΑΜΑ, εξασφάλισε την άνοδό της στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, με την τεχνική καθοδήγηση του κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και αθλητές τους ΚΕΜΑΝΕΤΖΗ ΕΙΡ.,   ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΤ.,   ΑΔΑΜΙΔΗ Ι., ΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ Ν., ΚΟΥΦΟ ΑΝΤ., ΚΟΥΤΚΑ Ι., ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ Γ. και άλλους.
Πρώτος προπονητής της ΓΕΑ στα σαλόνια της Β ΕΘΝΙΚΗΣ από την αγωνιστική 1980-81 ο κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ. Την άνοιξη του 1982 η ΓΕΑ διεκδίκησε στην ΚΟΖΑΝΗ, με την τεχνική καθοδήγηση στο τουρνουά του κ. ΤΕΚΤΟΝΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ την άνοδο στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ όπου ήδη αγωνιζόταν ο Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ. (ο Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ εμφανίστηκε στα σαλόνια της Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ μετά το 1986). Αθλητές  της χρονιάς αυτής οι ΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜ. (απεβίωσε), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣ., ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΤ., ΚΕΜΑΝΕΤΖΗΣ ΕΙΡ., ΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ Ν., ΞΕΝΟΥΔΑΚΗΣ Γ., ΚΟΥΤΚΑΣ Ι., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ Π., ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.
Η πορεία της Γ.Ε.Α. συνεχίστηκε με συμμετοχές στα πρωταθλήματα Β’ και Γ΄’ ΕΘΝΙΚΗΣ. Παλαίμαχοι αθλητές του ΕΘΝΙΚΟΥ όπως ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΑΘ. και ΧΡΙΣΤΟΥΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝ. πέρασαν   από την ΓΕΑ ως προπονητές και παίκτες στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Συγχρόνως με την συμμετοχή τους στην ομάδα αποκτούσανε εμπειρίες για το αθλητικό τους μέλλον, αθλητές όπως οι  ΤΕΡΖΑΚΗΣ, ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,  ΚΙΤΣΙΟΣ Κ. και ΧΡ., ΖΛΑΤΙΛΙΔΗΣ, ΑΥΤΖΙΟΓΛΟΥ, ΑΝΔΡΑΒΙΖΟΣ ΑΘ., ΤΕΡΖΗΣ, ΚΟΥΣΙΔΗΣ (απεβιωσε) ,  ΓΚΟΓΚΟΣ (απεβιωσε) και πολλοί άλλοι.

Η Γ.Ε.Α. της περιόδου 1990-91 με τον ιδρυτή της Μ.Παρασκευόπουλο, τον ακούραστο Στ.Μαρασλή, τον αγαπημένο Κ.Καργούδη με τον μικρό Γ.Γιαγουρτά, προπονητή-παίκτη τον Θανάση Κασαμπαλή, παίκτη τον Γιάννη Χρηστουηλία και παίκτες τα ανερχόμενα αστέρια της εποχής που μπορούμε να διαβάσουμε στη λεζάντα της φωτογραφίας, η οποία είναι γραμμένη δια χειρός ''Λαλάκου'' (ΕΝΑΣ ήταν ο Λαλάκος)
Την Αγωνιστική Περίοδο 2005 – 2006 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Ανδρών, από την οποία υποβιβάσθηκε στο Πρωτάθλημα Ανδρών της Α’ Περιφέρειας. Επίσης συμμετείχε στα Πρωταθλήματα της Α’ Περιφέρειας Παίδων και Παμπαίδων.
Την Αγωνιστική Περίοδο 2006 – 2007 συμμετείχε στα Πρωταθλήματα της Α’ Περιφέρειας Ανδρών, Παίδων και Παμπαίδων.
Την Αγωνιστική Περίοδο 2007 – 2008 συμμετείχε στα Πρωταθλήματα της Α’ Περιφέρειας Ανδρών, Παίδων.
Την Αγωνιστική Περίοδο 2008 – 2009 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Ανδρών και στα Πρωταθλήματα της Α’ Περιφέρειας Εφήβων και Παίδων.
Την Αγωνιστική Περίοδο 2009 – 2010 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Ανδρών και στο Πρωτάθλήμα Εφήβων της Α’ Περιφέρειας Ε.Ο.ΠΕ. (ΕΣΠΕ ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ.ΜΑΚ/ΝΙΑΣ)
Την Αγωνιστική Περίοδο 2010 – 2011 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Ανδρών, από την οποία υποβιβάσθηκε.
Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Α’ Περιφέρειας Ανδρών και ανήλθε απευθείας στη Α2 Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2012-2013.
ΓΕΑ
Την Αγωνιστική Περίοδο 2012 – 2013 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας (3ος Όμιλος) Ανδρών και στο Πρωτάθλήμα Εφήβων της Α’ Περιφέρειας Ε.Ο.ΠΕ. (ΕΣΠΕ ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ.ΜΑΚ/ΝΙΑΣ).
Όλες τις προαναφερθείσες αγωνιστικές περιόδους, η προσπάθεια των εκάστοτε Διοικούντων, ήταν η παραμονή  της ομάδας στις   Εθνικές κατηγορίες, στηριζόμενοι στην εμπειρία παλαιών αθλητών όπως Κ. ΧΑΤΖΗΣ,  Δ. ΖΛΑΤΙΛΙΔΗΣ, Η. ΚΡΕΟΥΖΗΣ, Σ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΔΗΣ, Χ. ΚΟΤΤΑΣ, Ι. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Κ. & Χ. ΚΙΤΣΙΟΣ (κ.α.)  και δίνοντας  ευκαιρία σε νέους αθλητές με προσόντα, να δοκιμάζονται και να αποκτούν εμπειρίες με την συμμετοχή τους, ώστε αργότερα να μπορούν να στελεχώσουν και την ομάδα του Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΥ σε ανώτερη κατηγορία.
Θερμοκήπιο λοιπόν η Γ.Ε.Α  για νέους αθλητές, αλλά και με στόχο αξιοπρεπούς παρουσίας σε εθνική κατηγορία, που τα  οικονομικά  και το έμψυχο υλικό το επιτρέπει.
πηγη gea1976.wordpress.com